“Duck”: Ανακαινισμένο, ανανεωμένο και …νόστιμο όπως πάντα

“Duck”: Ανακαινισμένο, ανανεωμένο και …νόστιμο όπως πάντα

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

«Εξαιρετική όπως πάντα», «τέλεια ατμόσφαιρα, τέλειο φαγητό», «στιφάδο πολυτελείας», «θεϊκά χτένια με πουρέ καρότου», «delivery στην Κέρκυρα παρακαλώ», «Αγαπάμε duck!!!».

Kαλύτερα να αφήσεις τους πελάτες της πιο νόστιμης….πάπιας, να μιλήσουν για το Duck Private Cheffing, αυτούς που πάνε ξανά και ξανά στο εστιατόριο- έκπληξη, που το γνώρισαν και το προτιμoύν σε βαθμό που σχεδόν έχουν καπαρωμένο «δικό» τους τραπέζι, αντί να επαναλάβεις για μία ακόμη φορά πόσο καλό είναι το  «Duck».

Kαι λέμε «εστιατόριο- έκπληξη», γιατί είναι όντως έκπληξη το που πήγε και τρύπωσε το «Duck» (Χάλκης  3, πίσω από Φίλκεραμ), στο πιο λάθος μέρος για εστιατόριο απαιτήσεων, όπως είπε η ίδια η ιδιοκτήτρια και chef, Ιωάννα Θεοδωρακάκη. Αλλά όπως αποδείχθηκε στα έξι χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του, ο πελάτης ανταμείβει όταν του προσφέρονται αυτά που ψάχνει, ποιοτικό φαγητό και περιποίηση, σε  όμορφο, φιλικό αλλά και διακριτικό περιβάλλον.

Το GRTimes.gr πέτυχε το «Duck», ολόφρεσκο, μετά την πρώτη του ριζική ανακαίνιση στα έξι χρόνια λειτουργίας του. Πάρθηκε η απόφαση και στη διάρκεια του lock down, το «Duck»….έβγαλε καινούργια φτερά, ενώ μετά την καραντίνα, προσλήφθηκαν δύο ακόμη άτομα προσωπικό. Όπως τονίζει η κα. Θεοδωρακάκη, «έχω 19 άτομα προσωπικό και για τις προσλήψεις ακολουθώ τη συμβουλή του κ. Ανδρεάδη, δίνω βάση στο χαρακτήρα».

Το ανανεωμένο «Duck», εσωτερικός χώρος και αυλή, είναι homy και private ταυτόχρονα, σε χρώματα και ύφος που ξεκουράζουν, ενώ ο πελάτης, όπως πριν έτσι και τώρα, έχει οπτική επαφή με «τον κόσμο της κουζίνας», οσμίζεται, βλέπει τις διεργασίες και προετοιμάζεται για τις χαρές της απόλαυσης.

Το «Duck» είναι ένα εστιατόριο για όλες τις γαστρονομικές προτιμήσεις. Και για τους επίμονους κρεοφάγους, και για τους ψαροφαγάδες, μα και για τους φίλους της… πράσινης διατροφής. Στο μενού του, καθημερινά, υπάρχουν περίπου 30 πιάτα, με τη wine list να προτείνει πάμπολλες και πολύ προσεγμένες επιλογές από όλο τον ελληνικό αμπελώνα και όχι μόνο.

«Είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με τους πελάτες μας. Εμείς κάνουμε τις γευστικές μας προτάσεις  και αυτοί ανταποκρίνονται, δίνοντας ιδέες, ακόμη βάζοντας και τις δικές τους πινελιές. Άλλωστε οι Θεσσαλονικείς έχουν μνήμες από καλό σπιτικό φαγητό, ξέρουν από καλή κουζίνα και έχουν άποψη για το φαγητό.

«Η φιλοσοφία μου στη μαγειρική, πλέον, μετά από 21 χρόνια που είμαι στο επάγγελμα, συνοψίζεται στα εξής: Σεβασμός στην πρώτη ύλη και απλότητα. Είμαι υπέρ της όσο το δυνατόν λιγότερης επεξεργασίας της πρώτης ύλης. Στο Duck χρησιμοποιούμε  μόνο φρέσκα προϊόντα, στην εποχή τους, που μαγειρεύονται έτσι που να διατηρείται η φρεσκάδα τους, η υφή τους», τονίζει η Ιωάννα Θεοδωρακάκη, δίνοντας την δική της άποψη για τη μαγειρική, στο ενδιάμεσο της προετοιμασίας του γεύματος μία παρέας «πιστών» πελατών.

Ωστόσο, όσοι θελήσουν να δοκιμάσουν την κουζίνα του «Duck», ανακαλύπτοντάς το πίσω από κτίρια γραφείων, μάντρες και εργοστάσια μιας άλλης εποχής, σίγουρα δε θα χάσουν αν δοκιμάσουν δύο signature dishes του, την ταλιάτα μόσχου με κρέμα περουβιανής πατάτας και το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και τρούφα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ