Καινοτόμο εμβόλιο προφυλάσσει από τον ιό HIV

Tags#: HIV | Εμβόλιο

Καινοτόμο εμβόλιο προφυλάσσει από τον ιό HIV

Ένα καινοτόμο εμβόλιο που αποτελείται από DNA και ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες – προερχόμενες από ένα τμήμα του ιού HIV σε συνδυασμό με άλλες μη σχετιζόμενες με τον ιό πρωτεΐνες – για την καταπολέμηση του ιού HIV δημιούργησαν ερευνητές της Σχολής Ιατρικής Icahn του Νοσοκομείου Mount Sinai σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cell Reports.

Το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα (πιθήκους) και έδειξε ότι δημιουργεί αντισώματα παρόμοια με εκείνα που σχετίζονται με την προστασία από τον ιό του AIDS.

Αρχικά, οι ερευνητές εντόπισαν ένα τμήμα του ιού το οποίο όταν δεσμεύεται από τα αντισώματα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του ιού και των μολυσμένων κυττάρων. Ακολούθως σχεδίασαν ένα εμβόλιο το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτού του τύπου τα αντισώματα – πρόκειται για την εφαρμογή της Αντίστροφης Μηχανικής Ανάπτυξης εμβολίων.

Στις εξετάσεις που έγιναν στους εμβολιασμένους πιθήκους τα αντισώματα που είχαν δημιουργηθεί έδειξαν πολλές διαφορετικές αντιικές λειτουργίες. «Το εργαστήριό μας, μαζί με τους ερευνητές από διάφορα ινστιτούτα των ΗΠΑ έχουν δουλέψει για περισσότερο από μία δεκαετία στην καινοτόμα προσέγγιση για τη δημιουργία ενός εμβολίου κατά του ιού HIV», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Δρ. Suzan Zolla-Pazner. «Το εμβόλιο που δημιουργήσαμε είναι ασφαλές. Στη μελέτη μας δείξαμε ότι αυτό το καινοτόμο εμβόλιο δημιουργεί τα επιθυμητά αντισώματα στα πειραματόζωα κάτι που δείχνει ότι παρόμοια αντισώματα μπορούν να προκληθούν στους ανθρώπους και να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη της λοίμωξης από τον ιό HIV».

Πηγή: ygeiamou.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ