Οι 3 top συνταγές της καραντίνας

Οι 3 top  συνταγές της καραντίνας

Μία από τις πιο δημιουργικές ασχολίες που αποκτήσαμε κατά την διάρκεια της κατά τ’ άλλα δύσκολης και πρωτόγνωρης σε όλους μας καραντίνας, ήταν η μαγειρική.

Υπήρξε μια παραγωγική ασχολία για τον ελεύθερο μας χρόνο η οποία μας βοήθησε σε πολλές περιπτώσεις να κρατήσουμε την ψυχολογία μας σε υψηλά επίπεδα.
Είχαμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε με νέες συνταγές αλλά και να τελειοποιήσουμε τις ήδη γνωστές. Τρείς ήταν οι συνταγές που ξεχώρισαν στα social media όλο αυτό το διάστημα και τις λάτρεψαν αυτοί που τις δοκίμασαν.

#1 Cinnamon rolls – Ρολάκια κανέλας

Συνταγή

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για τη ζύμη:

1φλ. χλιαρό γάλα
2 αυγά
80γρ. βούτυρο
4 1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2κ.γ. αλάτι
1/2φλ. ζάχαρη
2 1/2κ.γ μαγιά

Για τη γέμιση:

1φλ. μαύρη ζάχαρη
2κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. βούτυρο

Για το γλάσσο:

100γρ. κρέμα τυρί (σε θερμοκρασία δωματίου)
60γρ. βούτυρο μαλακό
1 1/2φλ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 βανίλια (1/2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας αν έχεις)

Εκτέλεση:

Βάλε όλα τα υλικά για τη ζύμη μέσα στον κάδο του μίξερ και ξεκίνα να τα ανακατεύεις καλά. Μόλις γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι- σε περίπου ένα 10λεπτο-, βάλε το σε ένα μπολ, σκέπασε με μια μεμβράνη και άφησε το να ξεκουραστεί. Θέλεις το ζυμάρι σου να διπλασιάσει τον όγκο του πριν ξεκινήσεις να το ανοίγεις. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα την θερμοκρασία που έχει το σπίτι σου, η διαδικασία μπορεί να πάρει από 30 λεπτά έως και 1 ώρα. Αφού διπλασιαστεί το ζυμάρι σου, ήρθε η ώρα να το απλώσεις. Σε έναν καθαρό πάγκο ρίξε λίγο αλεύρι και άνοιξε το ζυμάρι σε ένα ορθογώνια διαστάσεων περίπου 40×50. Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε την κανέλα με την καστανή ζάχαρη. Λιώσε το βούτυρο και άπλωσε το στο ζυμάρι. Έπειτα άπλωσε το μείγμα κανέλας-ζάχαρης, αφήνοντας ένα εκατοστό περιθώριο από τις άκρες. Τύλιξε το ζυμάρι σε ρολό.
Κόψε το ρολό που έχεις κάνει σε 12 ίσα κομμάτια.
Βάλε τα σε ένα βαθύ ταψί, σκέπασε τα με μια πετσέτα και άσε τα για ένα μισάωρο να φουσκώσουν.

Στο μεταξύ προθέρμανε τον φούρνο στους 200 στον αέρα. Αφού φουσκώσουν, ψήσε τα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις ψηθούν βγάλε τα από τον φούρνο και ετοίμασε το γλάσσο.
Χτύπα στο μίξερ όλα τα υλικά για το γλάσσο και όταν ανακατευθούν καλά τα υλικά περίχυσε το πάνω από τα cinnamon rolls. Είναι πανέτοιμα να τα απολαύσεις!

#2 Χωριάτικη κοτόπιτα

Υλικά που θα χρειαστούμε:

500 γραμ. φύλλο κρούστας
1 κοτόπουλο ολόκληρο ξεψαχνισμένο
4 κρεμμύδια σε ροδέλες
διάφορα τυριά της αρεσκείας σας
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
αλάτι – πιπέρι
100 ml γάλα

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμύδια σε νερό που ίσα ίσα να το σκεπάζει. Αφού βράσει το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το ξεψαχνίζουμε, ενώ αφήνουμε τα κρεμμύδια να βράζουν ακόμη στο νερό μέχρι να γίνει ένας πηχτός ζωμός. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα με τα ψαχνά κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά το μείγμα μου αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε χτυπημένα τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας διαρκώς, καθώς και τα τυριά. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντας ενδιάμεσα κάθε φορά και στο τέλος περιχύνουμε με τη γέμιση. Από πάνω καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα και πάλι ένα- ένα. Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

#3 Κρεμώδες cheesecake

Υλικά για τη βάση:

Μπισκότα Digestive 250 γρ.
Βούτυρο λιωμένο 120 γρ.

Υλικά για την κρέμα:

Τυρί κρέμα 700 γρ.
Ζάχαρη άχνη 70 γρ.
Κρέμα γάλακτος 250 γρ.
+Μαρμελάδα της επιλογής σας 500γρ.

Εκτέλεση για τη βάση:

Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πιέζοντάς το πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.

Εκτέλεση για την κρέμα:

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος ρευστή, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου η κρέμα δέσει και μοιάζει με σφιχτή σαντιγί. Με αυτή γεμίζουμε το τσέρκι πάνω από το μπισκότο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα και αλείφουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top