Βρετανία: Η Honda κλείνει το εργοστάσιο στο Σουίντον-Σε κίνδυνο 3.500 θέσεις εργασίας

Βρετανία: Η Honda κλείνει το εργοστάσιο στο Σουίντον-Σε κίνδυνο 3.500 θέσεις εργασίας

Η αυτοκινητοβιομηχανία Honda πρόκειται να κλείσει το εργοστάσιό της στο Σουίντον το 2022,ενόψει του Brexit.Η κίνηση αυτή απειλεί περί τις 3.500 θέσεις εργασίας και αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για τη χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες του Brexit.

Το κλείσιμο του εργοστασίου που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία αποκαλύφθηκε αρχικά από το Sky News και το BBC και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από τον Συντηρητικό βουλευτή, που εκλέγεται στο Σουίντον, Τζάστιν Τόμλισον.

Η απόφαση της εταιρείας δεν έχει σχέση με το Brexit, δήλωσε στο BBC ο αντιπρόεδρος της Honda και επικεφαλής των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη Ιαν Χάουελς. «Η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση τις… παγκόσμιες μεταβολές», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί τώρα σε επενδύσεις στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.«Ωστόσο…ήμασταν πολύ σαφείς για την θέση μας ως προς το Brexit, πάντοτε θεωρούσαμε ότι θα το αντιμετωπίσουμε», είπε.

Ο υφυπουργός Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Γκρεγκ Κλαρκ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της Honda.

Το τηλεοπτικό κανάλι Sky News μετέδωσε ότι η Honda θα διατηρήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο την ευρωπαϊκή έδρα της (στο Μπράκνελ της νοτιοδυτικής Αγγλίας) καθώς και την ομάδα της Formula 1. Στις αρχές Φεβρουαρίου η ιαπωνική εταιρεία Nissan προκάλεσε έκπληξη όταν ματαίωσε την παραγωγή του X-Trail στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ, επικαλούμενη εμμέσως ως αιτία το Brexit. Η Sony από την πλευρά της αποφάσισε να μεταφέρει την ευρωπαϊκή έδρα της στην Ολλανδία.

Ένας εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι απέφυγε να σχολιάσει το θέμα, λέγοντας μόνο ότι θα γίνουν δηλώσεις αφού η διοίκηση της Honda κάνει ανακοινώσεις στους εργαζόμενους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ