Νηστεία: Συμβουλές για την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό

Διάφορα   | 16/04/2019 | 04:00

Η νηστεία επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη, αρκεί να τηρεί η γυναίκα ορισμένους κανόνες ασφαλείας – με πρώτο, τη σύμφωνη γνώμη του μαιευτήρα της.

Λίγες ημέρες απόμειναν έως την Μεγάλη Εβδομάδα και εάν είστε ή προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, μπορεί να αναρωτιέστε εάν επιτρέπεται η νηστεία στην εγκυμοσύνη.

Η απορία αυτή είναι εύλογη. Η σύλληψη και η διατήρηση της εγκυμοσύνης είναι μια λεπτή ισορροπία. Επιπλέον, η νηστεία είναι πολύ διαφορετική από την καθημερινή διατροφή. Αυτό ισχύει κυρίως για όσους συνήθως ακολουθούν τα πρότυπα της δυτικού τύπου διατροφής με τα πολλά κρεατικά και λίπη.

Μπορεί, λοιπόν, η νηστεία να επηρεάσει την ορμονική ισορροπία του οργανισμού; Υπάρχει περίπτωση να έχει συνέπειες στις πιθανότητες σύλληψης; Και πόσο μπορεί να επηρεάσει το αναπτυσσόμενο έμβρυο;

«Στα ερωτήματα αυτά εύκολες απαντήσεις, οι οποίες να ισχύουν για όλες τις γυναίκες, δεν υπάρχουν», απαντά ο δρ Δημήτρης Μπιλάλης, μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος, επιστημονικός διευθυντής της Women’s Health Clinic. «Κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και ο οργανισμός της έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Επομένως το αν θα νηστέψει ή όχι είναι κάτι που εξατομικεύεται κατά περίπτωση.

»Αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να ακολουθεί νηστεία πλούσια σε τηγανητά φαγητά. Ούτε βεβαίως νηστεία μονοφαγίας. Δεν πρέπει, π.χ., να τρώει για μια εβδομάδα μόνο βραστές πατάτες ή μόνο φακές, γιατί έτσι έχει μάθει. Είναι επίσης απαραίτητο να ακολουθήσει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο διαιτολόγιο. Και αυτό ώστε να τροφοδοτεί τον οργανισμό της με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται».

Πριν τη σύλληψη
Το θέμα της θρησκευτικής νηστείας πριν και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει εξεταστεί σε αρκετές μελέτες. Σε μία από τις πιο πρόσφατες, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ εξέτασαν εάν ο περιορισμός των θερμίδων λόγω νηστείας μπορεί να παρεμποδίσει τη σύλληψη.

Διαπίστωσαν πως ίσχυε το αντίθετο. Δηλαδή ο θερμιδικός περιορισμός αύξανε τον αριθμό των ωαρίων που παράγονταν κατά την ωορρηξία. Επομένως, διευκόλυνε τη σύλληψη. Ανάλογα ευρήματα είχαν και μελέτες σε άλλα ζώα, όπως σε θηλυκούς πιθήκους. Γι’ αυτό οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στις γυναίκες.

Πώς θα μπορούσε να εξηγηθεί αυτό το φαινόμενο; «Είναι πιθανό η μειωμένη θερμιδική πρόσληψη να ελαττώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να επηρεάζει ευνοϊκά τις ορμόνες της αναπαραγωγής», λέει o δρ Μπιλάλης. «Έτσι, οι γυναίκες που νηστεύουν ίσως έχουν πιο φυσιολογικό έμμηνο κύκλο και υγιή παραγωγή ωαρίων. Και πάλι, όμως, αυτό αναμένουμε να συμβεί όταν μια γυναίκα κάνει σωστή νηστεία και όχι κάποια αυστηρή ή/και μονοφαγική νηστεία».

Τι περιλαμβάνει η νηστεία
Η νηστεία της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας συνιστά την περίοδο της Σαρακοστής αποχή από τα ζωικής προελεύσεως τρόφιμα. Πρέπει, δηλαδή, να αποφεύγονται κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά και ψάρια. Ψάρι επιτρέπεται να καταναλωθεί μόνο την 25η Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων.

Αντιθέτως, επιτρέπει ελεύθερη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, δημητριακών, ξηρών καρπών και θαλασσινών. Περιορισμοί υπάρχουν και στο ελαιόλαδο. Επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα, με εξαίρεση το Μεγάλο Σάββατο. Ωστόσο δεν υπάρχουν περιορισμοί στις ελιές.

Αυτού του είδους η διατροφή ως φαίνεται δεν δημιουργεί προβλήματα ούτε στην ποιότητα των σπερματοζωαρίων. Αντιθέτως, δρα ευνοϊκά και στα ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα. Υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι η νηστεία είναι ισορροπημένη και ο οργανισμός τροφοδοτείται με επαρκείς ποσότητες υγρών.

Στην εγκυμοσύνη
Αν ήδη είστε έγκυος, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία να κάνετε ισορροπημένη διατροφή και να αποφύγετε τον αυστηρό περιορισμό των θερμίδων.

«Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η αφαγία για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή κετονικών σωματίων», εξηγεί ο δρ Μπιλάλης. «Τα κετονικά σωμάτια είναι μόρια που παράγονται από το ήπαρ στη διάρκεια περιόδων μειωμένης πρόσληψης τροφής. Τα μόρια αυτά μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στο έμβρυο».

Η νηστεία στην εγκυμοσύνη μπορεί να έχει και άλλες συνέπειες, αναλόγως με το τρίμηνο της κυήσεως. Όταν, λ.χ., η γυναίκα νηστεύει με λάθος τρόπο κατά το πρώτο τρίμηνο, το επακόλουθο μπορεί να είναι η απόκτηση μωρού με λίγο μικρότερο σωματικό βάρος από το φυσιολογικό. Ενδέχεται επίσης το μωρό μεγαλώνοντας να είναι λίγο πιο κοντό και λεπτό από το φυσιολογικό.

Αντίστοιχα, αν η νηστεία συμπέσει με το τρίτο τρίμηνο, όταν η ανάπτυξη του εμβρύου επιταχύνεται, ενδέχεται να υπάρξουν συνέπειες στην σωματική του ανάπτυξη. Και αυτό, διότι ο οργανισμός του έχει αυξημένες ανάγκες σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, που μπορεί να λείπουν από την διατροφή της νηστείας. Ή πάλι μπορεί άθελά της η γυναίκα να κάνει υπερκατανάλωση από άλλα συστατικά.

«Το ασβέστιο είναι ένα από τα βασικά ιχνοστοιχεία στα οποία μπορεί να παρουσιαστεί έλλειψη», εξηγεί ο ειδικός. «Παλαιότερες έρευνες στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης έχουν δείξει πως η πρόσληψή του μειώνεται στη διάρκεια της νηστείας, επειδή διακόπτεται η κατανάλωση γάλακτος, γιαουρτιού και τυριών.

»Αντιθέτως, αυξάνεται η πρόσληψη σιδήρου και φυλλικού οξέος – δύο συστατικών που τα χρειάζεται η έγκυος και συνήθως παίρνει σε μορφή διατροφικών συμπληρωμάτων. Οι ισορροπίες αυτές είναι πολύ λεπτές, επομένως η έγκυος πρέπει να προσέχει τι και πόσο τρώει».

Ο θηλασμός
Όσον αφορά τον θηλασμό, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν πως η νηστεία για λίγες ημέρες δεν επηρεάζει την παραγωγή του γάλακτος, ούτε την υγεία της μητέρας ή του μωρού, εάν και οι δύο είναι υγιείς.

Απλώς οι θηλάζουσες γυναίκες πρέπει να αυξήσουν λίγες μέρες νωρίτερα την πρόσληψη υγρών και να μειώσουν τις έντονες φυσικές δραστηριότητες, για να μην καίνε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες θα προσλαμβάνουν.

Καλό είναι επίσης να πίνουν ένα ποτήρι νερό κάθε φορά που θηλάζουν το μωρό, συν 1-2 ποτήρια ακόμα μέσα στην ημέρα.

Αντιθέτως, η παρατεταμένη νηστεία πρέπει να αποφεύγεται, διότι μπορεί να μειώσει την παραγωγή γάλακτος. Αν συμβεί αυτό, μπορεί με το πέρασμα των ημερών να επιβραδυνθεί η αύξηση του σωματικού βάρους του μωρού.

Επιπλέον, δεν είναι καλή ιδέα να αρχίσει μια γυναίκα νηστεία αμέσως μετά τον τοκετό, διότι ο οργανισμός της ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από την εγκυμοσύνη, καθώς και να ρυθμίσει την παραγωγή γάλακτος.

Και πάλι, όμως, είναι σημαντικό η θηλάζουσα γυναίκα να συζητήσει διεξοδικά το θέμα με τον γυναικολόγο και με τον παιδίατρό της.

«Και αν παρ’ όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες, θυμηθείτε την ρήση “ασθενής και οδοιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει”», τονίζει ο δρ Μπιλάλης. «Τί σημαίνει; Ότι ο άρρωστος και η έγκυος γυναίκα δεν αμαρτάνουν εάν δεν νηστέψουν, διότι προέχει η υγεία».

iatropedia.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

09:1225/06

Καίγεται σούπερ μάρκετ στο Χιλιομόδι (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

09:0325/06

Πάνω από 1 δισ. προσπαθεί να μαζέψει η ΔΕΗ και στέλνει εξώδικα Ενέργεια

08:4525/06

Παγίδες θανάτου στις παραλίες από νομοθεσία – «ναυάγιο» και απερισκεψία Ελλάδα ,Σημαντικά

08:4125/06

Βενιζέλος: «Η δικαιοσύνη ήταν το θύμα της απελθούσας κυβέρνησης» Πολιτική

08:3425/06

Υποψήφιος οδηγός πάτησε τον εξεταστή! Ελλάδα

08:2825/06

Τζόνσον: Brexit τον Οκτώβριο με ή χωρίς συμφωνία ΕΕ

08:1625/06

MVP στο NBA ο Γιάννης! (VIDEO) Αθλητισμός

08:1325/06

Ποια είναι η Μαρία Ευθυμίου ; Η στήλη της Στύλου

08:0825/06

Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

08:0225/06

Φάνης Παπάς: Το διακύβευμα των εκλογών του Ιουλίου είναι η πολιτική αλλαγή Σημαντικά ,Συνεντέυξεις ,Συνέντευξεις

08:0025/06

Πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ: Ενδεχόμενο μπλακ άουτ «είναι μέσα στο πρόγραμμα» Ελλάδα

07:5225/06

Βόμβες του Β΄ ΠΠ ανάγκασαν 2.500 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους Διεθνή ,ΕΕ

07:4425/06

Μ. Σχοινάς : Η επιλογή της ευρωπαϊκής Ελλάδας δικαιώθηκε ιστορικά Πολιτική

07:3725/06

Ενδιαφέρον για την ενέργεια στη Βόρεια Μακεδονία Ενέργεια ,Σημαντικά

07:3025/06

ΕΒΖ: Σήμερα η δίκη για το σκάνδαλο των 52 εκατ. ευρώ Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

07:2425/06

Από σήμερα η πληρωμή των συντάξεων-Δείτε αναλυτικά Οικονομία

07:1725/06

Σήμερα καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα Οικονομία

07:1025/06

Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση της ΠΝΟ Ελλάδα

07:0325/06

Νεφώσεις με τοπικές βροχές Ελλάδα ,Σημαντικά

06:3025/06

Σεμινάριο με θέμα «Η ανάδειξη του μέντορα γονέα-δασκάλου» στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

06:0025/06

Πως να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο Υγεία

05:3025/06

Art Project – Μια «θάλασσα» από τέχνες στη Θεσσαλονίκη Πολιτισμός

05:0025/06

Υπάρχουν καλές και κακές θερμίδες; Υγεία

04:3025/06

Μέχρι τι ώρα μπορούμε να τρώμε βραδινό φαγητό Υγεία

04:0025/06

Όσα περισσότερα χρήματα έχει το χαμένο πορτοφόλι, τόσο πιο εύκολα το επιστρέφεις Διάφορα

03:3025/06

Ποια είναι τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά για το 2019 Υγεία

03:0025/06

Έρευνα – Ποια είναι η καλύτερη ώρα ύπνου Υγεία

02:3025/06

10 μύθοι που καταρρίπτονται για τα τρόφιμα Υγεία

02:0025/06

Συμμετοχή του Perrotis College στο πρώτο φεστιβάλ Εκπαίδευσης στη Λάρισα Παιδεία

01:3025/06

Μαθητές δημοτικού «τραγούδησαν» στη νοηματική για τον κωφό συμμαθητή τους Ελλάδα

01:0025/06

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Δήμοι

00:3025/06

Φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου στο Πανόραμα υπέρ του Παιδικού Χωριού Φιλύρου Δήμοι

23:5724/06

Μακρόν και Τραμπ θα συζητήσουν το θέμα του Ιράν στο περιθώριο των G20 Διεθνή

23:4624/06

Κοινή άσκηση Σέρβων, Ρώσων και Λευκορώσων καταδρομέων Διεθνή

23:3724/06

Taxisnet: Τσουχτερά πρόστιμα για τους «ξεχασιάρηδες» Οικονομία

23:2724/06

Βρετανία: Ισόβια για τον άνδρα που έσπρωξε 91χρονο στις γραμμές του μετρό Διεθνή

23:1724/06

Ν. Παππάς: Η Ν.Δ. δεν προτίθεται να κάνει καμία μείωση φόρου Πολιτική

23:1024/06

Καλλιμάρμαρο: Ο Μίκης Θεοδωράκης στη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

22:5824/06

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα Περιβάλλον

22:4924/06

ΔΕΠΑ: Ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρατήριο Φυσικού Αερίου Κίνησης στα Ιωάννινα Ενέργεια

22:4024/06

Στο «σκοτάδι» μεγάλο μέρος της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκη

22:2224/06

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ αρνείται κάθετα τη διεξαγωγή νιτμπέιτ Πολιτική

22:1424/06

Δ. Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν το ΚΚΕ Πολιτική

21:5924/06

Ουρουγουάη: Ο «βασιλιάς της κοκαΐνης» της Ιταλίας απέδρασε από τη φυλακή Διεθνή

21:4824/06

Nέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά Κοινωνία

21:3224/06

Μαγκριώτης: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους Πολιτική

21:2424/06

Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες Πολιτική

21:1324/06

Τροχαίο δυστύχημα στη Σιθωνία (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

21:0424/06

Τσίπρας: Πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες για τη μείωση φόρων και την επιστροφή στην... Πολιτική ,Σημαντικά

20:5024/06

«Κλείνει» ο Λυκαβηττός λόγω κινδύνου πυρκαγιάς Κοινωνία

20:3924/06

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10,5 μονάδων για τη ΝΔ Πολιτική ,Σημαντικά

20:3424/06

Τροχαίο στην Πτολεμαΐδα: Συγκλονισμένος ο 40χρονος αστυνομικός που επέζησε (VIDEO) Κοινωνία

20:2224/06

Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα και τους ισχυρούς ανέμους ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων Κοινωνία

20:1524/06

Στο νοσοκομείο άνδρας που παρασύρθηκε από ταξί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Κοινωνία

19:4924/06

Κ. Μητσοτάκης: Η μόνη σίγουρη λύση για να κυβερνηθεί η χώρα είναι η ισχυρή εντολή στη ΝΔ Πολιτική

19:4624/06

Υπόθεση Novartis: Ανασύρονται οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου Κοινωνία

19:3824/06

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από τον Λευκό Οίκο λόγω ύποπτου πακέτου Διεθνή

19:2924/06

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος μελών διοίκησης της Εγνατίας Οδού A.E. Κοινωνία ,Σημαντικά

19:2224/06

Αναστάτωση στην εκκλησία των Αγίων Πάντων – Συγκέντρωση μελών του Ιερού Λόχου (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

19:0824/06

Ο δήμος Θεσσαλονίκης βράβευσε τους αριστούχους μαθητές Κοινωνία

19:0324/06

Αυτές είναι οι ακατάλληλες για μπάνιο παραλίες εκτός Αττικής για το 2019 Ελλάδα

18:5624/06

Οι πιο βρώμικες παραλίες της Ελλάδας Κοινωνία

18:4824/06

ΔΕΗ: Κυνήγι οφειλετών για 1,05 δισ. ευρώ Κοινωνία ,Σημαντικά

18:4624/06

«Κόλαση» σε πόλη του Καζακστάν από εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών (VIDEO) Διεθνή

18:3524/06

Φωτιά ξέσπασε στον Ασπρόπυργο Αττικής Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3324/06

Πρωτοβουλίες ΕΝΠΕ –ΠΟΑΣΥ κατά της ενδοοικογενειακής βίας Ελλάδα ,Κοινωνία

18:2424/06

Παρευξείνια: Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΔΕΗ για τα 160 εκ. ευρώ Ενέργεια ,Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

18:2424/06

Σύγκρουση Eurofighter: Νεκρός ο ένας πιλότος – Video ντοκουμέντο από την πτώση Διεθνή

18:1724/06

ΕΥΑΘ: Έκτακτη γεν. συνέλευση στις 15 Ιουλίου Επιχειρήσεις

18:1424/06

Ανατροπή νταλίκας στην Εγνατία Οδό – Εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων Κοινωνία ,Σημαντικά

18:0324/06

Βέλγιο: Σύλληψη υπόπτου για πιθανή επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας Διεθνή

17:5924/06

Συναντήσεις Μαγκριώτη με Σαραντόπουλο, Ζιγκιρίδη, εργαζόμενους ΣΕΠΕ Κόμματα ,Πολιτική

17:5924/06

Αττική Οδός: Αυτή είναι η αλήθεια για τις αυξήσεις στα διόδια Επιχειρήσεις ,Οικονομία

17:4924/06

Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για τις συλλογικές συμβάσεις Ελλάδα ,Ναυτιλία

17:3324/06

Αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή από την κατανομή διαφημιστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

17:3124/06

Θερμοκρασίες ρεκόρ από το 1947, πλήττουν πολλές χώρες της Ευρώπης Διεθνή

17:2224/06

Θεσσαλονίκη : Καθηγητής του ΑΠΘ εξελέγη πρόεδρος σε επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Γεωδαι... Ελλάδα ,Παιδεία

17:1924/06

Χρ. Σπίρτζης: Μονομερής ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα η αύξηση των διοδίων της Αττικ... Πολιτική

17:1524/06

Υπ. Παιδείας: Σε όλα τα ΕΠΑΛ εξοπλισμός Τηλεδιάσκεψης – Τηλεκπαίδευσης Παιδεία

17:1324/06

Υδρογονάθρακες : Την Πέμπτη οι υπογραφές για τις έρευνες στην Κρήτη Οικονομία

17:0524/06

Τροχαίο με νταλίκα στην Εγνατία Οδό – Προβλήματα στην κυκλοφορία Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

16:5324/06

Επίδομα για ιαματικά λουτρά : Ποιοι οι δικαιούχοι, τα δικαιολογητικά Ελλάδα

16:4924/06

Γ. Κατρούγκαλος: Όσο η Άγκυρα επιμένει στις προκλήσεις χάνει, δεν κερδίζει Πολιτική

16:4124/06

Διακινητής αλλοδαπών ετών… 16 Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4024/06

Συνέντευξη τύπου για το συνέδριο ΝΑNOTEXNOLOGY 2019 Τεχνολογία

16:4024/06

Γαλαμάτης – Πάντα επιλέγω τους δύσκολους δρόμους Κόμματα ,Πολιτική

16:3724/06

Αλ. Τσίπρας: Μητσοτάκης, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ αποφεύγουν το ντιμπέιτ Πολιτική

16:3424/06

Φ. Γεννηματά: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα ΕΛΤΑ, βολεύει πλήρως τη ΝΔ Πολιτική

16:3124/06

Από 1η Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας Ειδήσεις ,Οικονομία ,Σημαντικά

16:2924/06

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα Αttica Retail για εργοδότες Ειδήσεις ,Οικονομία

16:1924/06

Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τις υπεραστικές οδικές μεταφορές Πολιτική

16:1524/06

Σε ποιες περιοχές είναι αύριο πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς Ελλάδα

16:0824/06

Nέος Ποινικός Κώδικας – Βαριές καμπάνες για τροχαίες παραβάσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

16:0724/06

Επίσκεψη Σταμάτη σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Τουρκικό Προξενείο (ΦΩΤΟ) Κόμματα ,Πολιτική

16:0524/06

Ράπτη – Το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την τουρκική προκλ... Κόμματα ,Πολιτική

16:0424/06

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εμμένει στους S-400, παρά τις αμερικανικές πιέσεις Διεθνή

16:0024/06

Συντριβή δύο μαχητικών Eurofighter στη Γερμανία Διεθνή

16:0024/06

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Ε. Ελευθεριάδης (ΦΩΤΟ – VIDEO) Δήμοι

15:5824/06

Επίσκεψη Σιμόπουλου στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης Κόμματα ,Πολιτική

15:5524/06

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τη Ν.Σάντα Κιλκίς Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

15:5124/06

Πρόεδρος ΕΚΘ για θάνατο Ροβέρτου Σπυρόπουλου: Οι εργαζόμενοι του οφείλουν πολλά Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

15:4224/06

Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα του Αριστοτέλη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

15:3424/06

Οργισμένη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα για τον κατηγορούμενο Καζαντζόγλου Ελλάδα ,Κοινωνία

15:3124/06

Σε εξέλιξη φωτιά στο Λάκκωμα Θεσσαλονίκη

15:2424/06

Θεσσαλονίκη – Καλλιεργούσαν σε δάσος 50 δενδρύλλια κάνναβης (VIDEO) Κοινωνία