Κοζάνη: Ανοιξε η συζήτηση για την λειτουργία ΧΥΤΑΜ αμιάντου στο Ζιδάνι

Κοζάνη: Ανοιξε η συζήτηση για την λειτουργία ΧΥΤΑΜ αμιάντου στο Ζιδάνι

Την ώρα που μόλις χθες υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το ΑΠΘ με στόχο την απολιγνητοποίηση της περιοχής, άνοιξε και η συζήτηση για την υλοποίηση του έργου που προβλέπει την δημιουργία ΧΥΤΑ στο Ζιδάνι και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του εγκαταλελειμμένου εργαστασίου των ΜΑΒΕ (Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδος), οι οποίες επί σειρά ετών αποτέλεσαν περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους της περιοχής. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Σύμφωνα με τη συζήτηση η οποία άνοιξε τόσο σε Περιφερειακό επίπεδο, όσο και σε Δημοτικό (Σέρβια), το έργο προβλέπει τον ενταφιασμό του ιδιατέρως επιβλαβούς για την υγεία αμιάντου, ο οποίος θα αφαιρείται όχι μόνο από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, αλλά από ολόκληρη τη χώρα! 

Να σημειωθεί, ότι η περιοχή Ζιδάνι όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των ΜΑΒΕ, εκτείνεται σε 4.144 στρέμματα και σε υψόμετρο που κυμαίνεται από τα 672 έως τα 720 μέτρα, ενώ σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου διέρχεται ο ποταμός Αλιάκμονας (στο σημείο όπου σχηματίζεται η τεχνητή λίμνη του Πολυφύτου) από τον οποίο υδροδοτείται η Θεσσαλονίκη. 

Στην περιοχή υπάρχουν κοντινά χωριά όπως τα Καμβούνια, το Μικρόβαλτο, το Τρανόβαλτο, οι Λαζαράδες και η Ελάτη με συνολικό πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 2.000 κατοίκους, ενώ στα 10 περίπου χιλιόμετρα, το 1995 εντοπίστηκε το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού 6,6 Ρίχτερ, αφού από το σημείο διέρχονται δύο μεγάλα σεισμικά ρήγματα. 

Καρκινογόνο υλικό που έσπειρε θανάτους 

Ήταν το 1936 όταν στο Ζιδάνι ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα αμιάντου στην Ελλάδα, την εκμετάλλευση του οποίου 40 χρόνια μετά η τότε ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε στην ΕΤΒΑ, η οποία με τη σειρά της ίδρυσε τη θυγατρική εταιρεία Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ). Δηλαδή την ίδια ακριβώς χρονιά που ο αμίαντος χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα 10 πιο καρκινογόνα υλικά. Εργαζόμενοι σε εργοστάσια έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του επιζήμιου για την υγεία των ανθρώπων, υλικού (βλ. εργοστάσιο ΕΛΛΕΝΙΤ). 

Παρά τις εισηγήσεις των ειδικών η μονάδα εξόρυξης και επεξεργασίας αμιάντου στο Ζιδάνι, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1982. Οι εγκαταστάσεις ήταν οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη, όμως από την χρήση των προϊόντων (κυρίως σε στέγες δημόσιων και ιδιοτικών κτιρίων) επιβεβαιώθηκε ότι ο εντοπισμός παθήσεων που σχετίζονται με τον καρκίνο, οι οποίες σημαντική αύξηση.

Από το 2002 η κυριότητα των εγκαταστάσεων των ΜΑΒΕ έχει περιέλθει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο μέχρι να συμβεί αυτό στα 18 λειτουργίας της μονάδας έγιναν εξορύξεις περισσοτέρων από 70 εκατομμυρίων τόνων σερπεντίνης, από τους οποίους παρήχθησαν ένα εκατομμύριο τόνοι λευκού αμιάντου. Η περιβαλλοντική αυτή πληγή έκλεισε μόλις πριν από λίγο χρονικό διάστημα με την αποκατάσταση και την ανάπλαση της περιοχής, η οποία και πραγματοποιήθηκε από ιδιωτική εταιρεία της Αθήνας. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να ξανανοίξει σύντομα και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους κατοίκους και το περιβάλλον, με τη δημιουργία ενός άτυπου “νεκροταφείου” αποσυρόμενου αμιάντου από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

Κασαπίδης: Η συζήτηση άνοιξε και ακούμε τους φορείς 

Με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών από τις 23/11 προτείνεται η “Διερεύνηση της δυνατότητας ίδρυσης και λειτουργίας ΧΥΤΑΜ για το σύνολο της επικράτειας, «από την οποία η τοπική κοινωνία θα αποκομίσει σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη λόγω της δημιουργίας πολλών θέσεων εργασίας και της απόδοσης μέρους των κερδών από τη λειτουργία του ΧΥΤΑΜ στον τοπικό ΟΤΑ”. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο GRtimes.gr o Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, έχει συσταθεί ήδη μια Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι του υπουργείου Ενέργειας η οποία μελετά το θέμα και σύντομα αναμένεται να καταθέσει τις προτάσεις της. 

Από την άλλη πλευρά κάτοικοι της περιοχής και οικολογικές οργανώσεις αντιδρούν εδώ και χρόνια στην προοπτική της λειτουργίας ΧΥΤΑ αφού γνωρίζουν το χρόνο που χρειάστηκε ώστε να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά η περιοχή από την αβάσταχτη σε πολλές περιπτώσεις επιβάρυνση που προκάλεσαν τα ΜΑΒΕ. 

“Η αλήθεια είναι ότι γι’ αυτό το θέμα έχει ανοίξει η συζήτηση. Ακούσαμε τις απόψεις των φορέων αναφορικά με το πόσο αυτό το έργο είναι φιλοπεριβαλλοντικό και κατά πόσο μπορεί να φέρει κάποια θετικά αποτελέσματα τόσο για τον αμίαντο που έχουμε εδώ, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στο GRtimes.gr. 

Και προσθέτει ότι “έχουμε συστήσει μια επιτροπή εργασίας η οποία προχωρά αυτή τη στιγμή στην προεργασία για να καταλήξουμε είτε θετικά, είτε αρνητικά. Καμιά απόφαση δεν έχει παρθεί, απλώς ανοίξαμε την κουβέντα”. 

Επίσης σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους κατοίκους της περιοχής ο κ. Κασαπίδης σημείωσε ότι “δεν ξέρω αν οι αντιδράσεις αυτές αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα, ωστόσο θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι θα γίνουν όλες οι συζητήσεις και ο διάλογος που πρέπει να γίνει και με τους φορείς και με τα τοπικά συμβούλια. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει με δημοκρατικά μέσα”. 

Χ. Παπαγεωργίου (τ. Δ/ντης ΛΚΔΜ ΔΕΗ ΑΕ): Γι’ αυτό δεν πρέπει να γίνει ΧΥΤΑΜ στην περιοχή 

Σε πρόσφατο άθρο του ο τέως Διευθυντής της ΛΚΔΜ ΔΕΗ ΑΕ,  Χρήστος Γ. Παπαγεωργίου εξηγεί με επιστημονικούς όρους λόγους που δεν πρέπει να προχωρήσει στην περιοχή το συγκεκριμένο έργο. 

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου σημειώνει ότι η δημιουργία ΧΥΤΑ αποκλείεται ως ενδεχόμενο σε: 

-βιοτόπους απειλούμενων οικοσυστημάτων (critical habitals)

-υγροβιότοπους

-περιοχές υπερκείμενες καλυμμένου καρστ όπου υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας καταβοθρών ή ακόμα σε περιοχές με υπόγεια μεταλλευτική δραστηριότητα

-περιοχές ή ζώνες σεισμικής δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι οι κορεσμένες άμμοι μπορεί να υποστούν ρευστοποίηση». 

Προσθέτει δε ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση, μόλις 3χλμ., από το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού των 6,6R στις 13 Μαΐου 1995 στην περιοχή Ρυμνίου Κοζάνης και 4,2 χλμ από μεγάλο, ορατό σε μήκος 7χλμ., ρήγμα δυτικά του μεταλλείου και κατά μήκος της κοίτης του Αλιάκμονα ποταμού ανάντη ακριβώς της περιοχής του φράγματος Ιλαρίωνα.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους επιβάλλεται να αποκλεισθεί η κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑΜ στο χώρο εκσκαφής του μεταλλείου των ΜΑΒΕ ΑΕ, όπου θα μεταφέρονται τα αμιαντούχα απορρίματα όλης της επικράτειας, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό απόλυτα οποιαδήποτε τυχόν αστοχία που ενδεχόμενα θα προκαλούσε ρύπανση στη λίμνη Πολυφύτου, η αξιοποίηση των νερών της οποίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την άρδευση εκτάσεων στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, Ημαθίας, Πιερίας ακόμη δε και την ύδρευση της Θεσ/νίκης”. 

Για το συγκεκριμένο άρθρο, ο μακροβιότερος δήμαρχος Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος σημειώνει σε ανάρτησή του πως «η άποψη που τεκμηριωμένα και έγκαιρα έχει αναπτύξει ο Χρήστος Παπαγεωργίου δεν είναι μόνο δική του, μαζί του συμφωνούν οι πιο έμπειροι μηχανικοί μεταλλείων της περιοχής. Θα είναι παράδοξο, για να το θέσω ήπια, να αγνοηθεί η γνώμη αυτών των ανθρώπων που έχουν δώσει τη ζωή τους σε μεταλλεία και ορυχεία όταν μάλιστα είναι δίπλα μας”.

Τι λέει ο Δήμος Σερβίων 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ ή κατά της λειτουργίας ΧΥΤΑ στο Ζιδάνι, αν και επί του θέματος έχει ξεκινήσει συζήτηση και στο δημοτικό συμβούλιο. 

Όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε μιλώντας πρόσφατα σε τοπικό κανάλι της περιοχής “το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να κουβεντιάσει το θέμα. Ωστόσο η εξέλιξη είναι στα χέρια της Περιφέρειας και της κρατικής διοίκησης. Η Περιφέρεια αποφάσισε να κάνει μια επιτροπή διεργασίας για την πιθανότητα λειτουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή. Άμεσα υπήρξαν αντιδράσεις από πολλούς πολίτες και το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να συζητήσει για το θέμα. Το έκανε για τέσσερις περίπου ώρες και εκεί διαπιστώσαμε το αρνητικό κλίμα που υπάρχει από τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους. Εγώ δεν είμαι θετικός ή αρνητικός, αλλά αυτό που θέλω είναι να δούμε το τι σχεδιάζει η κεντρική κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε μια πρόταση αν δεν ξέρουμε τι προβλέπει. 

Βέβαια δεν θα κάνουμε βήμα πίσω σε ότι αφορά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον τόπο μας. Υπάρχει ένας αρνητισμός, ο τόπος έχει ξεσηκωθεί για μένα όμως το κύριο και σημαντικό είναι να ξέρουμε το τι θέλουμε να κάνει στο σημείο τόσο η κεντρική κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια στην οποία ανήκει. Μόλις μάθουμε το δημοτικό συμβούλιο θα πάρει και την σχετική απόφαση”. 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα

Από την πλευρά των κομμάτων ξεκάθαρη θέση κατά της λειτουργίας ΧΥΤΑ έχει πάρει μόνο το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν πάρει θέση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σημειώνει:

Ούτε μέρα δεν περνάει χωρίς να επιβεβαιώνεται πως η περιβόητη «πράσινη» οικονομία, που με τόσο «πάθος» προωθούν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, καμία σχέση δεν έχει με την «αγωνία» των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων τους για την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία και τις υπόλοιπες ανάγκες του λαού, αλλά μόνο με τα κέρδη τους και την προσπάθεια να βρουν διέξοδο συσσωρευμένα κεφάλαια.

Τελευταίο τέτοιο παράδειγμα αποτελούν τα σχέδια ομίλων και Τοπικής Διοίκησης στη Δ. Μακεδονία να μετατραπεί ο χώρος του πρώην ορυχείου αμιάντου (ΜΑΒΕ) σε μια απέραντη «χαβούζα» για την ταφή όλου του καρκινογόνου ορυκτού που ξηλώνεται πανελλαδικά, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαό της περιοχής. Το συγκεκριμένο σχέδιο, που θα επιβαρύνει πολλαπλά την περιοχή και τους κατοίκους της, «προκρίνεται» λόγω των υψηλών ανταποδοτικών που προσδοκά η Τοπική Διοίκηση και του κέρδους που θα αποκομίσει ο διαχειριστής, το οποίο υπολογίζεται σε 200 ευρώ ανά τόνο, με προοπτική να θαφτούν εκεί περισσότεροι από 250.000 τόνοι προϊόντων αμιάντου απ’ όλη την Ελλάδα!

Κι ενώ στη μια άκρη του νομού Κοζάνης θα λειτουργεί η καρκινογόνα χωματερή, τα μονοπώλια των ΑΠΕ θα απλώνουν την πραμάτεια τους λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στα πρώην ορυχεία της ΔΕΗ, που σβήνουν από το χάρτη, εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης!

Αυτό επομένως που καταγράφει τη μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη στη Δυτ. Μακεδονία, είναι η …πράσινη κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5903/03

Ινδία: Σχεδόν 15.000 κρούσματα Covid σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5003/03

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά τον Δημήτρη Εϊπίδη Πολιτισμός

23:4003/03

Ήπειρος: Πόσα πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων Κοινωνία ,Κορωνοϊός

23:3003/03

Προς προσεκτική χαλάρωση των περιορισμών η Γερμανία Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2603/03

Άκης Σκέρτσος: Από τον Απρίλιο θα έχουμε σταδιακή μόνιμη άρση πολλών περιοριστικών μέτρων Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

23:2503/03

Η αποστολή του Άρη για τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό! Αθλητισμός

23:2003/03

Η Άγκυρα δεν επιδιώκει απαραιτήτως να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35 Διεθνή

23:1003/03

Διαδικτυακό Σεμινάριο Χ.Α.Ν.Θ. «Εισαγωγή στη Δημιουργική Ανάγνωση και Γραφή» Θεσσαλονίκη

23:0003/03

Υπέρ της χαλάρωσης του lockdown η πλειοψηφία των Γερμανών Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:5703/03

Σε «βαθύ κόκκινο» όλη η ΠΕ Θεσσαλονίκης – Τι αλλάζει στον Δ. Κορδελιού-Ευόσμου Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

22:5503/03

Η ΕΛΟΠΥ χορηγός στο Blue Economy Forum του Οικονομικού Forum Δελφών Επιχειρήσεις

22:5503/03

Ισπανία-Covid-19: Ξεπέρασαν τους 70.000 οι νεκροί Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:5003/03

Γαλλία: Zήτησαν από τον γείτονά τους ένα πριόνι για να τεμαχίσουν το θύμα τους Διεθνή

22:4003/03

Σφραγισμένο γράμμα διαβάστηκε με ψηφιακό «ξεδίπλωμα» Διεθνή ,Τεχνολογία

22:3003/03

ΥΠΕΞ: Αλληλεγγύη από το Ισραήλ για τον σεισμό Ελλάδα ,Πολιτική

22:2403/03

«Κορωνοϊός. Ένας χρόνος δοκιμασίας και περίσκεψης», από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία Πολιτισμός

22:2003/03

Άγγ. Συρίγος: Αυτονόητη η συνεχής επικοινωνία με τους πρυτάνεις Παιδεία ,Πολιτική

22:1003/03

ΗΠΑ: Οι δασμοί αντιντάμπινγκ σε εισαγόμενα φύλλα αλουμινίου από 18 χώρες Διεθνή ,Επιχειρήσεις

22:0803/03

Όλα όσα ανακοίνωσε ο Νικ. Χαρδαλιάς για τις αθλητικές δραστηριότητες Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

22:0003/03

Γαλλία: Το Παρίσι ζητεί συνεδρίαση του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους Διεθνή ,ΕΕ

21:5503/03

Σεισμός: 300 κάτοικοι του Δαμασίου φιλοξενούμενοι στα Τρίκαλα Κοινωνία

21:5003/03

Υπό παρακολούθηση η AfD ως «ύποπτη περίπτωση» δεξιού εξτρεμισμού Διεθνή

21:4503/03

Υπόθεση Λιγνάδη: Έρευνα της ΕΛΑΣ στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στη μηχανή του ηθοποιού Κοινωνία

21:4003/03

Βραζιλία: Σχεδόν 60.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:3503/03

Κλειστά την Πέμπτη εκπαιδευτικές δομές και βρεφονηπιακοί του ΟΑΕΔ σε Λάρισα, Τρίκαλα κα... Κοινωνία ,Παιδεία

21:3003/03

Sputnik-V: Επείγουσα χρήση σε τρεις αφρικανικές χώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:2003/03

Σπ. Μπιμπίλας για Δ. Λιγνάδη: Τον σκέφτηκα που ήταν μόνος σε ένα κελί Lifestyle

21:1703/03

Ιταλία-Covid-19: 20.884 νέα κρούσματα – 347 θάνατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:1303/03

Αγοραστός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ελασσόνα- 1.500 άτομα σε σκηνές και ξενοδοχεία Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

21:1003/03

Τέξας: Αίρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας Διεθνή

21:0703/03

Σουηδία: Οκτώ τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι Διεθνή

21:0403/03

Τσαϊρίδης: Δεν μπορούμε οι αστυνομικοί να κάνουμε «ανάκριση» στους πολίτες Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

21:0003/03

Βέλγιο: Το εμβόλιο της ΑstraZeneca μπορεί να χορηγηθεί και στους άνω των 55 Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:5403/03

Στήθηκαν από σήμερα οι «φουφούδες» της Τσικνοπέμπτης (VIDEO) Ελλάδα ,Κορωνοϊός

20:5003/03

Μεξικό: Πάνω από 7.900 νέα κρούσματα κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:4403/03

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: «Πόση ανευθυνότητα και πόση υποκρισία!» Κόμματα ,Πολιτική

20:4003/03

Κ. Χατζηδάκης: Το 2021 έτος εφαρμογής του πλαισίου για την αναδοχή και την υιοθεσία Πολιτική

20:3303/03

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα Ελλάδα ,Σημαντικά

20:3303/03

Πιστώνονται σήμερα 162,6 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους της Επιστρεπτέας 6 και ιδιοκτήτες ακ... Κοινωνία ,Οικονομία

20:3003/03

Ελπιδοφόρος: Οι γυναίκες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των ενοριών μας στην Αμερική Διεθνή

20:2003/03

Βόλος: Έκλεψαν ηχείο από κέντρο διασκέδασης Ελλάδα

20:1503/03

ΓΕΕΘΑ: Στις δύσκολες περιστάσεις οι ΕΔ βρίσκονται στο πλευρό της κοινωνίας Κοινωνία ,Πολιτική

20:1003/03

Στ. Καλαφάτης: Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί πρόκληση για το σήμερα και το αύριο Πολιτική

20:0603/03

Tweet του Κυρ. Μητσοτάκη για το τηλεφώνημα με τον διευθυντή του σχολείου στο Δαμάσι Κοινωνία ,Πολιτική

20:0503/03

ΑΑΔΕ: Ανοίγει η δυνατότητα για ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων Ελλάδα ,Φορολογία

20:0103/03

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για διάσπαρτες εστίες φωτιάς στη Δυτική Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

20:0003/03

Άδ. Γεωργιάδης: «Οι γιατροί έχουν την ευθύνη να κάνουν ό,τι πρέπει για να μην πεθάνει ο... Βουλή ,Πολιτική

19:5003/03

Διακοπή νερού αύριο στα Κωνσταντινοπολίτικα Θεσσαλονίκη

19:4903/03

Κώστας Παπαζάχος: Για τρεις μήνες θα γίνονται μετασεισμοί (VIDEO) Κοινωνία

19:4003/03

ΣΥΡΙΖΑ: «Το πιο αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης με υπογραφή Μητσοτάκη» Κόμματα ,Πολιτική

19:3003/03

Καραμανλής: Πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που γίνονται προσλήψεις στα ΜΜΜ Κορωνοϊός ,Πολιτική

19:2403/03

Τι ισχύει για τα σχολεία στις περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Παιδεία

19:2003/03

Χιλή: Πάνω από 3,5 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί για Covid Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:1003/03

Η Ρωσία περνά στην αντεπίθεση μετά τις κυρώσεις από ΗΠΑ-ΕΕ Διεθνή

19:0603/03

Φιλιππίδης: Σήμερα 100 νεκροί από Covid, αύριο 1.000 από φτώχεια Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

19:0003/03

Αναστολές Μαρτίου: Διευκρινίσεις για τα κριτήρια επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Οικονομία

18:5003/03

Όρμπαν προς Βέμπερ: Αποχωρούμε αμέσως από το ΕΛΚ Διεθνή

18:4903/03

Στοίχημα: Με νέο τεχνικό η Κροτόνε και το 1.90 στο Κύπελλο Γερμανίας Αθλητισμός

18:4103/03

Στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο η Θεσσαλονίκη και άλλες 16 περιοχές της χώρας Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:4003/03

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα φαρμακευτικού προϊόντος Ελλάδα

18:3803/03

Σεισμός Ελασσόνα: Επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με διευθυντή σχολείου που έσωσε μαθητές κα... Κοινωνία ,Πολιτική

18:3703/03

Δ.Παπαστεργίου για σεισμό: Μείνετε σε ασφαλή σημεία Δήμοι ,Ελλάδα ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

18:3003/03

Βεβαιώσεις αποδοχών: Έως τις 29 Μαρτίου η αποστολή στοιχείων στην ΑΑΔΕ Κοινωνία ,Οικονομία

18:2903/03

Πιο σκληρό lockdown από αύριο στις 6 – Τι αλλάζει στα sms Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:2403/03

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση και πορεία για τον Δ. Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

18:2203/03

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Δ.Π.Θ. Κοινωνία ,Παιδεία

18:2003/03

Γεραπετρίτης: Κλείνουμε τα «παράθυρα» κινητικότητας Πολιτική

18:1803/03

Στ. Πέτσας: Άμεσα θα συνδράμει η Πολιτεία στους πληγέντες του σεισμού στη Θεσσαλία Κοινωνία ,Πολιτική

18:0503/03

ΟΛΘ: Συνεδρίασε το συμβούλιο χρηστών του λιμένα Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Ναυτιλία

18:0003/03

Δείτε LIVE τις έκτακτες ανακοινώσεις Κικίλια – Χαρδαλιά Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:0003/03

Η στιγμή του σεισμού, όπως καταγράφηκε από κάμερες σε πολλές περιοχές (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

17:5903/03

Πάϊατ: Κατηγόρησε την Κίνα για βιομηχανική κατασκοπεία Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Οικονομία

17:5403/03

Χάρτης κρουσμάτων: Σχεδόν τα μισά στην «κόκκινη» Αττική Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:5003/03

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid tests από το Νέο Πάρκο Άνωθεν Περιφερειακού Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

17:3903/03

Κορωνοϊός: Ψυχρολουσία με 2.702 κρούσματα σήμερα! Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:3503/03

Κυρ. Μητσοτάκης: Η εργασία πρέπει να είναι στη βασική πολιτική ατζέντα του ΕΛΚ για την ... Πολιτική

17:3103/03

Lockdown: Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα – Ποια μέτρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:3003/03

Έλεγχοι Covid: 149 καμπάνες για μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:2303/03

Επικοινωνία Ν. Κεραμέως με πρυτάνεις με αφορμή τις καταλήψεις Παιδεία ,Πολιτική

17:2203/03

Πιερρακάκης: Δίκτυα 5G, smart τεχνολογίες και industry 4.0 Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Τεχνολογία

17:2003/03

Συνδράμει στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές ο δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

17:1003/03

Σχοινάς: Κορυφαία στιγμή αλληλεγγύης η επίσκεψη των ηγετών της ΕΕ στον Έβρo Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

17:0003/03

Πώς θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων Κοινωνία ,Οικονομία

16:5003/03

Μπακογιάννης: Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει τον Κουφοντίνα ως σημαία ευκαιρίας Πολιτική

16:4003/03

Ζαχαράκη: Μέριμνα της κυβέρνησης η στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων Πολιτική

16:3903/03

Διαμαρτυρία μαθητών στον Εύοσμο: Ζητούν να ανοίξουν τα σχολεία (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

16:3003/03

Θ. Καράογλου: Να χτίσουμε κοινωνικό μέτωπο ευθύνης ενάντια στην τρομοκρατία Πολιτική

16:2003/03

ΟΑΕΔ: Αυτόματη ανανέωση δελτίων ανεργίας της περιφέρειας Θεσσαλίας Κοινωνία ,Οικονομία ,Περιφέρειες

16:1503/03

Ευ. Λέκκας στο GRTimes: Ισχυρός ο σεισμός – Αισθητός στη μισή Ελλάδα Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

16:1003/03

Γεννηματά: Το lockdown ακορντεόν είναι καταστροφή Κορωνοϊός ,Πολιτική

16:0003/03

Σεισμός Ελασσόνας: Τουλάχιστον 30 σπίτια με ζημιές – Έξι απεγκλωβισμοί Κοινωνία ,Σημαντικά

15:5003/03

Μητσοτάκης: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – μετα... Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

15:4003/03

Οι γυναίκες δίνουν στην πρώτη γραμμή τον αγώνα κατά της πανδημίας Άποψη ,Άρθρα

15:3703/03

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Έλεγχοι- κανένα πρόβλημα στο δίκτυο φ/α στη Θεσσαλία μετά το σεισμό Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

15:3703/03

Μαρκάκη- Ζαμπακίδης για «Τα πρόσωπα της Επανάστασης του 1821» (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Παιδεία

15:3003/03

Ανακοίνωση Facebook για πρόσφατες δημοσιεύσεις που είχαν αφαιρεθεί Κοινωνία ,Τεχνολογία

15:2003/03

Ολλανδία: Έκρηξη σε κέντρο όπου διενεργούνται τεστ Covid Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:1503/03

Δ. Γιάννου: Ο σχολικός εκφοβισμός υπάρχει (ΗΧΗΤΙΚΟ) Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θέματα GR Times

15:1003/03

Καλαφάτης: Η λύση είναι στα χέρια του Κουφοντίνα Κοινωνία ,Πολιτική

15:0103/03

Κ. Παπαζάχος: Ήταν ο κύριος σεισμός – Οι μεγάλες δονήσεις του ρήγματος Τυρνάβου Ειδήσεις ,Ελλάδα ,Επιστήμη

15:0003/03

Σεισμός Ελασσόνας: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Εγκέλαδος» Κοινωνία ,Πολιτική

14:5303/03

Λεοντιάδης: Προειδοποιητική η αυριανή κινητοποίηση (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:4303/03

Δήμος Τυρνάβου – Σεισμός: Αυτοψία στις ζημιές από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:3903/03

Χρυσικός: 178 δισ. ευρώ κοστίζει η μη αντιμετώπιση της βαρηκοΐας στην ΕΕ (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:3103/03

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Παραμένει στην πρώτη θέση Επιχειρήσεις

14:3003/03

Θεσ/νίκη: Ο «Ακύλας» βρήκε ναρκωτικά σε παιδικό παιχνίδι (VIDEO) Θεσσαλονίκη

14:2003/03

Κούγιας στον υπόθεση Λιγνάδη: Έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο Πολιτική

14:1303/03

Τάσιος: Όσο φαίνεται κοντά η σεζόν τόσο είμαστε μακριά (ΗΧΗΤΙΚΟ) Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

14:0803/03

Ισχυροί μετασεισμοί στη Θεσσαλία Κοινωνία ,Σημαντικά

14:0803/03

Πυρκαγιά σε ακατοίκητο σπίτι στην Πυλαία Θεσσαλονίκη

14:0003/03

Κορωνοϊός-Υπ. Εργασίας: Πλέγμα μέτρων στήριξης εργαζομένων και ανέργων Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

14:0003/03

ΔΕΦΑ: Σύμβουλοι για το business plan Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

13:4503/03

Σεισμός Ελασσόνα: Απεγκλωβίστηκε άνδρας στο Μεσοχώρι Ελλάδα

13:3803/03

Κλιμάκιο μεταβαίνει με εντολή Μητσοτάκη στην περιοχή του σεισμού Κοινωνία ,Σημαντικά

13:3403/03

Θεσσαλονίκη: Κανένα πρόβλημα από τον σεισμό – Μαθητές βγήκαν προληπτικά στο προαύ... Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3003/03

Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την εξαγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης Ελλάδα ,Πολιτική

13:2003/03

Δήμος Λαρισαίων – Σεισμός: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία (VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

13:1503/03

Νίτσας: Μέτρα «εδώ και τώρα» για τη Θεσσαλονίκη (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:1103/03

Ελασσόνα: Εγκλωβισμένος άνδρας στο Μεσοχώρι Κοινωνία

13:0703/03

Lidl: Αυξήσεις μισθών 3,5%, συνολικού ύψους 1.8 εκατ. Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

13:0003/03

Προγνωστικά. Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΣ και το value bet Αθλητισμός

12:5703/03

Μ. Σκορδίλης: Γνωστή σεισμικά η περιοχή της Ελασσόνας Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

12:5203/03

Δυνατός και επιφανειακός ο σεισμός – «Προέρχεται από γνωστό ρήγμα» Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ