Οι πατέντες των αυτοκινητοβιομηχανιών για τους κακοπληρωτές

Οι πατέντες των αυτοκινητοβιομηχανιών για τους κακοπληρωτές

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ερευνούν συνεχώς τρόπους να “τιμωρήσουν” τους κακοπληρωτές, ωστόσο τα έως τώρα σχέδιά τους μπαίνουν στον πάγο.

Μία πρωτότυπη πατέντα σχετικά με την επανάκτηση των αυτοκινήτων με δόσεις από αμελείς πελάτες θα μπορούσε να φέρει τα πάνω-κάτω στην παγκόσμια αγορά.

Η Ford είχε μία ιδέα πριν μερικά χρόνια για να μην χάνει τα γραμμάτια των πελατών που είχαν αγοράσει μοντέλο της με πλάνο δόσεων. Αυτή η ιδέα ήταν μία ευρεσιτεχνία που στο μέλλον θα υποστήριζε την επανάκτηση του αυτοκινήτου εφόσον ο πελάτης είχε αργήσει ή δεν είχε πληρώσει καθόλου τη δόση. Αυτό το σενάριο φαίνεται πως ναυαγεί.

Αρχικά, η άδεια ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2021, ενώ η Ford επανήλθε τον Μάρτιο του 2022. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ονόμασε την εν λόγω ευρεσιτεχνία «Σύστημα και Μέθοδοι για την Ανάκτηση Αυτοκινήτων».

Βάσει αυτής της πατέντας, η εταιρεία θα μπορούσε να κάνει το αυτοκίνητο να φύγει ημι-αυτόνομα από τον ιδιοκτήτη και να επιστρέψει σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία, εφόσον ο πελάτης δεν είχε πληρώσει τις δόσεις του.

Αρχικά, ήταν να λειτουργήσει μονάχα ως υπενθύμιση στον ιδιοκτήτη. Εφόσον όμως ο ιδιοκτήτης παρέλειπε την υπενθύμιση, αυτόματα το αυτοκίνητο θα απενεργοποιούσε λειτουργίες, όπως το ράδιο ή ο κλιματισμός.

Βέβαια, η πιο ακραία έκδοση της μεθόδου της Ford δεν ήταν αυτή, αλλά τα ημι-αυτόνομα αυτοκίνητά της. Αυτά μπορούσαν κυριολεκτικά μόνα τους να εγκαταλείψουν τον ιδιοκτήτη τους και να επιστρέψουν στην αντιπροσωπεία από όπου αγοράστηκαν.

Σε όλα αυτά λοιπόν, η Ford βάζει μία τελεία προς ώρας. Στις 20 Οκτωβρίου του 2023, το US Patent & Trademark Office πέρασε την ευρεσιτεχνία της Ford στην κατηγορία «abandoned» (εγκαταλελειμμένη). Οι λόγοι που έγινε αυτό και που η ιστορική εταιρεία δεν ασχολήθηκε, είναι άγνωστοι προς το παρόν.

Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης:

Παναγία – Η μητέρα του φωτός: Τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης για αγρότες: Δεν αποκλείουμε συνάντηση

Γάζα: Στους 27.478 οι νεκροί από την αρχή του πολέμου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top