Τι ζήτησε ο Κεγκέρογλου που έκανε έξαλλο τον Χαρδαλιά

Τι ζήτησε ο Κεγκέρογλου που έκανε έξαλλο τον Χαρδαλιά

Την έντονη αντίδραση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά προκάλεσε η ερώτηση που κατέθεσε ο  βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου με την οποία ζητούσε να επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα εν μέσω lockdown ως δραστηριότητα που θα εντάσσεται στους κωδικούς ατομικής άθλησης του 13033.

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε αδιανόητο το αίτημα και μάλιστα εν μέσω αύξησης κρουσμάτων, να επιτραπεί η μετακίνηση σε 170 χιλιάδες κυνηγούς και ψαράδες.

Στην απάντησή του προς τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την έκπληξή του και τόνισε: «με έκπληξη είδα την ερώτηση. Υπάρχουν δέκα εκατομμύρια πολίτες κάτω από τις δύσκολες συνθήκες ενός αόρατου εχθρού είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μικρές ή μεγάλες υποχωρήσεις ακόμα και στα χόμπι ή στην ψυχαγωγία τους. Και καλείται η εθνική αντιπροσωπεία να αναδείξει το αυτονόητο. Σας παρακαλώ να μην ευτελίζουμε τη συζήτηση. Γιατί ακούω και κάτι επιχειρήματα αν κολλάει από την μπεκάτσα ή από τον αγριόχοιρο».

Ο Νίκος Χαρδιαλιάς ανέφερε ότι το 65% της βάσης των κυνηγετικών συλλόγων είναι στη Μακεδονία και στη Θράκη, περιοχές όπου αυτή τη στιγμή ο ιός βρίσκεται σε τεράστια έξαρση.

«Δεν γίνεται δέκα εκατομμύρια να είναι σε απομόνωση και οι φίλοι κυνηγοί απλώς να μετακινούνται όπου θέλουν. Είναι λάθος μήνυμα. Είναι επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ να ενταχθεί το κυνήγι και το ψάρεμα στις μετακινήσεις και να μπορούν να μετακινούνται με έξτρα sms;» αναρωτήθηκε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε ότι αντίστοιχη ερώτηση έχει κατατεθεί και από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. «Θα κάνουμε όλοι υπομονή. Και οι κυνηγοί και οι ψαράδες. Και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το δούμε» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top