Ν.Ποτίδαια: Δήμος και iSea καθάρισαν το βυθό του λιμανιού (ΦΩΤΟ)

Ν.Ποτίδαια: Δήμος και iSea καθάρισαν το βυθό του λιμανιού (ΦΩΤΟ)

Εκτεταμένος καθαρισμός του βυθού του λιμανιού στη Ν. Ποτίδαια (Τορωναίος κόλπος) πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 4 Απριλίου 2021, με τη συνεργασία του δήμου Νέας Προποντίδας και ομάδας της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea.

Η δράση καθαρισμού ήταν χωρισμένη σε δύο ομάδες δυτών. Η μία ομάδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea (πρόγραμμα “Προσφέρω”), φρόντισε για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση απορριμμάτων από τον βυθό σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ η άλλη ήταν επιφορτισμένη με τον εντοπισμό και ανέλκυση βυθισμένων σκαφών.

Ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πραγματοποίησαν και στο παρελθόν ανάλογες δράσεις, όπου επαγγελματίες δύτες εντοπίζουν τις βυθισμένες βάρκες, οι οποίες με τη συνδρομή γερανών απομακρύνονται και σε συνεργασία πάντα με το λιμενικό σώμα.

“Είχαμε, επισκεφθεί πριν λίγο καιρό την περιοχή και είχαμε πει και τότε ότι στόχος μας είναι το λιμάνι να καθαρίσει. Σήμερα, έγινε σπουδαία δουλειά, που μας κάνει όλους να νιώθουμε ικανοποιημένοι. Βέβαια, για να διατηρηθεί το λιμάνι καθαρό, απαιτείται πάνω από όλα η ατομική ευθύνη” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.
Σήμερα ανάλογος καθαρισμός πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ν. Ποτίδαιας από τη μεριά του Θερμαϊκού κόλπου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top