ΠΟΕΔΗΝ – Νοσοκομείο Χαλκίδας: Έτοιμο μεν, κλειστό δε

ΠΟΕΔΗΝ – Νοσοκομείο Χαλκίδας: Έτοιμο μεν, κλειστό δε

«Λόγω γραφειοκρατίας από το τέλος του 2018 το νέο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο της Χαλκίδας 280 κλινών δεν λειτουργεί» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της. Επίσης προσθέτει σχετικά με το παλιό Νοσοκομείο που λειτουργεί: «Δεν διαθέτει ΜΕΘ, ΜΑΦ και Μαγνητικό τομογράφο.Ο Αξονικός τομογράφος είναι κλειστός νύχτα τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστός απόγευμα και νύχτα και είναι σε κακή κτηριακή κατάσταση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι έτοιμο κτηριακά πλήρως εξοπλισμένο αλλά δεν λειτουργεί γιατί σταμάτησαν τα συνοδά έργα λόγω γραφειοκρατίας.
Σκουριάζουν ο εξοπλισμός, Μαγνητικός, ΜΕΘ, ΜΑΦ.

Λόγω γραφειοκρατίας από το τέλος του 2018 το νέο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο της Χαλκίδας 280 κλινών που ξεκίνησε το έτος 2013 με εγκατεστημένο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό δεν λειτουργεί επειδή ξέχασαν να βάλουν μπρος και να ολοκληρώσουν τα συνοδευτικά έργα του νέου Νοσοκομείου (δρόμοι, αποχέτευση).

Τα έργα αυτά ξεκίνησαν αρχές του 2019 και όχι από το ξεκίνημα κατασκευής του νέου Νοσοκομείου (2013). Τα συνεργεία έχουν τώρα σταματήσει τις εργασίες των συνοδών έργων γιατί βρέθηκαν αρχαία.

Είναι απαράδεκτο να μένει κλειστό ένα Νοσοκομείο που διαθέτει ΜΕΘ και ΜΑΦ 10 κλινών και έχει εγκατεστημένο υπερσύγχρονο εξοπλισμό να μην αξιοποιείται από το σύστημα υγείας.

Το παλιό Νοσοκομείο που λειτουργεί σήμερα δεν διαθέτει ΜΕΘ, ΜΑΦ, Μαγνητικό τομογράφο. Ο Αξονικός τομογράφος είναι κλειστός νύχτα τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστός απόγευμα και νύχτα και είναι σε κακή κτηριακή κατάσταση.

Φυσικά για να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο σε πλήρη ανάπτυξη χρειάζεται γενναία πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Καλούμε την κυβέρνηση να συντονίσει την προσπάθεια ολοκλήρωσης των συνοδών έργων που κρατάνε κλειστό το νέο Νοσοκομείου.»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ