Αν. Ντούγκας: Τα λάθη είναι ατομικά, οι ευθύνες συλλογικές – Το κράτος έπρεπε να προνοήσει να μη χαθούν τόσες ψυχές στα Τέμπη (VIDEO)

Αν. Ντούγκας: Τα λάθη είναι ατομικά, οι ευθύνες συλλογικές – Το κράτος έπρεπε να προνοήσει να μη χαθούν τόσες ψυχές στα Τέμπη (VIDEO)

Τα είπε… όλα για τα Τέμπη ο διακεκριμένος δικηγόρος, Αναστάσιος Ντούγκας ο οποίος για ακόμη μια φορά ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με τις απόψεις του να αγκαλιάζονται από πλήθος τηλεθεατών όπως φάνηκε από τις αναρτήσεις στα social media.

«Πραγματικά εξοργίζομαι. Δεν μπορεί σε μια χώρα όπου μπορείς να παρακολουθήσεις το ντελίβερι και το ταξί σου, όπου μπορείς να παρακολουθήσεις τα πάντα, να μην δεις ότι δυο τρένα κινούνται στην ίδια γραμμή και σήμερα να κουβεντιάζουμε για το τι θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει», είπε χαρακτηριστικά διερωτώμενος γιατί δεν μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί ο απαραίτητος εκσυγχρονισμός όπως επίσης γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα και σε άλλους τομείς ώστε να αποφευχθούν τραγωδίες.

«Βλέπουμε ότι για να έχουμε αντιπυρικές ζώνες πρέπει να καούν τόσοι άνθρωποι. Για να έχουμε αντιπλημμυρικά έργα πρέπει να πνιγούν τόσοι άνθρωποι. Για να φτιάξουν ο ΟΣΕ και τα τρένα στην Ελλάδα πρέπει να θυσιαστούν 57 νέοι άνθρωποι», είπε ο κ. Ντούγκας ο οποίος ήταν χτες καλεσμένος από την Αγγελική Νικολούλη για υποθέσεις εξαφάνισης. «Αυτό είναι εξοργιστικό», πρόσθεσε ο γνωστός ποινικολόγος από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος γνωρίζει οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

«Οι πράξεις είναι ατομικές, οι ευθύνες είναι συλλογικές», υπογράμμισε ο ίδιος εμφανώς αγανακτισμένος διότι όπως είπε -«ως άνθρωπος και όχι ως νομικός»-έπρεπε να είχαμε δει τι θα έπρεπε να είχε γίνει «για να μη φτάσουμε εδώ. Χάθηκαν τόσες ψυχές», ενώ θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου, πρόσθεσε.

«Το κράτος έπρεπε να είχε προνοήσει να μη χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο Αναστάσιος Ντούγκας, ενώ ανέδειξε και τα λάθη που έγιναν ακόμη και στην έκδοση των εισιτηρίων. «Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουμε πόσα άτομα ήταν μέσα στην αμαξοστοιχία. Κι αν πάρουμε τα στοιχεία από την αρχή ένα – ένα, (προκύπτει ότι) δεν ήξεραν. Οικογένειες πήγαιναν και έλεγαν πως “είχα κι εγώ το παιδί μου”, “είχα εκεί τον αδερφό μου”…. Η έκδοση εισιτηρίων πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αλλάξουν όλα από την αρχή στην Ελλάδα (όσον αφορά στον σιδηρόδρομο)», είπε.

Δείτε τα αποσπάσματα με τις παρεμβάσεις του κ. Ντούγκα για τα Τέμπη από το 1.21 έως το 1.24.40 και από το 2.13.12 έως το 2.19 από το βίντεο στο youtube της χτεσινής εκπομπής «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη.

Με τις απόψεις του κ. Ντούγκα για την τραγωδία στα Τέμπη ταυτίστηκαν και οι τηλεθεατές, όπως φαίνεται και από τα σχόλια στο Twitter:

 

 

 

(Φωτογραφία και βίντεο από το youtube)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε θα εκκινήσει ο σιδηρόδρομος-Το σχέδιο για να μπουν ξανά τα τρένα στις ράγες (VIDEO)

Τέμπη: Αποσωληνώθηκε 22χρονος από το Παπαγεωργίου

ΑΠΘ: Υποτροφίες στη μνήμη των 12 νεκρών φοιτητών στα Τέμπη (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top