Κ. Χατζηδάκης: Έτσι θα εξυγιάνουμε την Κορώνεια

Κ. Χατζηδάκης: Έτσι θα εξυγιάνουμε την Κορώνεια

Νέο αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης της λίμνης Κορώνειας προτείνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ένα πιο απλό και πιο αποτελεσματικό μοντέλο για την εξυγίανση της λίμνης Κορώνειας φέρνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα».

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν στη λίμνη Κορώνεια εκχωρούνται στο ΥΠΕΝ, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και τα έργα, ενώ θα οριστεί και ένας ειδικός συντονιστής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε πως με το ζήτημα αυτό ασχολούνται περίπου 30 φορείς με αποτέλεσμα να «υπάρχει ένας κυκεώνας και να μην μπορεί να υπάρξει συντονισμός. Δεν υπάρχει κεντρική κατεύθυνση και πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα στην ολότητα του».

Συμπλήρωσε δε ότι «για να μην έχουμε ένα σισύφειο έργο και για να σταματήσει και ο κατακερματισμός που υπάρχει τόσα χρόνια, κάνουμε κάτι απλό, αλλά αναγκαίο. Ορίζεται πια ένας φορέας αρμόδιος και ο φορέας αυτός είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον πολύ απλό λόγο ότι είμαστε υπόλογοι εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμφωνήθηκε λοιπόν σε κυβερνητικό επίπεδο να εκχωρηθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όλες οι αρμοδιότητες σε σχέση με τη διαχείριση της λίμνης Κορώνειας, να εξοπλιστεί το Υπουργείο, μέσα στο πλαίσιο του ενωσιακού και του εθνικού δικαίου, με όλα εκείνα τα εργαλεία προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και τα έργα».

Παράλληλα, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Εάν κατάλαβα καλά ο κ. Φάμελλος υπαινίχθηκε ότι όλα πήγαιναν καλά και ότι ερχόμαστε εμείς στα καλά καθούμενα να προκαλέσουμε ένα πρόβλημα για τη Κορώνεια. Πάμε να επιλύσουμε ένα πρόβλημα για το οποίο είναι συνυπεύθυνες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Ήμουν ξεκάθαρος ως προς αυτό. Είπα ότι έγιναν προσπάθειες από όλους – δεν μειώνω καμία προσπάθεια- αλλά το θέμα δεν έχει λυθεί. Και δεν είναι μυστικό ότι είναι ανοιχτό το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν πάω με τις σημερινές ταχύτητες, πολύ απλά θα σας δώσω το δικαίωμα σε μερικούς μήνες να έρθετε να μου πείτε ότι έκανα τα ίδια και χειρότερα με εσάς. Δεν θέλω να σας το δώσω αυτό το δικαίωμα κύριε Φάμελλε, λυπάμαι πάρα πολύ. Προχωρούμε στον δρόμο της κοινής λογικής».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top