Natura 2000: Εκεί που «χτυπά» η καρδιά της φύσης

Natura 2000: Εκεί που «χτυπά» η καρδιά της φύσης
Ευτέρπη Μουζακίτη

Από τη Θράκη έως την Κρήτη και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο, 446 περιοχές συγκροτούν το ελληνικό τμήμα του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000. Εκεί  χτυπά η «καρδιά» της προστασίας της ελληνικής φύσης.

«Η χώρα μας τα πάει καλά σε αυτό τον τομέα. Ακολούθησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα από την πρώτη στιγμή. Μια σημαντική έκταση του χερσαίου χώρου της ελληνικής επικράτειας ανήκει στο δίκτυο Natura 2000. Υπολογίζεται 27.3% δηλαδή 36.000 τετραγωνικά χλμ. της συνολικής έκτασης ενώ στο θαλάσσιο τμήμα 23.000 τετραγωνικά χλμ. 446 απαρτίζουν το δίκτυο» εξηγεί μιλώντας στο GRTimes ο Θεοχάρης Ζάγκας, Καθηγητής στο ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο τη δασοκομία και πρόεδρος στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο ΑΠΘ.

Προσθέτει πως πρόκειται για περιοχές μεγάλης έκτασης, που δεν εστιάζουν σε μικρά σημεία που ευδαιμονούν φυτά ή ζουν κάποια ζώα, για αυτό έχουν και ιδιαίτερη αξία.

Μάλιστα, ο κ. Ζάγκας επισημαίνει πως οι περιοχές Natura 2000 δεν είναι προστατευόμενες, όπως συχνά παρερμηνεύεται, αλλά περιοχές ειδικής διαχείρισης όπου «οι οικότοποι και τα είδη που απειλούνται προστατεύονται. Δεν σημαίνει ότι αυτές τις περιοχές τις έχουμε «βάλει στο ψυγείο» και δεν τις αγγίζουμε,  όταν εκπονούνται αναπτυξιακά σχέδια. Αρκεί να μην γίνονται καταστροφικές δραστηριότητες εντός των ορίων τους, όπως είναι οι μεταλλευτικές δραστηριότητες. Αν πραγματοποιούνται δραστηριότητες που ακυρώνουν τον σκοπό ένταξης αυτών των περιοχών μέσα σε αυτό το δίκτυο, που είναι η προστασία της βιοποικιλότητας, οι οικοσυστημικές λειτουργίες και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, τότε υπάρχει πρόβλημα».

Προσθέτει δε πως υπάρχουν κανόνες που εάν εφαρμόζονται, είναι δυνατό να αξιοποιείται το φυσικό περιβάλλον, χωρίς αυτό να καταστρέφεται. Αναφέρει μάλιστα, πως μέσω της Ενεργούς Διαχείρισης μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα τα οποία θα προστατεύσουν περιοχές, στις οποίες για παράδειγμα «μπορεί να έχει συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα βιομάζας σε εκτάσεις που είναι πολυσύχναστες και αρκεί ένα σπίρτο για να καταστραφούν.

Τι είναι το Δίκτυο Natura 2000

Το δίκτυο Natura 2000, το μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του κόσμου, είναι το πολυτιμότερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για τη διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς. Θέτει υπό την προστασία του εκατοντάδες είδη της ελληνικής πανίδας και χλωρίδας, καθώς και τις οικολογικά πολυτιμότερες περιοχές της χώρας μας. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως πλαίσιο για την επίτευξη της απαραίτητης ισορροπίας ανάμεσα στην προστασία της φύσης και τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Η 21η Μαΐου έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, ώστε να γιορτάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η σημασία και τα επιτεύγματα του δικτύου Natura 2000, καθώς και οι προσπάθειες όσων συμβάλλουν καθημερινά στην επιτυχία αυτού του σημαντικού εγχειρήματος.

«Η χώρα μας είναι μια από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη και στον κόσμο για την βιοποικιλότητά της. Είναι θετικό το ότι είμαστε ενταγμένοι στο Δίκτυο Natura 2000. Χρειάζεται μια περισσότερη επιμέλεια όσον αφορά τις απαιτήσεις που έχει η ένταξη στο Δίκτυο και το να είμαστε συνεπείς σε αυτό το πρόγραμμα».

Μάλιστα, η Ελλάδα έχει την πλουσιότερη βιοποικιλότητα και τα πιο ενδιαφέροντα από επιστημονική άποψη δασικά οικοσυστήματα που υπάρχουν στον ευρωπαϊκό χώρο. «Πρόκειται για απομεινάρια των αρχέγονων δασών, τα βουνά υπήρξαν τα καταφύγια των δασοπονικών ειδών της Ευρώπης και έχουν είδη της μεσογειακής χλωρίδας αλλά και των βόρειων χωρών, μέχρι και στα όριά του Βόρειου Πόλου, όπως είναι η δασική Πεύκη, η σημύδα, η ερυθρελάτη και άλλα είδη».

Ακόμα περισσότερες περιοχές της Ελλάδας θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με την ένταξη τους στο Natura 2000

Ο κ. Ζάγκας, που για περίπου τέσσερα χρόνια υπήρξε αντιπρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης του Ολύμπου, περιγράφει την περιοχή ως μια προστατευόμενη περιοχή και έναν οικολογικό θησαυρό.

Ακόμα, αναφέρει πως περισσότερες εκτάσεις του ελληνικού χώρου θα μπορούσαν να ενταχθούν στο δίκτυο Natura 2000. Το Φαράγγι «Πάντα Βρέχει» της Ευρυτανίας, καθώς και άλλες ορεινές περιοχές, όπως ο Όλυμπος, που το καθεστώς που έχει εφαρμοστεί τον αδικεί, γιατί η περιοχή Natura 2000 εστιάζεται εντός ή πέριξ του Εθνικού Δρυμού ενώ όπως εξηγεί ο κ. Ζάγκας, θα μπορούσε ολόκληρη η περιοχή του Ολύμπου και πέριξ να είναι ενταγμένες στο Δίκτυο, ώστε να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση της περιοχής.

Μιλώντας για την προστασία και την αξιοποίηση των υδατικών περιοχών της χώρας μας, που  αποτελούν ένα πλεονέκτημα, ο κ. Ζάγκας προτείνει να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και «να ξεχάσουμε κάθε άλλου είδους επέμβαση σε αυτές. Στις χερσαίες, για την αξιοποίηση των πηγών για πόσιμο νερό, το οποίο σε λίγο διάστημα θα είναι είδος εν ανεπάρκεια. Έχουμε πολύτιμα οικοσυστήματα, που μπορούμε να έχουμε το καλύτερο ποιοτικό νερό στην Ευρώπη και τον κόσμο. Σε κάποιες περιοχές αξιοποιείται όπως στα Άγραφα,  που παράγεται το νερό Θεώνη, ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Τέτοιες δυνατότητες έχουν πολλές περιοχές της χώρας».

Όλα αυτά μπορούν να προκύψουν όπως εξηγεί ο κ. Ζάγκας, στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού της αεροφόρους ανάπτυξης των ορεινών περιοχών. Η Ελλάδα, κατά 70% είναι ορεινή και «ο ορεινός χώρος είναι αυτή τη στιγμή στην «κατάψυξη». Υπάρχει ένα κοινό στην Ευρώπη, περίπου 60 εκατομμύρια, που ενδιαφέρεται για τον ορεινό χώρο της Ελλάδας, για τις ομορφιές που έχει και τη βιοποικιλότητα και χρειάζεται πιστοποιημένα μονοπάτια για να περιδιαβεί όπως το κάνει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Εμείς στερούμαστε την κατάλληλη υποδομή. Ένας στρατηγικός σχεδιασμός ενός δικτύου μονοπατιών με ευρωπαϊκές και εθνικές προδιαγραφές έχει γίνει από το τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος μόνο στη Χαλκιδική. Κάνουμε ενέργειες να το υιοθετήσουν και άλλοι νομοί στη χώρα μας».

Covid-19 και Natura 2000…

Ο κ. Ζάγκας αναφέρει μάλιστα πως δεν ήταν τυχαίο πως ο κορωνοιος δεν μεταδόθηκε με την ίδια ταχύτητα όπως σε άλλες χώρες. «Έχει να κάνει και με την ποιότητα ζωής όπως αυτή συνδέεται με το γενικότερο περιβάλλον. Ναι μεν στις μεγάλες πόλεις, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, να υπάρχουν περιβαλλοντικά προβλήματα ότι αφορά την ποιότητα της ατμόσφαιρας, τα οποία είναι αναστρέψιμα. Οι πόλεις και οι θάλασσες καθάρισαν επειδή οι ρύποι σταμάτησαν να εισέρχονται είτε στην ατμόσφαιρα είτε στην θάλασσα. Αυτό είναι το αναστρέψιμο στα οικολογικά ζητήματα. Το δίκτυο Natura 2000 και η φυσικότητα των οικοσυστημάτων έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ατμόσφαιρα»

«Το μήνυμα που θα ήθελα να δώσω προς του συμπολίτες εν όψει της ημέρας, είναι να εκτιμήσουν δεόντως το περιβάλλον στο οποίο ζουν, ασχέτως αν ζουν σε πόλεις ή στην ύπαιθρο. Ζουν σε μια από τις πιο όμορφες χώρες και τις πιο ενδιαφέρουσες από οικολογική άποψη. Εδώ πρέπει να αναφερθούμε και στην αυτοεκτίμηση. Όπως εκτιμούμε αυτό που είμαστε έτσι να εκτιμούμε και τη χώρα στην οποία ζούμε. Βέβαια αυτή η χώρα άξιζε μια καλύτερη τύχη αν αξιοποιούσε το πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης, γιατί έχουμε έλλειψη από βασικές υποδομές» καταλήγει ο κ. Ζάγκας.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5903/08

Ισπανία: Έφυγε από τη χώρα ο Χουάν Κάρλος-Κατηγορείται για διαφθορά Διεθνή

23:5503/08

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την έξαρση της πανδημίας Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

23:5003/08

Λάρισα: Καλεσμένος σε γάμο το ένα από τα τρία κρούσματα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

23:4003/08

Αντιδράσεις για την ανάπλαση της ΔΕΘ Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

23:3403/08

Θεσσαλονίκη: Παρέα με την πανσέληνο του Αυγούστου στη Νέα Παραλία (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη

23:3003/08

Πεδίον Άρεως: Αλλοδαπός τοποθέτησε οκτώ εμπρηστικούς μηχανισμούς Κοινωνία

23:2003/08

Μ.Βρετανία: Νέα κορύφωση των κρουσμάτων κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1903/08

Με κορωνοϊό εργαζόμενος του δήμου Θεσσαλονίκης Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

23:1003/08

Καθ. Μ. Δερμιτζάκης: Αναβολή ακόμη και λιτανειών για τον κορωνοϊό Κοινωνία ,Κορωνοϊός

23:0003/08

Η στιγμή της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους (ΒΙΝΤΕΟ) Δήμοι

22:5003/08

Γερμανία – Covid 19: Επικίνδυνη για όλους η ανευθυνότητα μερικών Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4003/08

Λάρισα: Αναστάτωση από χειροβομβίδα στη Μελία Κοινωνία

22:3003/08

Πλακιωτάκης: Θωρακίζουμε με κάθε τρόπο τα νησιά μας Κοινωνία ,Πολιτική

22:2003/08

Νέα Υόρκη: Αρχίζει εκ νέου η ανοικοδόμηση του ναού στο Σημείο Μηδέν Διεθνή ,Κοινωνία

22:1003/08

Σχέδιο Πισσαρίδη: 14 προτάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας Ειδήσεις ,Οικονομία

22:0003/08

Λιβύη-εμπάργκο όπλων: Αποπλέει για Μεσόγειο γερμανική φρεγάτα Διεθνή

21:5003/08

Στέγη για γάτες από τον δήμο Αθηναίων Δήμοι

21:4303/08

Ν. Μουδανιά: Επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ατόμου σε τροχαίο Κοινωνία

21:4003/08

Συνάντηση Μητσοτάκη με 13χρονο νικητή σε διαγωνισμό ποίησης Κοινωνία ,Πολιτική

21:3003/08

Κορωνοϊός: Πρώην ασθενείς αντιμέτωποι με ψυχιατρικές διαταραχές Κορωνοϊός ,Υγεία

21:2003/08

Cyprus airways: Αναστολή πτήσεων προς Θεσσαλονίκη – Σκιάθο Κοινωνία

21:1503/08

Μυτιλήνη: Υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσέληνου Κοινωνία

21:1003/08

Πορτογαλία-Covid-19: Κανένας νέος θάνατος για πρώτη φορά από τον Μάρτιο Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:0003/08

Κυβέρνηση: Συναγερμός για ανασχηματισμό – Τα πρώτα τηλέφωνα Πολιτική ,Σημαντικά

20:5003/08

Κύπρος: Πέντε νέα κρούσματα covid-19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:4803/08

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Ταλαιπωρία για επιβάτες προς Ηράκλειο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

20:4003/08

Δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών Δήμοι

20:3003/08

Επικοινωνία Ζέρβα – ΕΟΔΥ για τα κρούσματα Θεσσαλονίκη

20:2003/08

Θεοχάρης για δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Κόμματα ,Πολιτική

20:1003/08

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο πίνακας ανέργων για την Κοινωφελή Εργασία Κοινωνία

20:0003/08

Λ. Αυγενάκης: Παραμένουμε σε επιφυλακή χωρίς καμία χαλάρωση Πολιτική

19:5003/08

Κόντε: Δεν θα δεχθούμε παράνομες εισόδους μεταναστών Διεθνή

19:4003/08

Κύπρος: Θετικός σε τεστ covid-19 στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:3003/08

«ζωγραφική & εγκέφαλος»: Νέα έκθεση στο Τελλόγλειο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

19:1503/08

Επιστολή Γκιουλέκα για την τουρκική προκλητικότητα Βουλή ,Πολιτική

19:1003/08

Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των κρουσμάτων – Επτά στη Θεσσαλονίκη Κορωνοϊός ,Σημαντικά

19:1003/08

Δεκάδες οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο Κοινωνία

18:5503/08

Κορωνοϊός: 77 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός

18:5503/08

ΟΣΑ: Ο δεκάλογος του καλοκαιριού Υγεία

18:4003/08

ΥΝΑΝΠ: Τελετή ένταξης περιπολικού σκάφους Ναυτιλία

18:2503/08

Δένδιας: Διάλογος δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό το καθεστώς απειλών Κόμματα ,Πολιτική

18:1003/08

Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται Κοινωνία

17:5503/08

Έναρξη λειτουργίας μητρώου γιατρών Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

17:4003/08

Δύο ανήλικες αθλήτριες θετικές στον κορωνοϊό Δήμοι ,Κορωνοϊός

17:2503/08

250 νέοι μεταλλικοί κάδοι στον δήμο Θέρμης Δήμοι ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

17:2203/08

Θεσσαλονίκη: Θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:2103/08

Στη φυλακή 31χρονος για 150 γραμμάρια κοκαΐνης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

17:1003/08

Επιχείρηση σκούπα στην Αριστοτέλους-Δείτε φωτογραφίες Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

17:0003/08

Κ.Αχ.Καραμανλης: Βελτιώθηκε η εικόνα στο μετρό Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:5003/08

Απόδραση κρατουμένου από την Ευελπίδων Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4003/08

Δ. Θεσ/νικης: Αιτήσεις για κατασκηνώσεις ΑμεΑ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:3303/08

Συναγερμός στην πυροσβεστική – Πυρκαγιά στην Κεφαλλονιά Κοινωνία

16:3003/08

Το απίθανο σmixιμο του καλοκαιριού από την ΕΨΑ! Κοινωνία

16:2003/08

Σαντορινιός: Επικίνδυνη η αύξηση της πληρότητας στα πλοία Πολιτική ,Τουρισμός

16:1003/08

ΠΚΜ- Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Ανακαινίζουν παιδικές χαρές και αυλές σχολείων Θεσσαλονίκη ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

16:0903/08

Έγκριση από Ε.Ε 130 εκατ. για κλειστά κέντρα σε Σάμο, Λέρο, Κω Ελλάδα ,Κοινωνία

15:5803/08

Καβάλα: Καλύτερη συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ζητούν οι τοπικές αρχές Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

15:5703/08

Φωτιά τώρα στην Αίγινα Ελλάδα ,Κοινωνία

15:5003/08

Covid-19: Φάρμακο θεραπεύει ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Υγεία

15:4003/08

Βέλγιο: Κάτω από 40 ετών το 50% των κρουσμάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:3103/08

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη για κρούσμα κορωνοϊού σε γάμο Κορωνοϊός

15:3003/08

ΥΠΠΟΑ: Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο Πολιτισμός

15:3003/08

ΠΟΥ: Μπορεί να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για την covid19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:2003/08

«Βουτιά» στις εξαγωγικές προσδοκίες Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

15:0903/08

Σέρρες: Νεκρή γυναίκα με ιό του Δυτικού Νείλου Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0003/08

Επιδότηση έως 85% για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες Οικονομία

14:5003/08

Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στην Κέρκυρα Κορωνοϊός

14:4803/08

Απάντηση Πέτσα στις φήμες για τον Τσιόδρα Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:4503/08

Το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους της Πολιτικής Πρτοστασίας Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

14:3003/08

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς Θεσσαλονίκη

14:2503/08

Θεοχάρης: Δεν κατανοώ την απόφαση της Κύπρου για τους επισκέπτες από Ελλάδα Κορωνοϊός ,Τουρισμός

14:1503/08

Κορωνοϊός: Ανήσυχοι οι Θεσσαλονικείς για τα μέτρα σε μπαρ-εστιατόρια Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

14:1203/08

«Σαφάρι» ελέγχων: «Έβρεξε» πρόστιμα για μη χρήση μάσκας (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

14:0003/08

Επίθεση με βιτριόλι: Τι εκμυστηρεύτηκε η 35χρονη στον πατέρα της Ελλάδα ,Κοινωνία

13:5203/08

«Μπούκαρε» σε τράπεζα και απειλεί να ανατιναχθεί Διεθνή

13:5003/08

Θεσσαλονίκη: Γέννησε η 39χρονη με κορωνοϊό από τη Βέροια Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

13:4503/08

Α’ Κατοικία: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδότηση δόσεων Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

13:3003/08

Κορωνοϊός: Ανησυχεί η μείωση του μ.ο ηλικίας των ασθενών Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:2203/08

Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να πάμε σε καθολικό lockdown Πολιτική ,Σημαντικά

13:1503/08

«Τουρισμός Για Όλους»: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πλήρης Οδηγός Κοινωνία ,Τουρισμός

13:0103/08

Νόρκεπινγκ για κορυφή με 2.05 και παιχνίδι με τα γκολ Αθλητισμός

13:0003/08

Πλακιωτάκης: Επιβεβλημένη η αύξηση πληρότητας στα πλοία Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

12:4503/08

Μηταράκης: Μείωση ροών έως και 95% Πολιτική

12:4303/08

Μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων- Τα νέα μέτρα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

12:3003/08

Live η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα Πολιτική

12:2503/08

Θεσ/νίκη: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ για χρήση μάσκας (ΦΩΤΟ+VIDEO) Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

12:1503/08

Μιωνής: Μήνυση και αγωγή κατά της Γ. Παπαδάκου και του συζύγου της Ελλάδα ,Κοινωνία

12:1403/08

Τζιά: Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς Ελλάδα ,Κοινωνία

12:0003/08

Έρευνα Ανατροπή: Τα σπερματοζωάρια δεν «κολυμπούν» σαν χέλια Επιστήμη

11:4803/08

Παπαθανάσης: Ενδεχόμενο νέων περιορισμών σε μπαρ -εστιατόρια Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

11:4503/08

Μάτι: Ζητούσαν σάκους πτωμάτων από τις 21:30 Ελλάδα ,Κοινωνία

11:3903/08

Αγιά Σοφιά: Τι λένε Έλληνες και Τούρκοι για τη μετατροπή σε τζαμί Βαλκάνια ,Διεθνή ,Ελλάδα

11:3003/08

Κορωνοϊός-Γερμανία: Υποχρεωτικά τεστ σε όσους επιστρέφουν από εξωτερικό Διεθνή ,Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ