ΑΠΘ και ΤΙΤΑΝ ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της κλιματικής αλλαγής

ΑΠΘ και ΤΙΤΑΝ ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της κλιματικής αλλαγής
Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα αξιοποίησης της αστικής βλάστησης για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής στον αστικό χώρο, θέτουν σε εφαρμογή με τη συνεργασία τους, το ΑΠΘ και το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Στο πλαίσιο του επιστημονικού προγράμματος που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε, το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία θα γίνει η πρώτη επιχείρηση στη χώρα που θα φιλοξενήσει έναν από τους 3 πρότυπους Φαινολογικούς Κήπους που θα εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη, αξιοποιώντας την επιστήμη της φαινολογίας για τη συστηματική παρακολούθηση του τρόπου που τα φυτά αντιδρούν στις αλλαγές του περιβάλλοντος.

Ο δεύτερος Φαινολογικός τύπος θα εγκατασταθεί στους χώρους του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, στην περιοχή του Φοίνικα και για τον τρίτο απομένουν οι τελικές «πινελιές» για την επιλογή του και σύντομα θα ανακοινωθεί το ακριβές σημείο.

Το ΤΙΤΑΝ θα διαθέσει έκταση 2.500 τμ εντός των εγκαταστάσεων του, όπου θα φυτευθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου 100 δέντρα και φυτά, επιλεγμένα βάσει του πρωτοκόλλου του προγράμματος. Όλα θα είναι ενδημικά είδη που ευδοκιμούν στο μεσογειακό περιβάλλον και προσαρμόζονται εύκολα, μεταξύ αυτών, πεδινό σφενδάμι, σκλήθρο, κουτσουπιά, κερασιά, φλαμουριά, κρανιά, φουντουκιά, ροδιά, ιτιά κτλ.

Τα ίδια φυτά, με ίδιο στάδιο ανάπτυξης θα φυτευθούν και στις άλλες 3 πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δύο στην Ιταλία και μια στην Πορτογαλία. Συνολικά 10.000 νέα δέντρα θα φυτευθούν, ενώ θα αντικατασταθούν και άλλα 8.000 (τα 2000 στη Θεσσαλονίκη). Φοιτητές θα παρακολουθούν την εξέλιξη της ανάπτυξης των φυτών, μέχρι τη λήξη του προγράμματος το 2023 και τα στοιχεία που συλλέγουν

Την ίδια στιγμή στη δράση παρακολούθησης της ανάπτυξης των φυτών, αναμένεται να συμμετάσχουν μαθητές σχολείων της περιοχής της Ευκαρπίας και του ευρύτερου Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς ένας από τους στόχους είναι οι τοπικές κοινωνίες να εκπαιδευτούν και να αποτελέσουν ενεργά κύτταρα για την προστασία του περιβάλλοντος, κατανοώντας καλύτερα την κλιματική αλλαγή.

Η συμμετοχή του Τιτάνα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την προστασία του περιβάλλοντος και τη συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα LIFE CliVUT

Tο πρόγραμμα Life CliVUT «Κλιματική αξία των αστικών δέντρων» χρηματοδοτείται από την ΕΕ και σκοπεύει στην αξιοποίηση της ακαδημαϊκής τεχνογνωσίας για την καλύτερη αξιολόγηση της σημασίας του αστικού πρασίνου στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και τη δυναμική δέσμευσης του CO2. Το Εργαστήριο Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτελεί τον εθνικό εταίρο στο επιστημονικό πρόγραμμα, στο οποίο, εκτός της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα τρεις ακόμη μεσογειακές πόλεις- η Περούτζια και η Μπολόνια από την Ιταλία και η Λισαβόνα από την Πορτογαλία.

«Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι να βελτιωθεί η ικανότητα προσαρμογής των αστικών οικοσυστημάτων, να μεγιστοποιηθεί το δυναμικό επίδρασης στην κλιματική αλλαγή των ιδιωτικών αστικών χώρων και να ενισχυθούν τα φυσικά στοιχεία και χαρακτηριστικά μέσα στις αστικές περιοχές, γεγονός που θα εννοήσει την προστασία και ενίσχυση της βιοποικιλότητας», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στις εγκαταστάσεις του ΤΙΤΑΝ η καθηγήτρια του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνη του Προγράμματος, Θέκλα Τσιτσώνη.

«Θέλουμε να συμμετέχουν οι πολίτες, τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην εφαρμογή των στρατηγικών που αφορούν στην κλιματική αλλαγή και διαχείριση των αστικών χώρων πρασίνου με στόχο την άμβλυνση του φαινομένου», πρόσθεσε η καθηγήτρια. Η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ήδη ως χώροι έχουν προεπιλεγεί οι περιβάλλοντες του Βυζαντινού και του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπως και του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ, αλλά και το πάρκο Νέας Ελβετίας.

Προϋπόθεση οι ενεργοί πολίτες

Σύμφωνα με την κα. Τσιτσώνη, τα τελευταία χρόνια η φαινολογία δίνει τη δυνατότητα παρατήρησης και μελέτης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καθώς φαίνεται να υπάρχει μετατόπιση της έναρξης των βιολογικών γεγονότων, αλλά και μεταβολή στη διάρκειά τους. «Θα μπορούσε λοιπόν κανείς να πει ότι κάθε φυτό λέει μία ιστορία, με τον τρόπο που αναπτύσσεται. Το πρόγραμμα LIFE CliVUT   καλεί τους πολίτες να παρατηρήσουν τα φυτά και να μάθουν την ιστορία αυτή. Η εταιρία ΤΙΤΑΝ, παραχωρώντας την έκταση για τη δημιουργία του πρώτου από τους τρεις φαινολογικούς κήπους που θα δημιουργηθούν στον ευρύτερο Δήμο Θεσσαλονίκης, πολλαπλασιάζει με την συμμετοχή της την επίδραση της δράσης, συνδέοντας τη φαινολογική παρατήρηση με άλλα προγράμματα τα οποία υλοποίει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κώστας Νικολάου, Διευθυντής του εργοστασίου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, δήλωσε σχετικά: «Αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την παγκόσμια κοινότητα, έχουμε ως εταιρεία θέσει σε εφαρμογή μία στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης που επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες και συνέργειες με χειροπιαστό αποτύπωμα. Το πρόγραμμα που ανακοινώνεται σήμερα καταδεικνύει την εστίασή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη και αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας σε ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους μας και για τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που σε αυτή την προσπάθεια συμπράττουμε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και περήφανοι που μία καινοτόμος δράση ξεκινά από την Ευκαρπία, όπου βρίσκεται η καρδιά της δραστηριότητάς μας στη Θεσσαλονίκη εδώ και 60 χρόνια. Φιλοξενώντας το πρώτο φαινολογικό κήπο της Ελλάδας στις εγκαταστάσεις μας  θέλουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της ανάγκης όλοι να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και στην προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας έτσι σε μια συνολική αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών».

Αξιοποιώντας την κλιματική αξία των αστικών δέντρων

Η υλοποίηση του προγράμματος σε Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή στρατηγικής εγκατάστασης και διαχείρισης αστικών χώρων πρασίνου, τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών, με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της επίδρασής τους στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή αλλά και στην εξέλιξη της φιλοσοφίας της διαχείρισης των αστικών χώρων πρασίνου.

Ταυτόχρονα, μέσα από  το πρόγραμμα θα επιτευχθεί:

  • Φύτευση 10.000 νέων δένδρων και θάμνων στις πιλοτικές περιοχές
  • 8000 αντικαταστάσεις υφιστάμενων δένδρων και θάμνων, από είδη υψηλότερης κλιματικής αξίας, με προσπάθεια να απομακρυνθούν ξενικά είδη από τις εν λόγω περιοχές
  • Μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που εκτιμάται σε 168.000 τόνους/ έτος
  • Αύξηση της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στα δέντρα της τάξης των 42.000 τόνων
  • Αύξηση της απορρόφησης μικροσωματιδίων ρύπων (PM10) κατά 8 τόνους
  • Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 2000 MWh / έτος, ως αποτέλεσμα της σκίασης των δέντρων που θα φυτευτούν
  • Αύξηση έως 10% των δεικτών βιοποικιλότητας
  • Μείωση των θερμοκρασιών, στους νέους αστικούς χώρους πρασίνου που θα δημιουργηθούν κατά 4-5 °C

Το πρόγραμμα LIFE CliVUT   θα παράσχει στους πολίτες την ευκαιρία να συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση της αλλαγής του κλίματος, εκπαιδεύοντας τους κατάλληλα. Επίσης θα δοκιμαστούν καλές πρακτικές και θα αναπτυχθούν νέες μέθοδοι εκπαίδευσης, προκειμένου τα παιδιά και οι έφηβοι να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την προστασία του πλανήτη από την επίδραση της κλιματικής αλλαγής μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο μικρών ερευνητών της καθημερινότητας. Με τον βιωματικό αυτόν τρόπο αφενός ευαισθητοποιούνται άνθρωποι κάθε ηλικίας, αλλά ταυτόχρονα οι επιστήμονες μπορούν να διευρύνουν χωρικά και χρονικά την κλίμακα των παρατηρήσεών τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

01:3021/02

Ντρου Μπάριμορ: Πως έχασα δέκα κιλά Lifestyle

01:0021/02

Ποια ζώδια θα περάσουν δύσκολα αυτή την περίοδο Διάφορα

00:3021/02

Στην Αμβέρσα το 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μόδας Διεθνή

23:5920/02

Π.Κ.Μ.: Εργασίες συντήρησης στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας Β.Ελλάδα ,Διάφορα

23:5020/02

Γκρέτα: Που ξόδεψε τα χρήματα του Εναλλακτικού Βραβείου Νόμπελ Διεθνή ,Περιβάλλον

23:4020/02

Γεωργιάδης: Αναμένουμε καλά νέα για ναυπηγεία Ελευσίνας Οικονομία ,Πολιτική

23:3020/02

Το Ιράκ κλείνει τα σύνορα του λόγω κοροναϊού Διεθνή ,Υγεία

23:2020/02

Ομόνοια: Φαντασμαγορικές δοκιμές για το συντριβάνι Ελλάδα

23:0520/02

Εννιάχρονο αγόρι κλαίει σπαρακτικά λόγω bullying στο σχολείο(ΒΙΝΤΕΟ) Διεθνή ,Κοινωνία

22:5520/02

Ταλιμπάν: Έτοιμοι να υπογράψουν συμφωνία με ΗΠΑ Διεθνή

22:4520/02

Πορτογαλία: Νομιμοποίηση της ευθανασίας Διεθνή

22:3520/02

Έκτακτη συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ Διεθνή

22:2520/02

Ναύπακτος: Σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα Ελλάδα ,Κοινωνία

22:1520/02

Επίθεση σε οπαδούς του Ολυμπιακού Ελλάδα ,Κοινωνία

22:0420/02

Μηταράκης: Τα νησιά του Αιγαίου σηκώνουν όλο το προσφυγικό της Ευρώπης Πολιτική

21:5420/02

Εξαπάτηση από δήθεν επενδυτές με έδρα το Λονδίνο Ελλάδα ,Κοινωνία

21:4220/02

Ισπανία:Ενίσχυση των δικαιωμάτων των θυμάτων σεξουαλικής βιας Διεθνή

21:3220/02

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απολογίες για τα κονδύλια που ξεπουλήθηκαν Πολιτική

21:2120/02

ΠτΔ: Ανάγκη να αγωνιζόμαστε για ελευθερία και δημοκρατία Πολιτική

21:1020/02

Δέχεται να καταθέσει υπό προϋποθέσεις ο «Σαράφης» Ελλάδα ,Πολιτική

21:0020/02

Θεσ/νικη: Παρέμβαση στο γραφείο του Δ. Κούβελα Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

20:5020/02

Βορίδης: Μεταφορά των ιδεών της ελευθερίας στους αγροτικούς συνεταιρισμούς Πολιτική

20:4020/02

Ελληνοτουρκικά: Ολοκλήρωση συζητήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Πολιτική

20:3020/02

Έφυγε από τη ζωή ο λυράρης Χρ. Τσενεκίδης Θεσσαλονίκη

20:2020/02

Κοροναϊός: Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό Διεθνή ,Υγεία

20:1020/02

Αστυνομικοί σε κύκλωμα έκδοσης πλαστών εγγράφων Ελλάδα ,Κοινωνία

20:0020/02

Κοτζιάς για Τσαβούσογλου: Είναι αναιδής στο τετράγωνο Πολιτική

19:5020/02

Μόσχα: Κατηγορεί την Άγκυρα ότι συνδράμει τους τρομοκράτες Διεθνή

19:4020/02

Ελληνογερμανικές συναντήσεις στη Θεσ/νικη για διαχείριση αποριμμάτων Ελλάδα ,Περιβάλλον

19:2020/02

Ακρόπολη: Σε τέσσερις μήνες ο νέος ανελκυστήρας Κοινωνία

19:1020/02

Πέτσας για Τσίπρα: Ξεπέρασε και τον εαυτό του Πολιτική

19:0020/02

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση «vegan» ακτιβιστών για την Τσικνοπέμπτη Θεσσαλονίκη

18:5020/02

ΠαΜακ: Φοιτητές θα ενημερώσουν πάνω από 1.000 μαθητές Λυκείου Θεσσαλονίκη

18:4020/02

Μπογδάνος: Οι επιθέσεις στην Ορθοδοξία αυξάνονται Πολιτική

18:3020/02

Λονδίνο: Επίθεση με μαχαίρι σε τζαμί – Ένας τραυματίας Διεθνή

18:2020/02

ΥΠΕΝ: Aπλούστευση αδειοδότησης των ΑΠΕ Ελλάδα ,Περιβάλλον

18:1020/02

Δένδιας: Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

18:0220/02

Η «Σουρωτή» συνδέθηκε με το δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Επιχειρήσεις

18:0020/02

Επιστολή παλιννοστούντων στην κυβέρνηση για το «Ρώσος» προς τον Ιβάν Σαββίδη Ελλάδα

17:5020/02

Υπογειοποίηση σκουπιδιών και νέοι κάδοι στο δ. Καλαμαριάς Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

17:4020/02

Πότε θα βγουν στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις Βαρουφάκη Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

17:3020/02

Πως γιόρτασε η Αθήνα την Τσικνοπέμπτη Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2020/02

Τσίπρας για Τσαβούσογλου: Προσβολή ή παράσημο; Διεθνή ,Ελλάδα ,Κόμματα

17:1520/02

Πόλος αναψυχής και πάλι το άλσος Λουτρών Θέρμης Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

17:1320/02

H HATTA ανοίγει την αγορά του ελληνικού τουρισμού Τουρισμός

17:1020/02

Μητσοτάκης: Διεκδικούμε έμπρακτη αλληλεγγύη για το προσφυγικό Διεθνή ,Πολιτική

17:0020/02

Η απλή λογική ζητείται στα διεθνή θέματα Άρθρα

16:5720/02

H Tρ. Πειραιώς υποστηρίζει διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Αγροτική Οικονομία

16:5020/02

Ένταση και επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4020/02

Βρούτσης: Ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης Πολιτική

16:3020/02

Στον Άρειο Πάγο η προανακριτική της Novartis για προστασία των «Σαράφη» – «Κελέση» Ελλάδα ,Πολιτική

16:2820/02

«Άναψε» το γλέντι στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

16:2020/02

Κ. Κόλλιας: Έξι προτάσεις για το ασφαλιστικό Ελλάδα ,Οικονομία

16:1220/02

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Κατεχάκη λόγω τροχαίου Ελλάδα ,Κοινωνία

16:1020/02

Συνάντηση Λ. Μενδώνη με τον Αιγύπτιο υπ. Αρχαιοτήτων και Τουρισμού Διεθνή ,Πολιτισμός

16:0020/02

Συνάντηση του αρχιεπισκόπου με την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ Ελλάδα

15:5420/02

ΔΕΘ: Kόσμημα, ψωμί και γλυκίσματα των αισθήσεων Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

15:5020/02

Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Δεν κάνουμε συμβιβασμούς Πολιτική

15:4020/02

Επτά θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα από την γρίπη Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

15:3120/02

Ποιοτικό ψωμί, το 83% των καταναλωτών βρίσκει στο φούρνο Θεσσαλονίκη ,Οικονομία ,Σημαντικά

15:3020/02

ΣΕΒ: Το 50% των εσόδων της μεσαίας τάξης πάει στην εφορία Οικονομία

15:2020/02

Ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος στη συνάντηση Ζέρβα με Δήμαρχο Καλαμάτας Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

15:1020/02

Τι λείπει από Ολυμπιακό και Άρσεναλ και ένας συμπαθής… Αδόλφος Αθλητισμός

15:0220/02

Θεσ/νίκη: Μαθητές επινόησαν εφαρμογή που εντοπίζει τη θαλάσσια μόλυνση Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

15:0020/02

Αναβλήθηκε για 2η φορά η δίκη Ψωμιάδη για την επίθεση στον Μπουτάρη Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:5320/02

Αγνοείται η τύχη 12χρονης προσφυγοπούλας Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:5020/02

Στοίχημα: Αντέχει ο Ολυμπιακός, γκολ στο ΓΣΠ! Αθλητισμός

14:4020/02

Καναδάς: Τροχαίο με 200 οχήματα στο Μόντρεαλ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Διεθνή

14:3020/02

Κρήτη: Επιστολή Κουράκη στον πρωθυπουργό Ελλάδα ,Περιφέρειες ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

14:2920/02

Θεσ/νικη: 83χρονος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονης Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

14:2720/02

Εφαρμογές για κινητά σώζουν καρδιοπαθείς Θέματα GR Times ,Υγεία

14:2020/02

Τζιτζικώστας: «Καμπανάκι» για τον προϋπολογισμό της ΕΕ ΕΕ ,Ελλάδα ,Περιφέρειες

14:1020/02

Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί λόγω πυρετού Λάσα Διεθνή ,Υγεία

14:0320/02

Έπεσε κομμάτι από το ταβάνι στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

14:0020/02

Θεσ/νίκη: Έκλεβαν από χρήματα μέχρι ρόδες! Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:5020/02

Θερμοί εναγκαλισμοί Καλαφάτη – Νεοφύτου στη Βουλή Παραπολιτικά

13:4020/02

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα γέννησης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Χωρίς κατηγορία

13:3720/02

Βίντεο από την διάσωση της λύκαινας στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

13:3120/02

Κλειστό λόγω ψώρας σχολείο και στο Δήμο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Παιδεία ,Σημαντικά

13:3020/02

Σ. Αναστασιάδης: Το ΑΠΘ προάγει την ελληνική γλώσσα (ΒΙΝΤΕΟ) Βουλή ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

13:2020/02

Μ. Βορίδης: Βάζει τέλος στο αλαλούμ των βοσκοτόπων Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

12:5720/02

Τσικνοπέμπτη: Μία… Ψησταριά το κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:5020/02

Σε επίπεδα ρεκόρ η έλλειψη ταλέντου παγκοσμίως! Διεθνή ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

12:4020/02

Τράπεζα της Ελλάδος: Αύξηση 4,1 δις στις ξένες επενδύσεις Ελλάδα ,Οικονομία

12:3020/02

ΟΠΕΚΑ: Τελευταία εργάσιμη του μήνα η καταβολή επιδομάτων Ελλάδα ,Κοινωνία

12:2220/02

Κινητοποιήσεις άρχισαν οι διανομείς των ΕΛΤΑ Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:2020/02

Ενισχύεται το Μητρώο Δικηγόρων της Υπηρεσίας Ασύλου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

12:1020/02

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να μάθει να μοιράζεται στην αν. Μεσόγειο Διεθνή

12:0020/02

Μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο Ελλάδα

11:5020/02

Ηράκλειο: Έντονο ενδιαφέρον Σαββίδη για το Capsis Ελλάδα

11:4420/02

Πρόωρος… τελικός για το κύπελλο Ελλάδος! Αθλητισμός

11:4020/02

Καινοτόμο πρόγραμμα οικολογικού τουρισμού Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

11:3720/02

Μύθος η μεγάλη ζήτηση για αγορά ακινήτων, το 68% δεν ενδιαφέρεται Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

11:3020/02

Θεσ/νίκη: Έκρυβε λαθραία τσιγάρα σε κυλικείο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:2020/02

Υπ. Πολιτισμού: Σύσκεψη για τα πνευματικά δικαιώματα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

11:1020/02

Γερμανικό περιοδικό εμφανίζει το ναυάγιο της Ζακύνθου στην…Τουρκία! Ελλάδα

11:0020/02

Στο στόχαστρο τσαντάκηδων τρεις γυναίκες Ελλάδα ,Κοινωνία

10:5020/02

Αστυνομική επιχείρηση στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:4020/02

Στο Βερολίνο Μηταράκης-Κουμουτσάκος Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

10:3020/02

Σέρρες: Στη «φάκα» σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις οχημάτων Ελλάδα ,Κοινωνία

10:2020/02

Πάνω από 300 μετανάστες στα ελληνικά νησιά σε ένα 24ωρο Ελλάδα

10:0920/02

Διακοπή νερού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:0020/02

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης Ελλάδα ,Πολιτική

09:5020/02

Φωτιάδης: Υπόμνημα 13 σημείων για το ασφαλιστικό Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

09:4020/02

Diamond Express: Μολύνθηκαν άλλα 4 άτομα από τον κοροναϊό Διεθνή ,Υγεία

09:3320/02

Γερμανία: 9 οι νεκροί στο μακελειό της Έσσης (BINTEO) Διεθνή ,ΕΕ

09:2720/02

ACT: Είσαι νέος; Έχει ιδέα; Μπες στο διαγωνισμό Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

09:2020/02

Mastercard: Το πρώτο ευρωπαϊκό κέντρο διαδικτυακής ασφάλειας Διεθνή ,Οικονομία

09:1120/02

Μην παρκάρετε δίπλα σε πολυτελή οχήματα γιατί τα καίμε! Ελλάδα ,Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ