Χανιά-Θάνατος ηλικιωμένων: Τι απαντά ο δικηγόρος του γηροκομείου

Χανιά-Θάνατος ηλικιωμένων: Τι απαντά ο δικηγόρος του γηροκομείου

Ο κ. Ιωάννης Σφακιωτάκης, πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής, απαντά για το θρίλερ με τους 68 οικότροφους που πέθαναν μέσε ενάμιση χρόνο.

Μετά την πανελλήνια διάσταση που πήρε το θέμα με τους θανάτους ηλικιωμένων σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας κοντά στα Χανιά, ο δικηγόρος του γηροκομείο απατά στις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, το γηροκομείο κατηγορείται για συγκρότηση και σύνταξη σε εγκληματική οργάνωση,  σωματικές βλάβες αδύναμων ατόμων και  ανθρωποκτονία τελεσθείσα με δόλο δια παραλείψεως κατά συρροή.

Ο δικηγόρος αναφέρει ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη αλλά ούτε υπήρξαν και ευρήματα κακοποίησης στην σορό που εξετάφη. Παράλληλα, αναφέρει ότι σε αιφνιδιαστικό έλεγχο από ομάδα εισαγγελέων, αστυνομικών, ιατροδικαστών και υγειονομικών δεν διαπιστώθηκε καμία αξιόποινη πράξη.

Δείτε την ολόκληρη ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου: 

«Θρίλερ με Γηροκομείο στα Χανιά»

(1) ΜΕΝΟΣ ΝΟΣΗΡΟ -ΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΔΗΛΟΙ

1.Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, Ούτε Αστυνομικό Δελτίο έχει εκδοθεί, Ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστωθήκαν, στη γενομένη χθες(22-4-21) εκταφή πρώην τρόφιμου του Γηροκομείου.

2.Στις 22-3-21 μεταξύ 05-07.00 π.μ. διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου από υπερεικοσαμελή ομάδα εισαγγελέα, αστυνομικών, Ιατροδικαστών, υγειονομικών, κλπ αιφνιδιαστικός έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί ουδείς.

3.Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από του έτους 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο. Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί, και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κοροναιού, (ιδ αντίστοιχα στην Αθήνα κλπ), καμία παράβαση της νομοθεσίας.

4.Η κοινή γνώμη με κατάπληξη άκουγε χθες για έρευνα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης και έρευνα διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων του μισού Ποινικού Κώδικα, δίχως να γίνεται επίκληση καμιάς απολύτως απόδειξης. Με διάτρητες, απαράδεκτες και φωτογραφικές αναρτήσεις παντού διασύρθηκε βάρβαρα η επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου.

5.Μένει να βγάλουν τις μάσκες-γιατί γνωρίζουμε- όσοι με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους αντιγράφουν μεθοδεύσεις άλλων, προκειμένου να «καμαρώσει» η κοινή γνώμη ποιοι διακινούν τη λάσπη με την επίδειξη της πνευματικής τους ένδειας και των ταπεινών κινήτρων τους.

Έστι δίκης οφθαλμός.

Χανιά 23-4-2021

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ