Φήμες για παραίτηση Λιγνάδη από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου

Φήμες για παραίτηση Λιγνάδη από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου

Εν μέσω καταιγισμού καταγγελιών για ηθοποιούς και σκηνοθέτες, έρχονται πληροφορίες που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται και ανέφεραν ότι η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Τη φωτιά άναψε η ανάρτηση της ηθοποιού Έλενας Ακρίτα που ανέφερε τα εξής:

«Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες σχετικά με τους λόγους παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δεν διαψεύδει την Έλενα Ακρίτα το Υπουργείο Πολιτισμού.  Σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

«Οι αποφάσεις της υπουργού Πολιτισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από τα ιδιωτικά σόσιαλ μίντια. Κάθε άλλη «αξιόπιστη» πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες». 

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δημήτρης Λιγνάδης:

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα  ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία».

Επανήλθε με νέα ανάρτηση και επιμένοντας στο ρεπορτάζ της η Έλενα Ακρίτα:

«Ο Δημητρης Λιγνάδης διαψεύδει την ειδηση. Η Μενδωνη στην ανακοίνωση της ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει. Αν δεν υπαρχουν καταγγελίες για τον κ. Λιγναδη και συνεπώς δεν ‘τον παραιτούν’ όπως γνωρίζω, θα τού ζητήσω συγγνώμη. Αν όμως υπάρχουν και δεν ‘τον παραιτούν’ τότε η πράξη της Μενδωνη είναι μια καθαρά πολιτική επιλογή που θα κριθεί ανάλογα. Επιμένω ότι το ρεπορτάζ μου ισχύει και είναι διασταυρωμένο».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ