Γιατί οι άνθρωποι δεν χαμογελούσαν ποτέ στις παλιές φωτογραφίες

Γιατί οι άνθρωποι δεν χαμογελούσαν ποτέ στις παλιές φωτογραφίες

Όσοι έχετε κοιτάξει μια παλιά φωτογραφία, ξέρετε τις ασπρόμαυρες, θα έχετε -πιθανώς- παρατηρήσει πως οι άνθρωποι που απεικονίζονται σε αυτές δεν χαμογελούν.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως επειδή δεν ήταν χαρούμενοι;

Εντάξει, η αλήθεια πως οι καιροί ήταν δύσκολοι τότε και δεν υπήρχαν πολλοί λόγοι για να χαμογελάσει κανείς. Τα χρήματα ήταν λίγα και λίγοι είχαν την οικονομική άνεση να… χαμογελούν.

Ωστόσο και τώρα δεν είναι λίγα αυτά που βιώνουμε. Πανδημία, οικονομικές κρίσεις και πόλεμοι συνθέτουν ένα… εκρηκτικό κοκτέιλ, το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας.

Ωστόσο οι περισσότερες φωτογραφίες στο social media απεικονίζουν μόνο χαμογελαστά πρόσωπα.

Τι άλλαξε;

Σε προηγούμενους αιώνες υπήρχαν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν χαμογελούσαν στις φωτογραφίες.

1. Δεν τους άρεσαν οι φωτογραφίες

Αρχικά στον κόσμο δεν άρεσαν οι φωτογραφίες, αφού τις φοβόντουσαν οι περισσότεροι, όπως αναφέρει. Ήταν μια νέα τεχνολογία που οι άνθρωποι δεν την καταλάβαιναν, επισημαίνει.

2. Διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς και χαλασμένα δόντια

Επιπλέον, τα πρότυπα ομορφιάς ήταν διαφορετικά τότε. Το μικρό στόμα ήταν στην πραγματικότητα το επιθυμητό, ενώ και η στοματική υγιεινή δεν ήταν όπως σήμερα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εκείνη την εποχή είχαν δόντια χαλασμένα, που είχαν σαπίσει.

3. Το χαμόγελο σαν σύμπτωμα ψυχασθένειας

Οπότε ήταν δύσκολο να χαμογελάει κανείς με αυτά τα δόντια σε μια φωτογραφία. Ωστόσο ένα άλλο πράγμα που ήθελαν να αποφύγουν, ήταν να φαίνονται ψυχασθενείς.

Το να έχει κάποιος ένα πλατύ χαμόγελο ερμηνευόταν ως σύμπτωμα «τρέλας» παλιά, ενώ το να στέκεσαι ακίνητος και χωρίς συναισθήματα δεν ήταν καθόλου περίεργο.

4. Ο χρόνος για την λήψη φωτογραφίας

Τέλος, ένας άλλος απλός λόγος ήταν πως για την λήψη μια φωτογραφίας χρειαζόταν αρκετός χρόνος και συγκεκριμένα έως και 15 λεπτά.

Πράγμα που σημαίνει ότι το να κρατάει κάποιος το πρόσωπό του σε μια θέση, ακίνητος με ένα χαμόγελο ήταν κάπως κουραστικό.

Πηγή: in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top