«Πράσινο σημείο» αποκτά ο δήμος Δέλτα

«Πράσινο σημείο» αποκτά ο δήμος Δέλτα

Στη δημιουργία «πράσινου σημείου» προχωρά ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και η διοίκηση του δήμου, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στην άναρχη απόρριψή απορριμμάτων που προκαλούν αυτοσχέδιες χωματερές μέσα στο δήμο Δέλτα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το «πράσινο σημείο» θα κατασκευαστεί στα όρια της κοινότητας Σίνδου προς Χαλάστρα, σε ένα κεντρικό σημείο του δήμου Δέλτα προκειμένου να εξυπηρετεί τους δημότες και από τις εννέα κοινότητες.

«Είναι ένα έργο πνοής για τον δήμο Δέλτα που θα δώσει στην περιοχή μας ανάσα και φυσικά προστασία του Περιβάλλοντος από τα σκουπίδια. Είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τη δημιουργία αυτοσχέδιων  χωματερών από  την ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών και σκουπιδιών  γι’ αυτό έπρεπε να είχε δημιουργηθεί εδώ και χρόνια. Εμείς αναλάβαμε την διαδικασία από την αρχή και την φέραμε σε πέρας σε σύντομο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία  τις δύο προτάσεις για την έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης για τη δημιουργία πράσινου σημείου προϋπολογισμού 352.400 ευρώ και για την προμήθεια του μηχανολογικού  εξοπλισμού για την κατασκευή του πράσινου σημείου προϋπολογισμού, 338. 778,40 ευρώ.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 691.178,40 ευρώ είναι εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενο από το ΕΠ. ΥΜΕΠΕΡΑΑ δια μέσω του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ