Μαρία Μπαρτζώκα: Μια σχεδιάστρια που ξεχωρίζει για το μοναδικό της στυλ

Μαρία Μπαρτζώκα: Μια σχεδιάστρια που ξεχωρίζει για το μοναδικό της στυλ

Αν είσαι γυναίκα με προσωπικότητα, ελεύθερο πνεύμα και έντονη δυναμική.. αν είσαι λάτρης του ασπρόμαυρου, τότε σίγουρα η συλλογή της Μαρίας Μπαρτζώκα είναι αυτή που θα αναδείξει όλες αυτές τις υπέροχες πτυχές του εαυτού σου! Τη συνάντησα διαδυκτιακά και μιλήσαμε για όλα.

 

Συνέντευξη στη Ζωή Ντίτση

  • Με λίγα λόγια, ποια είναι η Μαρία Μπαρτζώκα;
Μ.Μ. Ονομάζομαι Μαρία Μπαρτζώκα και έχω μεγαλώσει σε μία από τις κεντρικές γειτονιές των Αθηνών, το Παγκράτι. Προερχόμενη από μία μεσοαστική Ελληνική οικογένεια πάντα είχα στο μυαλό μου ότι θα ακολουθήσω κάποιον επιστημονικό κλάδο και έτσι μετά το πτυχίο μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, πήρα τον μεταπτυχιακό μου τίτλο στην Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων. Μετά από χρόνια εργασίας στον τομέα των επιχειρήσεων στο Λονδίνο και την Αθήνα και την γέννηση του πρώτου παιδιού, αποφάσισα να εκφράσω την καλλιτεχνική μου φύση kαι ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με τον σχεδιασμό και την δημιουργία ρούχων.

  • Ποια είναι η γυναίκα που έχεις στο μυαλό σου, όταν σχεδιάζεις;
Μ.Μ. Η γυναίκα που με εμπνέει έχει προσωπικότητα που δεν θέλει να περιοριστεί σε κλισέ, είναι ελεύθερο πνεύμα με έντονη δυναμική, η οποία όμως δεν φοβάται να εκφράσει την ευαίσθητη και ευάλωτη πλευρά της όταν το αισθανθεί. Η γυναίκα που ψάχνω είναι αυτή που αγαπάει την ανάπτυξη και εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα και είναι αυτή τη γυναίκα που θέλω να εμπνεύσω, μέσα από την καθαρότητα και αιχμηρότητα των γραμμών των δημιουργιών μου, να βρει την δύναμη που κρύβει μέσα και να πατήσει στα πόδια της προκειμένου να μην διστάσει να ικανοποιήσει τα δικά της θέλω και ανάγκες.
  • Περιέγραψε μου το αγαπημένο σου ρούχο και πως θα μας το πρότεινες.
Μ.Μ. Το αγαπημένο μου ρούχο είναι η Καπαρντίνα, γιατί είναι μία σύνθετη δημιουργία με πολλά υφάσματα, υφές και στοιχεία αποδόμησης, τα οποία έχω εμπνευστεί μέσα από από μία από τις βασικές αξίες μου, την ανάγκη του να είμαστε ελεύθεροι να εκφράζουμε την διαφορετικότητά και την μοναδικότητά μας με σεβασμό απέναντι στον εαυτό μας, τον συνάνθρωπό, τον πλανήτη.
  • Πόσο σημαντικό είναι για σένα, να βλέπει κάποιος ένα ρούχο και να καταλαβαίνει οτι είναι Maria Bartzoka;
Μ.Μ. Για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρω την γυναίκα που ψάχνω μέσα σε εμένα αλλά και γύρω μου, τη φίλη μου, αυτή τη γυναίκα που ξεκίνησα να βρω όταν άρχισα να δημιουργώ ρούχα για εκείνη. Κάθε φορά που κάποιος αναγνωρίζει την ταυτότητα των δημιουργιών μου, μου επιβεβαιώνει ότι αυτή η γυναίκα υπάρχει, ζει ανάμεσά μας και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να την αναζητώ.
  • Το στυλ είναι θέμα χρημάτων;
Μ.Μ. Το στυλ δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα προσωπικής έκφρασης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για λόγους οικονομίας χρημάτων, μας επιτρέπεται να καταστρέφουμε τον πλανήτη υπερκαταναλώνοντας. Προσωπική μου άποψη και κάτι που πρεσβεύω μέσα από τις δημιουργίες μου, είναι ότι θα πρέπει να διαλέγουμε τα ρούχα που μας εκφράζουν με βάση την ποιότητά τους σε όλα τα επίπεδα καθώς επίσης και την διαχρονικότητα των γραμμών τους.
  • Πως θα χαρακτήριζες τη συλλογή σου, με 3 λέξεις;
Μ.Μ. Θα χαρακτήριζα την συλλογή μου με περισσότερες λέξεις αλλά αν έπρεπε να διαλέξω τρεις αυτές θα ήταν Διαχρονική, Δυναμική και Ethical.
 
Ένα είναι σίγουρο, η συλλογή της Μαρίας Μπαρτζώκα, τραβάει όλο και περισσότερο την προσοχή των γυναικών και δεν είναι τυχαίο!
Τη συλλογή Maria Bartzoka θα τη βρείτε:
Maria Bartzoka

17-19 Aldou Manoutiou GR11521, Athens

online:
Be stylish with a smile😊
Ζωή Ντίτση

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top