Θεσσαλονίκη: Παράταση αναστολής της Α’ ΔΟΥ ζητούν οι εφοριακοί

Θεσσαλονίκη: Παράταση αναστολής της Α’ ΔΟΥ ζητούν οι εφοριακοί

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των εφοριακών της Θεσσαλονίκης μετά την επικείμενη επαναλειτουργία της Α’ ΔΟΥ, όπου μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 17 κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους.

Η συγκεκριμένη εφορία παρέμενε κλειστή από τις 4 Αυγούστου, οπότε εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα. Μετά και τα τρία χθεσινά επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο αριθμός όσων προσβλήθηκαν από τον ιό έφτασε τους 17 σε σύνολο 50 εργαζομένων.

Ωστόσο, αποφασίστηκε να ανοίξει αύριο για το κοινό η εφορία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής.

«Είναι παράλογο», είπε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του συλλόγου, Μιχάλης Κούπκας. «Έχει προσβληθεί το ένα τρίτο των εργαζομένων και θέλουν τώρα με ένα υπόλοιπο αριθμό συναδέλφων να ανοίξουν την εφορία. Εμείς προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι μέσα στον Αύγουστο δε θα παραπέσει ο εθνικός προϋπολογισμός με μία υπηρεσία κλειστή, όπου έχουν μολυνθεί τόσοι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Επικίνδυνη η επαναλειτουργία

Ο κ. Κούπκας τόνισε ότι είναι επικίνδυνη η επαναλειτουργία της υπηρεσίας, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για το κοινό, επισημαίνοντας ότι πολλοί από αυτούς που προσβλήθηκαν αρχικά διαγνώστηκαν αρνητικοί, αλλά με επόμενο τεστ βρέθηκαν θετικοί, ενώ 13 από τους 17 εργαζόμενους ήταν ασυμπτωματικοί.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα χρονικό διάστημα επώασης που δεν το πιάνει το τεστ. Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, λήγει ο χρόνος παραμονής σε καραντίνα των πρώτων κρουσμάτων που καλούνται να γυρίσουν και οι οποίοι επίσης θα πρέπει να επανελεγχθούν. Κι αυτό σε μία περίοδο λήξης των φορολογικών δηλώσεων, που οι εφορίες είναι γεμάτες από κόσμο», είπε ο κ. Κούπκας.

Με έγγραφό του στον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ ο Σύλλογος απαιτεί την παράταση της αναστολής λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης για 14 ημέρες από την επιβεβαίωση του τελευταίου κρούσματος για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας εργαζομένων και πολιτών.

«Ζητούμε η ΔΟΥ να παραμείνει κλειστή μέχρις ότου είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δεν υπάρχει κρούσμα», τόνισε ο κ. Κούπκας.

Μέτρα προστασίας

Επιπλέον, ο Σύλλογος Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής ζητά την άμεση λήψη μέτρων που θα διαφυλάξουν την υγεία των εργαζομένων, αλλά και του κοινωνικού συνόλου και συγκεριμένα:

  • Την άμεση διακοπή των συναλλαγών με το κοινό σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ.
  • Άμεσο κλείσιμο υπηρεσίας σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.
  • Απολύμανση όλων των χώρων εργασίας σε εβδομαδιαία βάση.
  • Παροχή υλικοτεχνικών μέσων για εργασία από απομακρυσμένη θέση όπου αυτό καθίσταται δυνατό.
  • Παροχή ατομικών μέσων προστασίας: ατομικά απολυμαντικά, μάσκες προστασίας
  • Συνεχή επανεξέταση των μέτρων βάσει της εξελικτικής πορείας της νόσου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ