Νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ αιτήσεις και κριτήρια

Νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ αιτήσεις και κριτήρια

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου η προδημοσίευση Οδηγού Εφαρμογής του νέου προγράμματος, ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Το επόμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης αναμένεται να έχει τροποποιήσεις στα κριτήρια των δικαιούχων, ενώ ενδέχεται να είναι πιο φιλικά προσκείμενο  πρός τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πλατφόρμα του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ θα ανοίξει για τους ενδιαφερόμενους υποβολής αίτησης μετά το καλοκαίρι, εντός του Σεπτεμβρίου.

Τα 3 νέα κριτήρια των δικαιούχων

Μεταξύ των διαφοροποιήσεων στα κριτήρια των δικαιούχων είναι και η κατάργηση προτεραιότητας για την υπαγωγή στο πρόγραμμα με βάση την ταχύτητα υποβολής της αίτησης, ενώ τα βασικά κριτήρια είναι τα εξής:

1.Εισόδημα νοικοκυριού (υψηλότερη μοριοδότηση για χαμηλά εισοδήματα).
2.Κλίμα περιοχής (προκρίνονται περιοχές με πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες).
3.Παλαιότητα κτιρίου (προτεραιότητα τα παλαιότερα σπίτια).

Κύριο μέλημα του ΥΠΕΝ είναι να στηριχθούν τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα καθώς και τα σπίτια που δεν συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ενεργειακές ανάγκες. Όσον αφορά τις κλιματολογικές συνθήκες θα αξιοποιηθεί η προεργασία που έχει γίνει από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον καθορισμό του επιδόματος θέρμανσης, που ήδη χρησιμοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών.

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ