Θεσσαλονίκη: Ανεπανόρθωτα έχουν πληγεί τα κομμωτήρια

Θεσσαλονίκη: Ανεπανόρθωτα έχουν πληγεί τα κομμωτήρια

Ρεπορτάζ: Στέλλα Βενέρη

Σε τραγική κατάσταση έχουν βρεθεί δεκάδες επαγγελματίες-ιδιοκτήτες κομμωτηρίων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ισχνή οικονομική ενίσχυση του κλάδου τους, που έχει πληγεί ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα λόγω της πανδημίας.

Μιλώντας στο GRTimes.gr, o πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης και περιχώρων, Παύλος Κολοβός, λέει χαρακτηριστικά ότι, «η κατάσταση είναι τραγική. Τον τελευταίο μήνα, η κίνηση στα κομμωτήρια έχει μειωθεί κατά 50%. Το καλοκαίρι, μετά τον εγκλεισμό, υπήρξε κινητικότητα, πήραμε μια «ανάσα». Ωστόσο, ο κλάδος μας, ακόμα και τώρα, δεν έχει ενισχυθεί οικονομικά».

Προς το παρόν, παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, δεν έχουν δοθεί νέες οδηγίες για τη λειτουργία των κομμωτηρίων, αναφέρει ο κ. Κολοβός. Προσθέτει δε ότι, το πρωτόκολλο ακολουθείται πιστά. «Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές, τα αντισηπτικά είναι στη θέση τους, ο αριθμός των πελατών που μπορούν να εξυπηρετηθούν παραμένει ίδιος. Δεν έχει παρατηρηθεί καμία ανησυχία για διασπορά του κορωνοϊού στον χώρο των κομμωτηρίων».

Η εξαθλίωση του κλάδου είναι εμφανής, γεγονός που όπως αναφέρει ο κ. Κολοβός αιτιολογείται, καθώς «τώρα, ιδιαίτερα με τις μάσκες, το χτένισμα και η κόμμωση είναι πολυτέλεια. Από τη στιγμή που οι γυναίκες φοράνε μάσκα, γιατί να έρθουν να χτενιστούν; Όλες ίδιες θα είναι όταν θα βγουν έξω».

Παρ’ όλη τη μεγάλη ανησυχία που επικρατεί, ο πρόεδρος του σωματείου αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσουν τα κομμωτήρια. «Αν πάρουμε ως παράδειγμα την Κοζάνη, είδαμε ότι έκλεισαν τα πάντα και μετά άνοιξαν ξανά. Δεν πιστεύω ότι θα μας κλείσουν, παρ’ όλο που από σήμερα μπήκαμε στο επίπεδο 4 στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας».

«Ευελπιστούμε πως, ό,τι αποφασιστεί, να είναι για το καλό όλων και να μην χρειαστεί να βιώσουμε έναν δεύτερο εγκλεισμό. Αν μας κλείσουν, τελειώσαμε σαν κλάδος. Βέβαια, είμαι λίγο απαισιόδοξος. Δεν θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κατάσταση της προ κορωνοϊού εποχής» καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top