Δ. Δέλτα: Παραδόθηκαν οι πρώτοι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης σε σχολεία

Δ. Δέλτα: Παραδόθηκαν οι πρώτοι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης σε σχολεία

Παραδόθηκαν και τοποθετήθηκαν χθες Τρίτη 25/11, κάδοι ανακύκλωσης σε τρία σχολεία του δήμου Δέλτα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση των καθηγητών αυτών των σχολείων από στελέχη της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Πέμπτης, το 2ο Γυμνάσιο Χαλάστρας στο Ανατολικό, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας διαθέτουν νέους κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι τους διανεμήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Κομποστοποιώ στο δήμο Δέλτα» (Κ.Α.Μ.Ε.). Σε κάθε ένα από αυτά τα σχολεία τοποθετήθηκαν πέντε ειδικοί κάδοι όπου μαθητές, μαθήτριες και καθηγητές θα μπορούν να απορρίπτουν χαρτί και χαρτόνι, πλαστικές συσκευασίες και μπουκάλια, συσκευασίες αλουμινίου και λευκοσιδήρου, γυάλινες συσκευασίες, αλλά και τηγανέλαιο.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ενός από τους δύο άξονες του προγράμματος, ο οποίος περιλαμβάνει την εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή στη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και διαλογή στην πηγή από τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων.

Το παραπάνω πρόγραμμα  ξεκίνησε να υλοποιείται την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020» -Άξονας Προτεραιότητας 3: “ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ με φορέα χρηματοδότησης το Πράσινο Ταμείο και εγκεκριμένο προϋπολογισμό 49.955 ευρώ.

Φορείς υλοποίησης του έργου είναι η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη-Βία» η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και ο δήμος Δέλτα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top