Δ. Θεσσαλονίκης: Παρέδωσε 4 αναπηρικά αμαξίδια (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δ. Θεσσαλονίκης: Παρέδωσε 4 αναπηρικά αμαξίδια (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια, η προμήθεια των οποίων έγινε στο πλαίσιο της δράσης «Keep on moving», παρέδωσε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης σε δομές υγείας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Πρόκειται για τη γνωστή κατά την οποία, με τη συλλογή καπακιών από πλαστικά μπουκάλια, δίνεται η δυνατότητα απόκτησης ενός αναπηρικού αμαξιδίου.

Τα αναπηρικά αμαξίδια που εξασφάλισε ο δήμος Θεσσαλονίκης δόθηκαν στους εκπροσώπους των φορέων: Νοσοκομείο Άγιος Παύλος, Κέντρο Υγείας Ευόσμου, Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, ΚΕΠΕΠ Άγιος Δημήτριος.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν μαζευτεί πάνω από 22 τόνοι καπάκια, τα οποία αντιστοιχούν σε έναν μεγάλο αριθμό αμαξιδίων, καθώς για το ένα χρειάζονται περίπου 1,2 τόνοι. “Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό που γίνεται – κυρίως από εθελοντές, είναι μόνο η αρχή και συνεχίζουμε”, σημείωσε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό το πρόγραμμα «Keep on moving», καθώς προσφέρει τη δυνατότητα σε συνανθρώπους μας να μπορούν να κινηθούν.

«Πέρα από αυτό, είναι επίσης σημαντικό, ο δήμος, επιχειρηματίες και οι πολίτες, να συμβάλουν στη βιώσιμη κινητικότητα, καθώς ο ελεύθερος χώρος δεν αφορά μόνο εμάς που είμαστε σε θέση να παρακάμπτουμε εμπόδια, αλλά αφορά και τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται στην κίνηση», είπε ο κ. Ζέρβας και συμπλήρωσε πως η προσπάθεια να υπάρχουν παντού ελεύθεροι χώροι στην πόλη για πολίτες και επισκέπτες θα συνεχιστεί.


Όπως ανέφερε ο κ. Αηδονόπουλος, πρόκειται για το πρώτο παράδειγμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη και το κοινωνικό της πρόσωπο είναι καταγεγραμμένο. “Ας συνεχίσουμε όλοι να μαζεύουμε καπάκια, να διαχωρίζουμε την ανακύκλωση, γιατί υπάρχει ουσιαστικό κέρδος για το περιβάλλον, για την κοινωνική πολιτική και τον πολιτισμό μας”, σημείωσε.

Ο κ. Ζεϊμπέκης τόνισε ότι στόχος του δήμου είναι να διπλασιαστεί η ποσότητα καπακιών και ο Δήμος να είναι σε θέση να παραδίδει 25 αμαξίδια σε σε διάστημα ενός χρόνου.

Δείτε φωτογραφίες του GRTimes:

καπακια

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ