Μαζεύουν τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών από τον Κελλάριο Όρμο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μαζεύουν τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών από τον Κελλάριο Όρμο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα δράση καθαρισμού του Κελλάριου Όρμου, από τη ΜΚΟ Αντιγόνη με τη στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Πολύ μεγάλες ποσότητες από χαρτιά, μεταλλικά κουτάκια και κάθε λογής πλαστικό, μαζεύουν αυτήν την ώρα από την παραθαλάσσια έκταση του Κελλάριου Όρμου στην Καλαμαριά, εθελοντές και μέλη της ΜΚΟ Αντιγόνη, με τη στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς που παρέχει γάντια μιας χρήσης και σακούλες συλλογής των απορριμμάτων.

Όπως αναφέρει στο GRTimes η Σοφία Στεφανίδου, υπεύθυνη οικονομικής διαχείρισης του έργου ZeroWasteBSB, στο πλαίσιο του οποίου γίνεται η σημερινή δράση, στόχος είναι όχι μόνο να συγκεντρωθούν τα συγκεκριμένα απορρίμματα, αλλά και να γίνει προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να παράγουν λιγότερα υιοθετώντας διαφορετικές συνήθειες σε μία σειρά από καθημερινές τους δραστηριότητες.

Μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως είπε, θα παράγονται λιγότερα πλαστικά που θα καταλήγουν στη θάλασσα.

Το “ZeroWasteBSB” είναι το ακρωνύμιο του έργου “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin”, αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.

Η “Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη-Βία” είναι Μη Κυβερνητική και Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που ξεκίνησε το 1993 τη δράση της, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και γραφεία και στην Αθήνα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ