O Χρήστος Ζερεφός στο GrTimes για πυρκαγιές: Έχουμε ένα εξαιρετικά ανώμαλο καλοκαίρι

O Χρήστος Ζερεφός στο GrTimes για πυρκαγιές: Έχουμε ένα εξαιρετικά ανώμαλο καλοκαίρι
Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Οι επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια χτυπάνε «καμπανάκια» κινδύνου για το κλίμα της γης που αλλάζει με δραστικά γρήγορους ρυθμούς, όμως κανείς δεν φαίνεται να τους ακούει… Τουλάχιστον οι ηγέτες των πιο ανεπτυγμένων χωρών, που έχουν και το μεγαλύτερο «μερίδιο» της ευθύνης για την αύξηση του φαινομένου του «Θερμοκηπίου».

Με αφορμή τις εξαιρετικά μεγάλες πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη στον Αμαζόνιο, που συνέβησαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα σε Αλάσκα και Σιβηρία και που αναμένεται να έχουν εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στο κλίμα του πλανήτη μας, το GrTimes.gr συνομίλησε με δύο καταξιωμένους επιστήμονες – κλιματολόγους, οι οποίοι και επιβεβαιώνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ο πλανήτης «καίγεται» και υπάρχει άμεση ανάγκη να ληφθούν δραστικά μέτρα για τη μείωση του ρυθμού με τον οποίο ανεβαίνει η παγκόσμια θερμοκρασία, πριν είναι αργά.

Για «εξαιρετικά ανώμαλο καλοκαίρι από πλευράς δασικών πυρκαγιών» κάνει λόγο στη συνέντευξη του στο GrTimes, o Χρήστος Ζερεφός , Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από την πλευρά της η Ευθυμία Κωστοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φυσικής Γεωγραφίας – Κλιματολογίας, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δηλώνει πως όλα τα κλιματικά και μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για την εξέλιξη της θερμοκρασίας στον πλανήτη, «δείχνουν» άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι τα τέλη του αιώνα, με τα πιο συντηρητικά να κάνουν λόγο για 1,5 με 2 βαθμούς Κελσίου….

Χρήστος Ζερεφός

Σας ανησυχούν τα γεγονότα του φετινού καλοκαιριού;

Έχουμε ένα εξαιρετικά ανώμαλο καλοκαίρι από πλευράς δασικών πυρκαγιών. Και στη Σιβηρία και στον Αμαζόνιο, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία που είναι μικρότερης έκτασης, όπως στην Πορτογαλία.

Είναι ένα έτος κατά το οποίο συνεχίζεται η θερμαινόμενη πορεία της ατμόσφαιρας, συνεχίζεται να αυξάνεται η ξηρότητα του εδάφους, επομένως οι συνθήκες για πυρκαγιές σε συνδυασμό με ανέμους είναι ευνοϊκές. Και δυστυχώς είδαμε τα αποτελέσματα…

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο σήμερα για διεθνή κρίση, σχολιάζοντας τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

Τώρα το αντελήφθησαν οι πολιτικοί, ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι ένα θέμα που δεν είναι μόνο οικολογικό, ούτε μόνο επιστημονικό, είναι και πολιτικό. Και επομένως αυτό τόνισε ο πρόεδρος Μακρόν και πολύ καλά έκανε που το τόνισε και ελπίζω να τον ακούσουν και άλλοι.

Οι προβλέψεις για την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας δεν είναι καθόλου αισιόδοξες.

Οι θερμοκρασίες και της ξηρασίας και της ανακατανομής των βροχών, κατά τρόπο επικίνδυνο για περιοχές όπως είναι ο Αμαζόνιος. Απεδείχθη ότι και στην Αλάσκα είχαμε δασικές πυρκαγιές, με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 20 βαθμούς. Επομένως είναι όλα αναστατωμένα και ανακατεμένα. Και καλό είναι ο καθένας μας να το συνειδητοποιήσει, να αφήσουμε τους λεγόμενους «σκεπτικισμούς» και να προχωρήσουμε όλοι στο να παρθούν μέτρα, να μειώσουμε τις καταναλώσεις και να πάμε σε μια οικονομία χωρίς άνθρακα. Σε μια οικονομία δηλαδή που θα χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις, για τη θέρμανση, για τη βιομηχανία και για την αγροτική και κτηνοτροφική βιομηχανία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αυτό είναι όλο το θέμα που φωνάζουμε, εδώ και 40 χρόνια…

Υπάρχει φόβος τα κλιματικά μοντέλα να ανατραπούν επί το χείριστο, με αυτήν την κλιμακούμενη καταστροφή που συντελείται;

Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, διότι σε πολλές περιπτώσεις, επειδή οι εκτιμήσεις είναι πολύ μακροχρόνιες, μπορεί να έχουν σφάλμα μέχρι και 50 και 60%. Αλλά κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαίδουρογύρευε… Αυτά τα δεδομένα έχουμε και με αυτά πρέπει να πάρουμε τα μέτρα. Αύριο μπορεί τα πράγματα να είναι χειρότερα, όπως λέτε, μπορεί να είναι και καλύτερα. Κανείς δεν ξέρει.

Το πιστεύετε;

Μπορεί να μειωθεί αυτό το μένος, αυτός ο ρυθμός με τον οποίο ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας, με τον οποίο αποψιλώνονται τα δάση κ.ο.κ.

Ο ΟΗΕ θα μπορούσε να αναλάβει δράση και να κινητοποιηθεί περισσότερο;

Ήδη ο ΟΗΕ έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες, με τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή. Ταυτόχρονα ο Γενικός Γραμματέας έχει διάσκεψη κορυφής, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στις 23, στη Νέα Υόρκη για το θέμα. Έχουν κληθεί οι ηγέτες από όλον τον κόσμο.

Ευθυμία Κωστοπούλου

Βλέπουμε να μαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες βλέπαμε αντίστοιχες φωτιές σε Σιβηρία και Αλάσκα. Τι επιπτώσεις θα έχουν αυτές οι πυρκαγιές στο κλίμα της γης;

Μια άμεση επίπτωση που έχουμε είναι πως η καταστροφή των μεγάλων δασικών εκτάσεων σημαίνει ότι έχουμε και μεγαλύτερες εκπομπές θερμοκηπικών αερίων στην ατμόσφαιρα, τα οποία και ανεβάζουν τη μέση θερμοκρασία της γης.

Επίσης η εξάλειψη των δασών, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα όταν μιλάμε για μεγάλες εκτάσεις, έχει επιπτώσεις πάλι στην αύξηση της θερμοκρασίας, καθώς δεν υπάρχει ο «μηχανισμός» απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα, που είναι μηχανισμός ανάδρασης. Βεβαίως σημασία έχει και το που βρίσκονται τα δέντρα που καταστρέφονται, καθώς επηρεάζουν εμμέσως και την εμφάνιση φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες στην περίπτωση ακραίων βροχοπτώσεων .

Είναι κλιμακωτή η αύξηση των φαινομένων;

Υπάρχουν διάφορα κλιματικά μοντέλα. Υπάρχει μια μεταβολή της παγκόσμιας θερμοκρασίας και αυτό που παρατηρούμε είναι πως αυξάνεται. Αυτό δείχνουν τα μοντέλα που χρησιμοποιούμε και τα οποία μας δίνουν κλιματικά δεδομένα για το μέλλον, μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα.

Τα διαφορετικά μοντέλα, μας δίνουν διαφορετικούς ρυθμούς. Κάποια μοντέλα δείχνουν αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας μέχρι και 1,5 έως και 2 βαθμούς έως το τέλος του 21ου αιώνα και υπάρχουν και τα ακόμη πιο απαισιόδοξα.

Τα μοντέλα αυτά είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα και λαμβάνουν υπόψη διάφορες παραμέτρους, από την επιφάνεια της γης (που παίζουν ρόλο και οι πυρκαγιές), από την ατμόσφαιρα, που έχουν να κάνουν με τις ποσότητες των θερμοκηπικών αερίων κατά κύριο λόγο και με τη θάλασσα. Δηλαδή είναι μια ανάδραση ξηράς, θάλασσας και ατμόσφαιρας.

Μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες εκτιμήσεις;

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι ακριβώς θα συμβεί στο μέλλον καθώς υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και τα σενάρια είναι πολλά. Το σημαντικό είναι όμως, ότι όλα τα μοντέλα μας δίνουν αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Άρα αυτό μας δίνει μια στατιστικά πολύ μεγάλη πιθανότητα, να είναι σωστά τα όσα προβλέπουμε για 100 χρόνια μετά.

Αυτά όλα μπορούν να ανατραπούν όταν αλλάζει κάτι στις παραμέτρους που χρησιμοποιούμε εμείς στα μοντέλα. Όταν πχ έχουμε εκτεταμένες πυρκαγιές στη γη, αλλάζουν τα δεδομένα που αφορούν στην περιεκτικότητα των θερμοκηπικών και τα αποτελέσματα των μοντέλων μπορούν να ανατραπούν προς το χειρότερο.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να ανατρέψουμε αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους ανεβαίνει η παγκόσμια θερμοκρασία;

Σαφώς. Να περιοριστεί η εκτεταμένη αποψίλωση μεγάλων παρθένων δασών, κυρίως αυτών που βρίσκονται στα τροπικά πλάτη, γιατί σε εκείνες τις περιοχές είναι που δέχεται η γη την ηλιακή ακτινοβολία κατά μέγιστο βαθμό, οπότε από εκεί είναι που έρχεται και η ενέργεια στον πλανήτη. Οπότε, όταν έχουμε την καταστροφή αυτών των δασών, είναι ακόμη πιο έντονες οι επιπτώσεις.

Άρα περιορισμός στην αποψίλωση και σίγουρα, το να προχωρήσουμε σε εκτεταμένες αναδασώσεις σε μεγάλες εκτάσεις, καθώς μιλάμε για πλανητική κλίμακα.

Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι οι πολύ μεγάλες εκπομπές των θερμοκηπικών αερίων και για να το πούμε πιο απλά, οι βιομηχανίες. Και οι μεγάλες παραγωγικές χώρες σήμερα και αυτές που είναι αναπτυσσόμενες.

Να περιμένουμε να δούμε και εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων σε πιο τακτικά διαστήματα;

Η κλιματική αλλαγή έχει συνδεθεί με τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Βλέπουμε για παράδειγμα πως το φθινόπωρο, στις περιόδους των τροπικών καταιγίδων, οι τυφώνες του Ατλαντικού πλήττουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα πολλές περιοχές. Και αυτό το παρατηρούμε με στατιστικά δεδομένα των τελευταίων μόλις 10 χρόνων αν και κανονικά χρειάζονται 30 χρόνων  για να είμαστε πιο ακριβείς. Βλέπουμε επίσης στη Μεσόγειο πως οι βροχοπτώσεις είναι σαφώς λιγότερες αλλά πολύ πιο ραγδαίες, όταν συμβαίνουν, προκαλώντας βεβαίως και πλημμυρικά φαινόμενα πολλές φορές.

Βλέπουμε βέβαια και τους πρόσφατους καύσωνες στην Ευρώπη, αλλά και τις πυρκαγιές στα δάση της ηπείρου που φέτος ήταν ιδιαίτερα καταστροφικές.

Οι επιπτώσεις πάντως από την κλιματική αλλαγή, γίνονται πάντα ορατές, πρώτα στα πιο αδύναμα οικονομικά κράτη, τα οποία δεν έχουν και τους μηχανισμούς που διαθέτουν οι χώρες της Δύσης, για να ανταπεξέλθουν. Για παράδειγμα, τα μικρά νησιωτικά κρατίδια του Ειρηνικού που κινδυνεύουν και από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5526/02

Καλαφάτης: Παρόντες οι Βουλευτές στη μάχη του Ασφαλιστικού Παραπολιτικά ,Πολιτική

23:5226/02

Βρούτσης: Το ασφαλιστικό αποκτά χαρακτηριστικά ανταποδοτικότητας Πολιτική

23:4226/02

Ισπανία: Σάλος με άρμα για το Ολοκαύτωμα σε καρναβάλι (VIDEO) Διεθνή

23:3126/02

Δένδιας: Κόμβος ασφάλειας και σταθερότητας η Αλεξανδρούπολη Πολιτική

23:2026/02

Κώστας Βουτσάς: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κοινωνία

23:1026/02

Κορονοϊός: Καταγράφηκε και στη Νορβηγία το πρώτο κρούσμα Διεθνή

23:0026/02

ΓΣΕΒΕΕ: Σε κανένα πρόβλημα δεν έδωσαν λύση τα ΜΑΤ Κοινωνία

22:5026/02

Βιέννη: Ανακαλύφθηκε ουσία που φέρεται να καταπολεμά τον κοροναϊό Υγεία

22:4126/02

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης υπεύθυνος για το χάος στα νησιά Πολιτική

22:3626/02

Κοροναϊός: Εντοπίστηκαν οι επαφές της 38χρονης Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

22:2026/02

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Άσκηση για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού Ελλάδα ,Υγεία

22:1026/02

Κοροναϊός:Χωρίς έλεγχο 3000 οπαδοί της Γιουβέντους στη Λιόν Διεθνή ,Υγεία

22:0026/02

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: 17 ελληνικές εταιρίες στο Inhorgenta Munich Επιχειρήσεις

21:5026/02

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης Διεθνή

21:4026/02

Κοροναϊός: Κλειστό το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Υγεία

21:3026/02

Κοροναϊός: 400 τα κρούσματα στην Ιταλία Διεθνή ,Υγεία

21:2026/02

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 24- 48 δόσεων Οικονομία

21:1026/02

Πέτσας για Novartis: Να δώσει απαντήσεις ο Νίκος Παππάς Πολιτική

21:0026/02

Έκκληση Μηταράκη: Οι δήμοι να φιλοξενήσουν από 1.000 πρόσφυγες Πολιτική

20:5026/02

Ζέρβας: Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά ,Υγεία

20:4226/02

Κοροναϊός: Σε εξέλιξη η απολύμανση στο δημαρχειο Θεσσαλονίκης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

20:4026/02

Αποσύρονται δυνάμεις των ΜΑΤ από Λέσβο – Χίο Κοινωνία

20:3026/02

Ένταση έξω από τη ΓΑΔΑ με χημικά και προσαγωγές (VIDEO) Κοινωνία

20:2026/02

Αντιπλημμυρικά έργα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία Κοινωνία

20:1026/02

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μουτζούρη αύριο στο Μαξίμου Πολιτική

20:0026/02

Θετικός ο ΟΟΣΑ για την πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης Ελλάδα ,Περιβάλλον ,Πολιτική

19:5026/02

Ιταλία: Ερευνώνται Amazon & Ebay για αισχροκέρδεια στις μάσκες Οικονομία

19:4726/02

Νύχτα κόλαση στη Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

19:4026/02

Η Ευρωπαϊκή Κίνηση Ελλάδας βράβευσε τον Παυλόπουλο Πολιτική

19:3626/02

Κοροναϊός: Αναζητούνται όσοι ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

19:3026/02

Καλαμάτα: Νεκρός 29χρονος από αναθυμιάσεις Κοινωνία

19:2026/02

Σύσκεψη Ζέρβα με αντιδημάρχους στο δημαρχείο για κοροναϊό Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

19:1026/02

Τροπολογία Σταϊκούρα για ληξιπρόθεσμες οφειλές συνταξιούχων Οικονομία ,Πολιτική

19:0026/02

Έκκληση Μητσοτάκη προς τους νησιώτες να πέσουν οι τόνοι Πολιτική

18:5726/02

Κοροναϊός: Τι δήλωσε ο συνταξιδιώτης της 38χρονης ασθενούς (VIDEO) Θεσσαλονίκη

18:5026/02

Την Παρασκευή η κηδεία του Κώστα Βουτσά Ελλάδα

18:4026/02

Μία σύλληψη και 11 προσαγωγές στη Χίο Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3026/02

Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στη Βόρεια Μακεδονία Διεθνή

18:3026/02

Θεσσαλονίκη: Από το δημοτικό συμβούλιο πέρασε η 38χρονη με τον κορωναϊό Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Υγεία

18:2026/02

ΑΠΘ: Δεν αναστέλλονται τα μαθήματα λόγω κοροναϊού Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

18:1026/02

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η σύσκεψη για τον κορονοϊό (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Υγεία

18:1026/02

Eτοιμη η νέα πλατφόρμα για τις εισφορές Οικονομία

18:0026/02

ΠΝΠ: Τα μέτρα για τον κοροναϊό στην Ελλάδα Υγεία

17:5926/02

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κάρπαθο Ελλάδα ,Κοινωνία

17:5026/02

Λέσβος: Αποχωρούν τα ΜΑΤ από την Καράβα – Τι λέει ο δήμαρχος Δυτ. Λέσβου Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

17:3426/02

Κορoνοϊός: Ανακαλούνται οι άδειες σε όλον τον τομέα Υγείας Υγεία

17:2626/02

Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: Στο έλεος του Θεού οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ στη Μυτιλήνη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

17:2426/02

Κοροναϊός: Επιχειρηματίας από τον χώρο της μόδας η 38χρονη Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:0226/02

Κοροναϊός: Αδειάζουν τα ράφια σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

16:4226/02

Ν. Μηταράκης: «Δημιουργούμε 20.000 νέες θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα» Ελλάδα ,Κοινωνία ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

16:2026/02

Χίος: Βίντεο από το «ντου» κατοίκων στο ξενοδοχείο που έμεναν αστυνομικοί Κοινωνία

16:1026/02

Χίος: Κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο των ΜΑΤ Ελλάδα ,Κοινωνία

16:0526/02

Κοροναϊός: Δύο νέα ύποπτα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

16:0026/02

Κοροναϊός: Ενισχύουν τα μέτρα προστασίας οι ευρωπαϊκές χώρες Διεθνή ,ΕΕ

16:0026/02

3ο ΣΔΕ Διαβατών: Ο Αντρέι, η ελευθερία & οι «τίμιοι_παράνομοι» Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:5026/02

Για τρίτη συνεχή ημέρα πτήση τουρκικών F-16 πάνω από ελληνικό νησί Ελλάδα

15:4026/02

Ανακοίνωση Δ. Παπαγγελόπουλου για μήνυση Σ. Μιωνή Ελλάδα ,Πολιτική

15:3226/02

Νέα καταδίκη του ψευτομουφτή Ξάνθης για αντιποίηση αρχής Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

15:3026/02

ΠΚΜ: Πρόσκληση προς επιχειρήσεις για τη FRESKON Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

15:2026/02

Κινητοποίηση φοιτητών του ΠΑΜΑΚ κατά εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

15:1526/02

Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα στην Κέρκυρα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

15:0626/02

Προφυλακιστέοι οι τρείς αδελφοί για τη δολοφονία του 45χρονου Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

15:0026/02

Κ. Μακεδονία: Αγαπημένος προορισμός για οδικό τουρισμό Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Τουρισμός

14:4926/02

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Ο Κ. Βουτσάς ήταν ένας δρομέας μεγάλων αποστάσεων Ελλάδα ,Πολιτισμός

14:0826/02

Μυτιλήνη: Οργή και εντάσεις δίχως τέλος στην Καράβα (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:0226/02

Τα παράπονα στον… συμπαραστάτη Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:0126/02

Ο Κικίλιας στη Θεσσαλονίκη για τον κοροναϊό Ελλάδα ,Πολιτική ,Υγεία

14:0026/02

Θεσσαλονίκη: Θρασύτατος επιδειξίας παρενόχλησε γυναίκα (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

13:5126/02

«Συλλυπητήρια» ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Βουτσά Ελλάδα

13:4626/02

Στάσεις εργασίας από τους εργαζομένους στην Εγνατία Οδό ΑΕ Επιχειρήσεις

13:4026/02

Μιωνής σε προανακριτική: «Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου» Ελλάδα ,Πολιτική

13:3026/02

Κοροναϊός: Δεύτερος νεκρός στη Γαλλία Διεθνή ,Υγεία

13:2026/02

Κοροναϊός: Αρνητικός ο ασθενής που νοσηλεύεται στο Αττικόν Ελλάδα ,Υγεία

13:1126/02

Κοινές Δηλώσεις Μητσοτάκη – Μπορισόφ Ελλάδα

13:1026/02

Στοίχημα Champions League: Σκοράρουν εκατέρωθεν! Αθλητισμός

13:0826/02

Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

13:0326/02

Μηταράκης: Τα 4 fake news που ξεσηκώνουν τους νησιώτες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

13:0026/02

Μουσικές «γέμισε» το 63ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσ/νίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:5026/02

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στην Πέλλα Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

12:4426/02

ΟΑΣΘ: Πώς θα λειτουργήσουν τα εκδοτήρια ενόψει Κ. Δευτέρας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:3226/02

Η ανάρτηση Ζέρβα για τον Κ. Βουτσά Ελλάδα ,Πολιτισμός

12:3026/02

Κιλκίς: Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

12:2226/02

Η Minnie… βρήκε τα ναρκωτικά στο πορτμπαγκάζ (ΒΙΝΤΕΟ) Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

12:1326/02

Προγνωστικά με κάρτες στο 2.37 και σκόρερ ως 5.50! Αθλητισμός

12:0026/02

Πώς αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

11:5026/02

Χρόνοι που αναγνωρίζονται ως διανυόμενοι στα ΒΑΕ Κοινωνία με τον Γ.Σωπασή

11:4026/02

Θεσ/νίκη: «Δαγκάνες» για παρκάρισμα σε ράμπες-πεζόδρομους Δήμοι ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

11:2926/02

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Πολιτική

11:1326/02

Βόλος: Πέθανε 11χρονο παιδί- Νοσηλευόταν με πυρετό Ελλάδα ,Κοινωνία

10:5026/02

Λέσβος «ώρα μηδέν»: Έρημο το νησί λόγω γενικής απεργίας (ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

10:3426/02

Γεωργιάδης: Στην Ελλάδα πλέον ανοίγεις επιχείρηση σε 6 λεπτά! Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Οικονομία

10:1226/02

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 5.000 πτυχιούχους ανέργους Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

09:5326/02

Φωτιάδης: Το 2020 να αποτελέσει ορόσημο για ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Οικονομία

09:4326/02

Το «αντίο« της Αλίκης Κατσαβού στον Κώστα Βουτσά Ελλάδα ,Πολιτισμός

09:3026/02

Κοροναϊός: 52 νέοι θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα Διεθνή

09:2026/02

Χατζηθεοδοσίου για «κόκκινα δάνεια»: Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε λήψη μέ... Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

09:1126/02

Τι έγραψε ο πρωθυπουργός για τον Κώστα Βουτσά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

09:1026/02

Μητσοτάκης: Στην Αλεξανδρούπολη για συμφωνίες με Βουλγαρία Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

09:0026/02

Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε το σπίτι του σε «ζούγκλα», με χιλιάδες ψάρια και φυτά (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

08:5026/02

Εξιχνίαση κλοπών στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:4026/02

Τι έγραψε ο Β. Κικίλιας για τον Κώστα Βουτσά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

08:3026/02

Το κόκκινο σκαθάρι ίσως αφάνισε τα μισά φοινικόδεντρα στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Αγροτικά ,Ελλάδα ,Περιβάλλον

08:2326/02

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Κώστα Βουτσά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

08:1126/02

Θεσ/νίκη: Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:5026/02

ΠΚΜ: Σε ποια σημεία εκτελούνται εργασίες συντήρησης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4026/02

Αρέθουσα: Φωτιά σε λέβητα σπιτιού στη Λίμνη Ελλάδα ,Κοινωνία

07:3026/02

Ένα business boutique hotel στο παλιό «Didacta» Θέματα GR Times ,Σημαντικά ,Τουρισμός

07:2226/02

Έσπασε αγωγός νερού στην Άνω Πόλη Ελλάδα ,Κοινωνία

07:2026/02

Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη Διεθνή ,ΕΕ

07:1026/02

Πολύωρη διακοπή ρεύματος στις Συκιές Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

07:0126/02

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

07:0026/02

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη Κοινωνία ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ