ΕΔΟΕΑΠ: 600.000 δημοσιογράφοι τάσσονται υπέρ της εισφοράς του 2%

ΕΔΟΕΑΠ: 600.000 δημοσιογράφοι τάσσονται υπέρ της εισφοράς του 2%

«Η υπόθεση της εισφοράς του 2%, για το δικαίωμα στην υγεία των Ελλήνων δημοσιογράφων, αφορά όλους», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΕΔΟΕΑΠ.

Συγκεκριμένα ο ΕΔΟΕΑΠ τονίζει: «Η ΔΟΔ εκπροσωπώντας 600.000 δημοσιογράφους από 146 χώρες και 187 Ενώσεις Συντακτών, συντάσσεται στο πλευρό των ελληνικών δημοσιογραφικών Ενώσεων μελών και στυλοβατών του ταμείου ΕΔΟΕΑΠ, που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικουρικές συντάξεις στους Έλληνες δημοσιογράφους και τις οικογένειές τους για περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Οι δημοσιογράφοι όλου του κόσμου στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων τον Ιούνιο του 2019, στήριξαν με επείγον ψήφισμα τον ΕΔΟΕΑΠ. Ο νεοεκλεγείς τότε Πρόεδρος της ΔΟΔ Γιουνές Μζαχέντ ταξίδεψε στην Αθήνα, για να μεταφέρει το μήνυμα ενότητας και συναδελφικής αλληλεγγύης κατά των 7 εργοδοτικών προσφυγών στο ΣτΕ. Τότε οι 7 εργοδότες με τις προσφυγές τους ζητούσαν την κατάργηση της θεσμοθετημένης εισφοράς 2% επί του κύκλου εργασιών υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. Το ΣτΕ το Δεκέμβριο του 2020 απέρριψε στο σύνολο τους τις προσφυγές των 7εργοδοτών, δικαιώνοντας τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων.

Το μήνυμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων ήταν και παραμένει σαφές, η μάχη για την ενίσχυση των κοινωνικών κεκτημένων των Ελλήνων δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης αποτελεί διεθνές παράδειγμα. Η υπόθεση της εισφοράς του 2% για τη χρηματοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ, ενός ταμείου που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγειονομική κάλυψη όλων των Ελλήνων δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των οικογενειών τους, αφορά όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους στα ΜΜΕ παγκοσμίως και διασφαλίζει την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Τώρα οι Έλληνες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν πάλι μια δικαστική μάχη αυτή τη φορά με την προσφυγή της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδος κατά της εισφοράς του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. Η ΔΟΔ ενώνει τη φωνή των δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο και εκφράζει την αλληλεγγύη όλων στους Έλληνες συναδέλφους, που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τον ΕΔΟΕΑΠ ένα πρότυπο ασφαλιστικό και υγειονομικό φορέα, που χρειάστηκαν δεκαετίες για να δημιουργηθεί και δεν επιβάρυνε ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους και τις εισφορές των εργοδοτών των ενημερωτικών μέσων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναγνωστόπουλος: Έρευνα για… «γρηγορόσημο» στα PCR παρά το πλαφόν! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΑΑΔΕ: Νέες προθεσμίες δηλώσεων Covid για υπεκμισθώσεις ακινήτων

KΘΒΕ: Επιστρέφουν οι παραστάσεις που είχαν αναβληθεί 

Σέρρες: Χειροπέδες σε Ελληνίδα με εκκρεμές ένταλμα για ληστεία και κλοπή

Πατριάρχης Αλεξάνδρειας: Συνεχάρη τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ευγένιο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top