Νηστεία: Συμβουλές για την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό

Διάφορα   | 16/04/2019 | 04:00

Η νηστεία επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη, αρκεί να τηρεί η γυναίκα ορισμένους κανόνες ασφαλείας – με πρώτο, τη σύμφωνη γνώμη του μαιευτήρα της.

Λίγες ημέρες απόμειναν έως την Μεγάλη Εβδομάδα και εάν είστε ή προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, μπορεί να αναρωτιέστε εάν επιτρέπεται η νηστεία στην εγκυμοσύνη.

Η απορία αυτή είναι εύλογη. Η σύλληψη και η διατήρηση της εγκυμοσύνης είναι μια λεπτή ισορροπία. Επιπλέον, η νηστεία είναι πολύ διαφορετική από την καθημερινή διατροφή. Αυτό ισχύει κυρίως για όσους συνήθως ακολουθούν τα πρότυπα της δυτικού τύπου διατροφής με τα πολλά κρεατικά και λίπη.

Μπορεί, λοιπόν, η νηστεία να επηρεάσει την ορμονική ισορροπία του οργανισμού; Υπάρχει περίπτωση να έχει συνέπειες στις πιθανότητες σύλληψης; Και πόσο μπορεί να επηρεάσει το αναπτυσσόμενο έμβρυο;

«Στα ερωτήματα αυτά εύκολες απαντήσεις, οι οποίες να ισχύουν για όλες τις γυναίκες, δεν υπάρχουν», απαντά ο δρ Δημήτρης Μπιλάλης, μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος, επιστημονικός διευθυντής της Women’s Health Clinic. «Κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και ο οργανισμός της έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Επομένως το αν θα νηστέψει ή όχι είναι κάτι που εξατομικεύεται κατά περίπτωση.

»Αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να ακολουθεί νηστεία πλούσια σε τηγανητά φαγητά. Ούτε βεβαίως νηστεία μονοφαγίας. Δεν πρέπει, π.χ., να τρώει για μια εβδομάδα μόνο βραστές πατάτες ή μόνο φακές, γιατί έτσι έχει μάθει. Είναι επίσης απαραίτητο να ακολουθήσει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο διαιτολόγιο. Και αυτό ώστε να τροφοδοτεί τον οργανισμό της με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται».

Πριν τη σύλληψη
Το θέμα της θρησκευτικής νηστείας πριν και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει εξεταστεί σε αρκετές μελέτες. Σε μία από τις πιο πρόσφατες, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ εξέτασαν εάν ο περιορισμός των θερμίδων λόγω νηστείας μπορεί να παρεμποδίσει τη σύλληψη.

Διαπίστωσαν πως ίσχυε το αντίθετο. Δηλαδή ο θερμιδικός περιορισμός αύξανε τον αριθμό των ωαρίων που παράγονταν κατά την ωορρηξία. Επομένως, διευκόλυνε τη σύλληψη. Ανάλογα ευρήματα είχαν και μελέτες σε άλλα ζώα, όπως σε θηλυκούς πιθήκους. Γι’ αυτό οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στις γυναίκες.

Πώς θα μπορούσε να εξηγηθεί αυτό το φαινόμενο; «Είναι πιθανό η μειωμένη θερμιδική πρόσληψη να ελαττώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να επηρεάζει ευνοϊκά τις ορμόνες της αναπαραγωγής», λέει o δρ Μπιλάλης. «Έτσι, οι γυναίκες που νηστεύουν ίσως έχουν πιο φυσιολογικό έμμηνο κύκλο και υγιή παραγωγή ωαρίων. Και πάλι, όμως, αυτό αναμένουμε να συμβεί όταν μια γυναίκα κάνει σωστή νηστεία και όχι κάποια αυστηρή ή/και μονοφαγική νηστεία».

Τι περιλαμβάνει η νηστεία
Η νηστεία της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας συνιστά την περίοδο της Σαρακοστής αποχή από τα ζωικής προελεύσεως τρόφιμα. Πρέπει, δηλαδή, να αποφεύγονται κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά και ψάρια. Ψάρι επιτρέπεται να καταναλωθεί μόνο την 25η Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων.

Αντιθέτως, επιτρέπει ελεύθερη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, δημητριακών, ξηρών καρπών και θαλασσινών. Περιορισμοί υπάρχουν και στο ελαιόλαδο. Επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα, με εξαίρεση το Μεγάλο Σάββατο. Ωστόσο δεν υπάρχουν περιορισμοί στις ελιές.

Αυτού του είδους η διατροφή ως φαίνεται δεν δημιουργεί προβλήματα ούτε στην ποιότητα των σπερματοζωαρίων. Αντιθέτως, δρα ευνοϊκά και στα ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα. Υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι η νηστεία είναι ισορροπημένη και ο οργανισμός τροφοδοτείται με επαρκείς ποσότητες υγρών.

Στην εγκυμοσύνη
Αν ήδη είστε έγκυος, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία να κάνετε ισορροπημένη διατροφή και να αποφύγετε τον αυστηρό περιορισμό των θερμίδων.

«Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η αφαγία για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή κετονικών σωματίων», εξηγεί ο δρ Μπιλάλης. «Τα κετονικά σωμάτια είναι μόρια που παράγονται από το ήπαρ στη διάρκεια περιόδων μειωμένης πρόσληψης τροφής. Τα μόρια αυτά μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στο έμβρυο».

Η νηστεία στην εγκυμοσύνη μπορεί να έχει και άλλες συνέπειες, αναλόγως με το τρίμηνο της κυήσεως. Όταν, λ.χ., η γυναίκα νηστεύει με λάθος τρόπο κατά το πρώτο τρίμηνο, το επακόλουθο μπορεί να είναι η απόκτηση μωρού με λίγο μικρότερο σωματικό βάρος από το φυσιολογικό. Ενδέχεται επίσης το μωρό μεγαλώνοντας να είναι λίγο πιο κοντό και λεπτό από το φυσιολογικό.

Αντίστοιχα, αν η νηστεία συμπέσει με το τρίτο τρίμηνο, όταν η ανάπτυξη του εμβρύου επιταχύνεται, ενδέχεται να υπάρξουν συνέπειες στην σωματική του ανάπτυξη. Και αυτό, διότι ο οργανισμός του έχει αυξημένες ανάγκες σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, που μπορεί να λείπουν από την διατροφή της νηστείας. Ή πάλι μπορεί άθελά της η γυναίκα να κάνει υπερκατανάλωση από άλλα συστατικά.

«Το ασβέστιο είναι ένα από τα βασικά ιχνοστοιχεία στα οποία μπορεί να παρουσιαστεί έλλειψη», εξηγεί ο ειδικός. «Παλαιότερες έρευνες στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης έχουν δείξει πως η πρόσληψή του μειώνεται στη διάρκεια της νηστείας, επειδή διακόπτεται η κατανάλωση γάλακτος, γιαουρτιού και τυριών.

»Αντιθέτως, αυξάνεται η πρόσληψη σιδήρου και φυλλικού οξέος – δύο συστατικών που τα χρειάζεται η έγκυος και συνήθως παίρνει σε μορφή διατροφικών συμπληρωμάτων. Οι ισορροπίες αυτές είναι πολύ λεπτές, επομένως η έγκυος πρέπει να προσέχει τι και πόσο τρώει».

Ο θηλασμός
Όσον αφορά τον θηλασμό, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν πως η νηστεία για λίγες ημέρες δεν επηρεάζει την παραγωγή του γάλακτος, ούτε την υγεία της μητέρας ή του μωρού, εάν και οι δύο είναι υγιείς.

Απλώς οι θηλάζουσες γυναίκες πρέπει να αυξήσουν λίγες μέρες νωρίτερα την πρόσληψη υγρών και να μειώσουν τις έντονες φυσικές δραστηριότητες, για να μην καίνε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες θα προσλαμβάνουν.

Καλό είναι επίσης να πίνουν ένα ποτήρι νερό κάθε φορά που θηλάζουν το μωρό, συν 1-2 ποτήρια ακόμα μέσα στην ημέρα.

Αντιθέτως, η παρατεταμένη νηστεία πρέπει να αποφεύγεται, διότι μπορεί να μειώσει την παραγωγή γάλακτος. Αν συμβεί αυτό, μπορεί με το πέρασμα των ημερών να επιβραδυνθεί η αύξηση του σωματικού βάρους του μωρού.

Επιπλέον, δεν είναι καλή ιδέα να αρχίσει μια γυναίκα νηστεία αμέσως μετά τον τοκετό, διότι ο οργανισμός της ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από την εγκυμοσύνη, καθώς και να ρυθμίσει την παραγωγή γάλακτος.

Και πάλι, όμως, είναι σημαντικό η θηλάζουσα γυναίκα να συζητήσει διεξοδικά το θέμα με τον γυναικολόγο και με τον παιδίατρό της.

«Και αν παρ’ όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες, θυμηθείτε την ρήση “ασθενής και οδοιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει”», τονίζει ο δρ Μπιλάλης. «Τί σημαίνει; Ότι ο άρρωστος και η έγκυος γυναίκα δεν αμαρτάνουν εάν δεν νηστέψουν, διότι προέχει η υγεία».

iatropedia.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:4921/04

Το σχόλιο της Ρωσίας για την συντριπτική ήττα Ποροσένκο στην Ουκρανία Διεθνή

23:3321/04

Επιστρέφουν από τη Μ. Δευτέρα οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αλλά και η αφρικανική σκόνη Ελλάδα

22:5921/04

Φ. Γεννηματά: Ιδεολογικός αχταρμάς οδηγεί τη χώρα προς τα πίσω Πολιτική

22:5121/04

Τραγικό δυστύχημα στα Ν.Βρασνά – Νεκρό προσφυγόπουλο 4 ετών που καταπλακώθηκε από... Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

22:2421/04

Super League: Η Βαθμολογία και τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής Αθλητισμός

22:2121/04

Βόρεια Μακεδονία- Εκλογές: Μικρό προβάδισμα Πεντάροφσκι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα Διεθνή ,Σημαντικά

22:1421/04

Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα Αθλητισμός

22:1121/04

Τζακ Ποτ στο Τζόκερ Αθλητισμός

22:0621/04

Αναμονή στο Λευκό Πύργο για τους πανηγυρισμούς (ΦΩΤΟ-VIDEO) Αθλητισμός

21:5621/04

Τζιτζικώστας για ΠΑΟΚ: Ιστορική μέρα χαράς Αθλητισμός

21:4821/04

Βιεϊρίνια: «Τιμή μου που ακούστηκε το όνομα μου στην Τούμπα» Αθλητισμός

21:3821/04

ΠΑΟΚ: Ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνει συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα! Αθλητισμός

21:1921/04

Ουκρανία: Ο κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι νέος πρόεδρος της χώρας Διεθνή

21:1621/04

ΑΣ ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα: «ΠΑΟΚ ανέστη!» Αθλητισμός

21:1421/04

Ορφανός για ΠΑΟΚ: «Σημαντικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα» Αθλητισμός

20:5321/04

Βόρεια Μακεδονία: Έκλεισαν οι κάλπες, υψηλά ποσοστά αποχής Βαλκάνια

20:3721/04

ΟΟΣΑ: Στα επίπεδα του 2013 οι μισθοί στην Ελλάδα -Μεγάλες οι απώλειες στα εισοδήματα Ειδήσεις ,Οικονομία

20:2821/04

Αλ. Τσίπρας: Θλίψη κι αποτροπιασμός για το τυφλό μίσος τρομοκρατικών επιθέσεων Πολιτική

20:2421/04

Ποτάμι: Αύριο η παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου Κόμματα

20:1921/04

Όλγα Γεροβασίλη: Τα μνημόνια τελείωσαν με την κοινωνία όρθια Πολιτική

19:4421/04

Πρ. Παυλόπουλος: Έκφραση ακραίας βαρβαρότητας οι ειδεχθείς βομβιστικές επιθέσεις Πολιτική

19:2921/04

«Πασχαλιάτικο» προεκλογικό σποτ από το Ποτάμι (VIDEO) Κόμματα

19:2721/04

Πρόστιμα-μαμούθ στους πυροπαθείς στο Μάτι – Φτάνουν ως και τα 400.000 ευρώ Ελλάδα ,Κοινωνία

19:2321/04

Θρίλερ στην Κύπρο: Εξαήμερη κράτηση στον 35χρονο υπολοχαγό για το φόνο και δεύτερης γυν... Διεθνή ,Σημαντικά

19:1621/04

Αρκαδία: Τραυματισμός Γερμανού αναρριχητή Ελλάδα

19:0821/04

Πρώην πρόεδροι δικηγόρων: Βάναυσος θρυμματισμός του τεκμηρίου αθωότητας των δύο ποινικο... Κοινωνία

18:5921/04

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης-κυκλοφορίας εν όψει Πάσχα Ελλάδα

18:1521/04

Απίστευτο ρεκόρ από τον Ιωνικό Νίκαιας που «διέλυσε» τον Εθνικό 197-116 για την Α2 μπάσκετ Αθλητισμός

18:0921/04

Εξάρχεια: Επίθεση μοτοσικλετιστών σε πεζό, μέρα μεσημέρι (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0521/04

Κρήτη: 85χρονη πέθανε μέσα στο αεροπλάνο λίγο πριν την απογείωση Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0121/04

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Η Διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές Χωρίς κατηγορία

17:5621/04

Πρ. Παυλόπουλος: Αν χρειαστεί μπορούμε να επιβάλουμε τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου Πολιτική

17:5421/04

Τι λένε επιχειρηματίες σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στο σουβλάκι Οικονομία

17:4821/04

Νεώριο Σύρου: Στο «φουλ» οι δουλειές στο ναυπηγείο Ναυτιλία ,Οικονομία

17:3221/04

Βανδαλισμοί οπαδών του ΠΑΟΚ έξω από το Ιβανώφειο (ΦΩΤΟ) Αθλητισμός

17:1721/04

Ξυλόκαστρο: Τρεις νεκροί πεζοπόροι σε φαράγγι – Τραυματίας ο τέταρτος Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1321/04

Παπαδημούλης, Μουζάλας, Καλπάκης αποδοκιμάστηκαν από πολίτες στη Δράμα Πολιτική

16:5921/04

Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας, στο πλευρό των θυμάτων της Σρι Λάνκα Διεθνή

16:5421/04

Πρωταθλητής Ελλάδος ο ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια – Μαγικές σκηνές στην Τούμπα: LIVE ... Αθλητισμός ,Σημαντικά

16:4221/04

Αγωγή κατά Παπακώστα προανήγγειλε ο συνήγορος Λυκουρέζου Κοινωνία

16:2821/04

Υπ. Εργασίας: Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν περίπου 80.... Ειδήσεις ,Οικονομία

16:1721/04

Λάρισα: Έκλεψαν 96 αρνιά και προσπάθησαν να τα πουλήσουν Κοινωνία

16:1221/04

Κοτζιάς: Μάχη ενάντια στους δήθεν υπερπατριώτες ακροδεξιούς Πολιτική

16:0021/04

Θεοδωράκης: Τιμή στους αγωνιστές κατά της Χούντας Κόμματα ,Πολιτική

15:5021/04

Αποτάχθηκαν οι Γερμανοί στρατιωτικοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία Διεθνή

15:4021/04

Ζαρωτιάδης: Η συλλογική μνήμη μοναδικό αντίδοτο στη βία και στο μίσος Τοπική Αυτοδιοίκηση

15:3621/04

Σρι Λάνκα: Πάνω από 200 νεκροί- 7 οι συλληφθέντες Διεθνή ,Σημαντικά

15:2021/04

Βόρεια Μακεδονία: Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία Διεθνή

15:1021/04

Εμπρηστικές επιθέσεις σε Καρέα και Βύρωνα Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0721/04

Θεσσαλονίκη: Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άρχισαν τους πανηγυρισμούς (VIDEO) Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

15:0021/04

Αχτσιόγλου: Το έργο μας έχει σαφές ταξικό πρόσημο και μας δένει με την κοινωνία Κόμματα ,Πολιτική

14:5021/04

Μητσοτάκης: Φρίκη και οργή προκαλούν οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα Κόμματα ,Πολιτική

14:4021/04

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις ειδεχθείς επιθέσεις στη Σρι Λάνκα Πολιτική

14:3021/04

Κουτσούμπας: Πιο δυνατό ΚΚΕ για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση Κόμματα ,Πολιτική

14:1321/04

Σρι Λάνκα: Την όγδοη έκρηξη προκάλεσε καμικάζι – 160 οι νεκροί Διεθνή

14:1021/04

Γεωργούλης: Να βάλω ένα λιθαράκι για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη Κόμματα ,Πολιτική

14:0021/04

Παυλόπουλος: Οι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν να υπερασπιζόμαστε ενωμένοι την πατρίδα Κόμματα ,Πολιτική

13:5021/04

Χαρακόπουλος: Στα χαρτιά οι εξαγγελίες Τσίπρα για Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων ... Κόμματα ,Πολιτική

13:4021/04

Αμανατίδης: Φρένο στη νεοφιλελεύθερη επέλαση στην Ευρώπη Κόμματα ,Πολιτική

13:3021/04

Τρίκαλα: Νεκρός ανήλικος που έπεσε από τον 4ο όροφο Ελλάδα ,Κοινωνία

13:2021/04

Ευρωεκλογές: Ποιoς θα αξιοποιήσει τον κλονισμό από τον «πολιτικό σεισμό»; Άποψη ,Άρθρα

13:1321/04

Σρι Λάνκα: Και όγδοη έκρηξη στο Κολόμπο Διεθνή

13:1021/04

Θρίλερ στην Κύπρο: Ο 35χρονος ομολόγησε την δολοφονία και των δυο γυναικών Διεθνή ,Σημαντικά

13:0021/04

Η Τουρκία ενημέρωσε τον ΟΗΕ για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ Διεθνή

12:5021/04

Μητσοτάκης: Χρέος μας είναι να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας απέναντι στις σύγχρονες απ... Κόμματα ,Πολιτική

12:4021/04

Κ. Γιουτίκας: Στηρίξτε μας, έχουμε έργο, έχουμε όραμα Περιφέρειες

12:2021/04

Νέα έκρηξη στη Σρι Λάνκα Διεθνή

12:1021/04

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την κυριακάτικη αργία Θεσσαλονίκη

12:0021/04

Ζαρωτιάδης: Θα τιμήσουμε τους Θεσσαλονικείς του αντιδικτατορικού αγώνα Τοπική Αυτοδιοίκηση

11:5021/04

Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός σε παραλία Ελλάδα ,Κοινωνία

11:4021/04

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα να τεθούν στο περιθώριο οι νεοναζιστές Κόμματα ,Πολιτική

11:3021/04

Το pyroshow των οπαδών του ΠΑΟΚ από ψηλά (VIDEO) Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

11:2221/04

Σρι Λάνκα: Πάνω από 150 νεκροί από τις εκρήξεις Διεθνή

11:1021/04

Ξυλόκαστρο: Τρεις νεκροί πεζοπόροι στο φαράγγι του Αγίου Λουκά Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0021/04

Το διαφημιστικό σποτ του Ποταμιού για τις Ευρωεκλογές (VIDEO) Κόμματα ,Πολιτική

10:5021/04

Γεωργιάδης: Οι εθνικές εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα εάν η διαφορά στις ευρωεκλογές εί... Κόμματα ,Πολιτική

10:4021/04

Γεννηματά: Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα Κόμματα ,Πολιτική

10:3021/04

Λαφαζάνης: Βατερλό για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι ευρωεκλογές Κόμματα ,Πολιτική

10:3021/04

Θεσσαλονίκη: Υψώθηκε σημαία του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκη

10:2021/04

Το 50% των απορριμμάτων των ελληνικών θαλασσών είναι κουτιά αλουμινίου, πλαστικά μπουκά... Περιβάλλον

10:1521/04

Το δ.σ. της Ενεργειακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ενέργεια

10:1021/04

Σρι Λάνκα: Στους 52 οι νεκροί από τις εκρήξεις Διεθνή

10:0021/04

Εισβολή Ρουβίκωνα σε κατάστημα ρούχων Ελλάδα ,Κοινωνία

09:5021/04

Κύπρος: Ένα θρίλερ διαδραματίζεται αναζητώντας τη μικρή Σιέρα Διεθνή

09:4021/04

Αυστραλία: Άνδρας παρασύρθηκε από τα κύματα – Νεκροί δύο διασώστες που πήγαν να τ... Διεθνή

09:3021/04

Προεδρικές εκλογές σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία Διεθνή ,Σημαντικά

09:2021/04

Φωτιά σε ΙΧ τα ξημερώματα έξω από την Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:1021/04

Γεροβασίλη: Κρίσιμη η ψήφος και αναγκαία η συμμετοχή στις ευρωεκλογές Κόμματα ,Πολιτική

09:0021/04

Τζιτζικώστας: Οι συμπολίτες μας να ακούσουν το σημαντικό έργο που έγινε στην Κ. Μακεδονία Περιφέρειες

08:5021/04

Θεσσαλονίκη: Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Θεσσαλονίκη

08:4021/04

Εξάρχεια: Πεδίο μάχης για ακόμη ένα βράδυ Ελλάδα ,Κοινωνία

08:3021/04

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα ενόψει Πάσχα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:2021/04

Σρι Λάνκα: Πολλαπλές εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία – Δεκάδες νεκροί (VIDEO) Διεθνή

08:1521/04

Ξυλόκαστρο: Νεκρό ένα άτομο στο φαράγγι του Αγίου Λουκά Ελλάδα ,Κοινωνία

08:0021/04

Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις Ελλάδα ,Περιβάλλον

07:4221/04

ΕΕ: Τα Στρουμφ στη μάχη για τον γαλάζιο πλανήτη Περιβάλλον

07:4021/04

Ε. Χατζηγεωργίου στο GrTimes: Ο Τσίπρας είναι εξαιρετικός φίλος, όπως είναι και ως πρωθ... SamTimes ,Σημαντικά

07:3021/04

«Δείξτε το μωρό»: Γιατί οι Βρετανοί είναι έξαλλοι με τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μ... Διεθνή

07:0021/04

Αυτό είναι το πλεονέκτημα υγείας των vegan Διάφορα

06:3021/04

Σκύλο ή γάτα; Τι προτιμούν οι Έλληνες Διάφορα

06:0021/04

Να γιατί πρέπει να τρώμε αμύγδαλα καθημερινά Διάφορα