Θεσσαλονίκη: Δηλώσεις Χαρδαλιά-Χρυσοχοΐδη-Tζιτζικώστα μετά την έκτακτη σύσκεψη (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Δηλώσεις Χαρδαλιά-Χρυσοχοΐδη-Tζιτζικώστα μετά την έκτακτη σύσκεψη (VIDEO)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την κατάσταση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Στην ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό πολιτικής προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα συμμετείχαν, ο πρόεδρός της ΚΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο του πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου αυτοδιοικητικών φορέων της Θεσσαλονίκης και των εκπροσώπων της αγοράς.

“Η Θεσσαλονίκη κατάφερε με κόπο, εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020, να ξεπεράσει το πρόβλημα. Είμαστε εδώ σήμερα για να μην ξαναέχουμε τα ίδια”, αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος, επισημαίνει ότι σύμμαχος του ιού είναι ο συνωστισμός, κάνοντας έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων. “Ξέρουμε ότι έχετε κουραστεί και υπάρχει κόπωση”, αναφέρει, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα στους πολίτες και στους επιχειρηματίες με μέτρα στήριξης. Διευκρινίζει, ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, όχι έκρηξη, τονίζοντας ότι η σημερινή επίσκεψη του ιδίου και του Νίκου Χαρδαλιά έχει ως στόχο “να προλάβουμε νέα διασπορά και νέους κινδύνους”.

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει: “Κάθε νέο κρούσμα, κάθε νέα εισαγωγή στη ΜΕΘ, κάθε εισαγωγή σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο, εμποδίζει και αναστέλλει τους εμβολιασμούς, διότι το υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία και όχι τον εμβολιασμό”, υπενθυμίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα.

“Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα αυστηρής τήρησης των υπαρχόντων”, τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς.

“Συμφωνήσαμε όλοι οι φορείς στην περεταίρω κλιμάκωση των ελεγκτικών μηχανισμών”, αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας. Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης κάνει έκκληση στους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, ώστε να αποφευχθεί η λήψη νέων “επώδυνων” μέτρων, που όπως αναφέρει “αυτή τη φορά θα λειτουργήσουν καταστροφικά για την οικονομία”.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του πρύτανη ΑΠΘ για τις μετρήσεις στα λύματα της πόλης, έχει σημειωθεί αύξηση στο ιικό φορτίο κατά 50% ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε εντοπιστεί το κρούσμα με την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού.

Δείτε τα βίντεο με τις δηλώσεις:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top