Πόσο πρέπει να διαρκεί η επίσκεψη στο σπίτι ενός φίλου για να μην καταλήξει σε κλάματα

Πόσο πρέπει να διαρκεί η επίσκεψη στο σπίτι ενός φίλου για να μην καταλήξει σε κλάματα

Όσοι είναι γονείς και έχουν μικρά παιδιά, είναι εξοικειωμένοι με την συνήθεια των play dates!

Είναι με λίγα λόγια το ραντεβού για παιχνίδι που χρειάζονται όλα τα μικρά παιδιά για να είναι απασχολημένα και χαρούμενα. Όσο τα παιδιά παίζουν μεταξύ τους, οι μητέρες κάθονται στο σαλόνι και συζητάνε για θέματα που τους ενδιαφέρουν και απασχολούν.

Μια επίσκεψη ωστόσο στο σπίτι ενός φίλου μπορεί να καταλήξει σε κλάματα και εντάσεις. Τα μικρά παιδιά από κάποια στιγμή και μετά αρχίζουν να έχουν υπερένταση, να γκρινιάζουν, να κλαίνε και να τσακώνονται με τα άλλα παιδιά. Μια άβολη στιγμή για τη μητέρα, που έχει έρθει επίσκεψη σε ένα ξένο σπίτι και πρέπει να ηρεμήσει το παιδί της που αντιδρά αρνητικά.

Αν είσαι μητέρα, σίγουρα θα έχεις περάσει από το στάδιο που πρέπει να ενθαρρύνεις την κοινωνική ζωή του παιδιού σου. Τα play dates μπορεί να είναι υπέροχα τόσο για το παιδί, αλλά και για τον γονέα. Για να πετύχει όμως ένα ραντεβού για παιχνίδι, όπως τονίζουν οι ειδικοί στο purewow, πρέπει να έχει συγκεκριμένη διάρκεια. Όσοι έχουν μικρά παιδιά γνωρίζουν πως οι διαθέσεις τους μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη και πιο πιθανό είναι να ακούσεις φωνές και πανικό, παρά ηρεμία και χαρούμενο παιχνίδι.

Τα παιδιά συνήθως τσακώνονται για τα παιχνίδια τους και τις περισσότερες φορές το παιχνίδι καταλήγει σε μεγάλο τσακωμό.  Οι ειδικοί τονίζουν ότι ένα πετυχημένο play date δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 45 λεπτά. Σε ένα ραντεβού για παιχνίδι θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος ο χρόνος που θα παραμείνεις εκεί και καλό είναι να ενημερώνεις το παιδί σου για αυτό. Όταν ο χρόνος θα τελειώνει, τότε θα πρέπει να ζητάς από το παιδί σου να αρχίσει να μαζεύει τα παιχνίδια καθώς θα πρέπει να αποχωρίσετε από το σπίτι του φίλου. Είναι προτιμότερο τα παιδιά να θέλουν να παίξουν κι άλλο, παρά να βαριούνται και να τους πιάνει εκνευρισμός επειδή η ώρα έχει περάσει και έχουν κουραστεί.

bovary.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top