Θεσσαλονίκη: «Η κυβέρνηση να σταματήσει τα χειροκροτήματα» – Γεμάτες οι ΜΕΘ (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Η κυβέρνηση να σταματήσει τα χειροκροτήματα» – Γεμάτες οι ΜΕΘ (VIDEO)

Παράσταση διαμαρτυρίας στις πύλες των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί υγειονομικοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, Γιάννης Κούτρας μιλώντας με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση, «είναι προκλητικό ο προϋπολογισμός για το νέο έτος να προβλέπει μείωση δαπανών για την υγεία και ταυτόχρονα η κυβέρνηση μέσα στη καραντίνα να προχωρά σε μια σειρά από επιθέσεις στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

«Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για χρήματα για τη δημόσια υγεία και να υπερασπιστούμε το δημόσιο σύστημα υγείας και τις ζωές μας. Σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης οι κλινικές Covid είναι γεμάτες και αυτό σημαίνει εξάντληση των εργαζομένων και πολύ δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς και διάλυση όλου του υπολοίπου νοσοκομείου», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Κουτρας, υπάρχουν δεκάδες κρούσματα καθημερινά σε υγειονομικούς «για αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τα χειροκροτήματα και τις ψεύτικες υποσχέσεις, να κάνει τώρα μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικά τεστ για όλους και μέτρα προστασίας και προφανώς του πιο σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη είναι η πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας».

Τέλος, χαρακτήρισε τις μετακινήσεις ιατρών και νοσηλευτών σε ιδιωτικές κλινικές μια πρόκληση για όλους: «Είναι μια πρόκληση, η επίταξη σημαίνει στην πράξη, επίταξη δημόσιου τομέα από τον ιδιωτικό με αδρή αποζημίωση, διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται και η ανεπάρκεια του ιδιωτικού συστήματος», ανέφερε.

Όπως δήλωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος νοσοκομειακών ιατρών ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης, σκοπός της σημερινής κινητοποίησης «είναι να τονίσουμε ότι οι υγειονομικοί είναι παρόντες ενάντια σε αυτά τα μέτρα που εφαρμόζονται τώρα, ενάντια σε αυτήν το την καθυστερημένη αντιμετώπιση, με μέτρα ανεπαρκή από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ η πανδημία κρατά καλά».

Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός προχθές ανακοίνωσε τις περιβόητες νέες θέσεις, οι οποίες για ακόμη μια φορά στην ουσία κοροϊδεύουν και εμπαίζουν τους υγειονομικούς και τον ελληνικό λαό. Στην ουσία πρόκειται για ελάχιστες θέσεις των ήδη υπηρετούντων γιατρών στις ΜΕΘ.

Εμείς ζητάμε νέο αίμα, νέα χέρια, γιατρούς και υγειονομικούς να προστρέξουν για να καλύψουν αυτές τις σοβαρές ανάγκες που αντιμετωπίζει σήμερα το ΕΣΥ».

Αναφορικά με την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών κατήγγειλε ότι είναι πλήρως ανέτοιμες επισημαίνοντας ότι γι’ αυτό με απόφαση της 3ης ΥΠΕ μετακινούνται από τον χώρο του ΕΣΥ που πλήττεται, προκειμένου να καλύψουν ανυπαρξία των ιδιωτών.

Ερωτηθείς σχετικά με τα κρούσματα και το ιατρικό προσωπικό που ασθενεί ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά πως  «σε μία μάχη θα υπάρχουν και απώλειες».

Με αφορμή τη σημερινή εφημερία του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη πάνω από δύο εβδομάδες κινείται περίπου με μηδέν κλίνες ΜΕΘ. «Κάποιοι ασθενείς ανακάμπτουν, ωστόσο οι ανάγκες είναι τόσες πολλές και κάποια κρεβάτια που μπορεί να ανακύπτουν είναι από απώλειες», σημείωσε, περιγράφοντας την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι την κινητοποίηση των μελών της ΕΝΙΘ στήριζαν σωματεία και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς διαμαρτυρόμενοι την πολιτική που ακολουθείται την ώρα που τα νοσοκομειακά δέχονται τεράστια πίεση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ