Ζέρβας: Δεν φτάσαμε στην προ–Covid εποχή – Χρειάζεται προσοχή

Ζέρβας: Δεν φτάσαμε στην προ–Covid εποχή – Χρειάζεται προσοχή

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

 «Δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στην προ–Covid εποχή. Χρειάζεται ακόμα πολύ μεγάλη προσοχή, ο εμβολιασμός πάει πολύ καλά, αλλά φοβάμαι ότι κι όλο το καλοκαίρι θα είμαστε με αυτό το άγχος και θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το θέμα της απόστασης, τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς, σαν να είναι ο ιός δίπλα μας».

Το παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνιστώντας στους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Όπως είπε, με βάση τα καινούργια δεδομένα, υπάρχει μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τονίζοντας ωστόσο πως η κινητικότητα, η οποία ευθύνεται εν πολλοίς για τη μετάδοση του ιού, θα πρέπει να διοχετευτεί σωστά, με τήρηση των μέτρων και με σεβασμό στους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του μέτρου των self test στις υπηρεσίες του Δημοσίου, επισημαίνοντας ότι από σήμερα εφαρμόζονται στην καθαριότητα, στα ΚΕΠ και στα ΚΑΠΗ.

Σχολιάζοντας την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click inside, ανέφερε ότι ξεκίνησε διστακτικά τις δύο πρώτες μέρες και εξέφρασε την ευχή ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι τονωτική για τη λειτουργία της αγοράς που, όπως είπε, είναι εξαιρετικά σημαντική για την οικονομία και την ψυχολογία της πόλης, αλλά γενικά για την εύρυθμη λειτουργία της. «Έχω πει πολλές φορές ο τζίρος ποτέ δεν υποκαθίσταται με πριμοδοτήσεις, δεν υποκαθίσταται με επιδόματα. Ελπίζω όσο το δυνατόν πιο σύντομα να μπούμε σε μια κανονικότητα. Είναι πολύ σημαντικές οι ρυθμίσεις χρεών και οι διευκολύνσεις αλλά πάλι το λέω ο τζίρος δεν υποκαθίσταται», τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η λειτουργία των καταστημάτων δεν θα επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ