Μουσειακός και Πολιτιστικός Τουρισμός στον δήμο Αριστοτέλη από Κύπριους blogger

Μουσειακός και Πολιτιστικός Τουρισμός στον δήμο Αριστοτέλη από Κύπριους blogger

Ταξίδι εξοικείωσης με την Ανατολική Χαλκιδική πραγματοποίησαν Κύπριοι bloggers από τις 9 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, οι οποίοι «επιστρατεύθηκαν» να προωθήσουν μουσειακούς, εκθεσιακούς και υπαίθριους χώρους πολιτισμού του δήμου Αριστοτέλη στην κυπριακή τουριστική αγορά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Στέλλα Γεωργιάδου του Traveling with Stella, που προωθεί την Ελλάδα στην Κύπρο και

Ανδρέα Τομάζου, τα social media του οποίου ακολουθoύνται από 56.000 ανθρώπους και ειδικό κοινό από την Κύπρο.

Το ταξίδι τους περιλάμβανε επισκέψεις σε σημαντικούς πολιτιστικούς, μουσειακούς, θρησκευτικούς και φυσικούς χώρους. Η περιήγηση ξεκίνησε από την Αμμουλιανή, όπου η επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο του νησιού δημιούργησε συνειρμούς ανάμεσα στην προσφυγική ιστορία της Μικρασίας και της Κύπρου.

Ο παράπλους του Άθωνα για μία ακόμη φορά αποτέλεσε σταθερή πολιτιστική αξία, ενώ οι ξεναγήσεις στα Σιδηροκαύσια, τα Αρχαία Στάγειρα και τους εκθεσιακούς – μουσειακούς χώρους του Στρατωνίου και της Αρναίας άφησαν ιστορικό και πολιτισμικό αποτύπωμα στις δεκάδες διαδικτυακές αναφορές τους.

Επιπρόσθετα, οι Κύπριοι παρακολούθησαν την εκδήλωση του δήμου Αριστοτέλη για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με τίτλο «Η Φλόγα γίνηκε Φωτιά» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Αριστοτέλη στα Στάγειρα την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.

Οι εντυπώσεις τους ήταν άριστες, δεδομένου ότι η εν λόγω δραστηριότητα αποτέλεσε κορυφαία αφηγηματική θεατρική παράσταση της εξέγερσης των Μαδεμοχωριτών κατά των Τούρκων, που σήμανε την απαρχή της επανάστασης της Χαλκιδικής.

Το ταξίδι αποτέλεσε μέρος του εγκεκριμένου προγράμματος τουριστικής προβολής του δήμου Αριστοτέλη και συνέργεια μεταξύ της αυτοδιοίκησης και της νεοσύστατης «αριστοτελικής σύμπραξης» επιχειρηματιών του δήμου.

Συνθέτει όμως και μέρος του σχεδίου προώθησης του πολιτιστικού, μουσειακού και προσκυνηματικού τουρισμού στη Μεγαλόνησο, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των φωτογραφικών και άλλων διαδικτυακών αναρτήσεων των bloggers, εκφράσθηκε έντονο ενδιαφέρον συνεργασίας με τον προορισμό από κυπριακό τουριστικό γραφείο με ειδίκευση στις προσκυνηματικές περιηγήσεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ