Τσιόδρας: Είναι η ώρα της συνείδησης – Μοναδική μας επιλογή η μάσκα

Τσιόδρας: Είναι η ώρα της συνείδησης – Μοναδική μας επιλογή η μάσκα

«Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών, μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλάει η φωνή της συνείδησης», σημείωσε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας.

«Εξακολουθούμε να παλεύουμε ως πολίτες με τα μέτρα που μας διευκολύνουν να συνεχίζουμε τη ζωή μας με δύσκολο τρόπο – μη νομίζετε ότι μου είναι ευχάριστο να φοράμε μάσκα όλοι και τα μικρά παιδιά», συνέχισε ο καθηγητής, προσθέτοντας πως το γενικό απαγορευτικό έχει τεράστιες πνευματικές και ψυχικές συνέπειες, που ακόμα δεν έχουν αξιολογηθεί στην ολότητά τους.

«Στην Επιτροπή ομόφωνα κοιτάμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα ώστε να συνεχίζεται η κοινωνική ζωή, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός· και η προσωπική επιλογή του καθενός είναι εκείνη που θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο στην πορεία της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Ο καθηγητής τόνισε πως η αθώα και ανέμελη συμπεριφορά των παιδιών μας δεν πρέπει να συσχετιστεί με ενοχοποίηση της μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ