Μπακαλιάρος παστός με κουρκούτι ή χωρίς; Ειδικοί αποκαλύπτουν τα μυστικά για τραγανό και καλά ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο.
Τουλάχιστον δύο ημέρες ξαλμύρισμα θέλει ο παστός μπακαλιάρος με την αλλαγή του νερού να γίνεται κάθε τέσσερις ώρες. «Μετά το ξαλμύρισμα φτιάχνουμε το κουρκούτι ρίχνοντας αλεύρι μέσα στη μπύρα και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Έπειτα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και λίγο ξύδι για να βοηθήσει στο ψάρι να γίνει πιο τραγανό», σύμφωνα με τις οδηγίες του Κώστα Ρωμανάκη, ιδιοκτήτη ψαροταβέρνας στην Αγία Παρασκευή.
Σύμφωνα με το έθιμο κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής η Εκκλησία επιτρέπει στους πιστούς να τρώνε ψάρι ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 25 Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων. Παλαιότερα που οι κάτοικοι των ηπειρωτικών περιοχών της χώρας δεν προμηθεύονταν φρέσκα ψάρια, ο παστός μπακαλιάρος ήταν μια οικονομική και πρακτική λύση.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ήλιος και καλές θερμοκρασίες την 25η Μαρτίου: Χιόνια και βροχές από βδομάδα (VIDEO)
Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Άρμα μάχης από χομπίστες θα ηγηθεί των μηχανοκίνητων τμημάτων (ΦΩΤΟ)