Διεθνές κοσμολογικό συνέδριο διοργανώνεται στην Κέρκυρα

Διεθνές κοσμολογικό συνέδριο διοργανώνεται στην Κέρκυρα

Η ομάδα Βαρύτητας & Κοσμολογίας του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) συνδιοργανώνει – μαζί με το ΕΜΠ, τον Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – το διεθνές κοσμολογικό συνέδριο “Tensions in Cosmology” από 7 έως 12 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα.

Το συνέδριο έχει ως σκοπό να συζητήσει τις πρόσφατες διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των κοσμολόγων, οι οποίες αφορούν μια σειρά πιθανών ανωμαλιών που δεν μπορούν να κατανοηθούν πλήρως στο πλαίσιο του καθιερωμένου κοσμολογικού προτύπου.

Ανάμεσα σε αυτές είναι η διαφοροποίηση της σταθεράς του Hubble, η διαφωνία στην παράμετρο σμηνοποίησης των κοσμικών δομών μεγάλης κλίμακας, η λεγόμενη ανωμαλία βαρυτικών φακών, οι ανωμαλίες σε μεγάλες γωνιακές κλίμακες της Μικροκυματικής Ακτινοβολίας Υποβάθρου κ.α., που θα αποτελέσουν αντικείμενα του συνεδρίου.

Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές, μεταξύ αυτών και ο Adam Riess (Νόμπελ Φυσικής 2012), οι οποίοι θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος θεωρητικών και παρατηρησιακών θεμάτων (Μικροκυματική Ακτινοβολία Υποβάθρου, Δομή Μεγάλης Κλίμακας, Ασθενείς Βαρυτικούς Φακούς, Υπερκαινοφανείς Αστέρες Ia, τοπικές μετρήσεις της παραμέτρου Hubble κ.α.).

Από μεριάς του ΙΑΑΔΕΤ στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν ο πρόσφατα επανεκλεγείς διευθυντής του ΙΑΑΔΕΤ Σπύρος Βασιλάκος και ο ερευνητής Μανώλης Σαριδάκης, ενώ ο πρόεδρος του ΕΑΑ Μανώλης Πλειώνης θα είναι μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.physics.ntua.gr/corfu2022/co.html

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση ΣΕΒΕ με τον Χρήστο Σταϊκούρα

Διάστημα: Πρώτο βήμα για επιστροφή των ΗΠΑ στη Σελήνη – Σήμερα η εκτόξευση της αποστολής «Άρτεμις 1»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top