Σπυράκη: Η πίεση σε Ζάεφ φαίνεται ότι αποδίδει (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σπυράκη: Η πίεση σε Ζάεφ φαίνεται ότι αποδίδει (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στις ανακολουθίες του Ζόραν Ζάεφ σε σχέση με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της χώρας του έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στο ιστορικό βήμα που έγινε από το Ευρωκοινοβούλιο με την ψήφιση του κλιματικού νόμου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Πριν από λίγες μέρες η κυρία Σπυράκη υπέβαλε κατεπείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν με αφορμή την επιλογή του Ζόραν Ζάεφ να αναφερθεί στην ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του ως «ομάδα της Μακεδονίας». Αφού η Ευρωβουλευτής της ΝΔ παρέθεσε αυτούσιο το tweet του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, ρώτησε, μεταξύ άλλων, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν θα λάβει υπόψη της αυτή την ενέργεια στην έκθεση προόδου για την πορεία της γειτονικής χώρας προς στην ΕΕ.

Χτες, μόλις λίγα 24ωρα μετά την παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη, ο Ζόραν Ζάεφ «μάζεψε» την αρχική του δήλωση και τόνισε πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του έχει λάβει χρηματοδότηση από το κράτος και ως εκ τούτου πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της!

«Φαίνεται πως η πίεση αποδίδει», σχολίασε σήμερα η Ευρωβουλευτής της ΝΔ μετά τη νέα δήλωση Ζάεφ. Πάντως, όπως η ίδια υπογραμμίζει, η συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, δείχνει καταρχήν ότι «παίζει με την εφαρμογή της συμφωνίας (των Πρεσπών), αλλά όταν αισθανθεί υπό πίεση τότε φαίνεται πως επιστρέφει». Προσθέτει δε πως δεν πρόκειται για ζήτημα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά αφορά στον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός της συγκεκριμένης χώρας αντιμετωπίζει το θέμα της συμφωνίας, η τήρηση της οποίας αξιολογείται ενόψει της έκθεσης της Κομισιόν για τη Βόρεια Μακεδονία. Είμαστε σε μια στιγμή που, σύμφωνα με τη Μαρία Σπυράκη, ο Ζάεφ καταλαβαίνει πως η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του «περνά από την Ελλάδα» και «μέχρι να έρθει η έκθεση της ΕΕ θα πρέπει να φροντίσει να διορθώσει όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα».

Επίσης, η κυρία Σπυράκη αναφέρθηκε στη σημασία του κλιματικού νόμου που καταψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου, καθώς και στην ανάγκη αναβάθμισης και απλοποίησης της πολιτικής για τους μικρομεσαίους εν όψει και της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ακούστε όλα όσα είπε η Μαρία Σπυράκη στη Μαρία Σαμολαδά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σπυράκη: Ιστορικό βήμα η ψήφιση του κλιματικού νόμου από το Ευρωκοινοβούλιο

Κομισιόν: Ερώτηση περί «Μακεδονίας» έκανε η Σπυράκη για τις δηλώσεις Ζάεφ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top