Βουλγαρία: Υποχρεωτικό τεστ για όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα

Βουλγαρία: Υποχρεωτικό τεστ για όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα

Οι νέες μολύνσεις έχουν σημειώσει σημαντική μείωση τις τελευταίες εβδομάδες στη βαλκανική χώρα που πλέον σχεδιάζει να χαλαρώσει μερικούς περιορισμούς.

Έτοιμη να υποχρεώσει όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα να υποβάλλονται σε τεστ για Covid-19 ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του περισσότερο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού είναι η Βουλγαρία σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Κονσταντίν Ανγκέλοφ.

Οι βουλγαρικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν πως έχουν καταγράψει μέχρι τώρα οκτώ κρούσματα του νέου παραλλαγμένου στελέχους που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

«Σήμερα θα προχωρήσουμε σε ενέργειες για να καταστήσουμε υποχρεωτικά τα τεστ PCR για όλους τους ταξιδιώτες που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα, περιλαμβανομένων των ταξιδιωτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Ανγκέλοφ στη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης.

Οι νέες μολύνσεις έχουν σημειώσει σημαντική μείωση τις τελευταίες εβδομάδες στη βαλκανική χώρα που πλέον σχεδιάζει να χαλαρώσει μερικούς περιορισμούς και να ανοίξει και πάλι από τις 4 Φεβρουαρίου τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα εμπορικά κέντρα και τα γυμναστήρια.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ