Τα αποτσίγαρα η Νο1 απειλή για τις ελληνικές ακτές

Τα αποτσίγαρα η Νο1 απειλή για τις ελληνικές ακτές
Φωτεινή Στεφανοπούλου

Στη μεγαλύτερη μάστιγα των ελληνικών ακτών έχουν εξελιχθεί τα φίλτρα των τσιγάρων, τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, το υλικό που απειλεί όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Αυτό προκύπτει από τη συλλογή και αξιολόγηση των δεδομένων, τα οποία συλλέχθηκαν κατά τις 134 δράσεις παράκτιων καθαρισμών που πραγματοποίησε σε όλη την Ελλάδα η οργάνωση iSea σε συνεργασία με εθελοντές, το διάστημα από το 2016 έως το 2019.

Στόχος των δράσεων ήταν η άμεση απομάκρυνση σημαντικού όγκου απορριμμάτων από τα παράκτια οικοσυστήματα, η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για το ζήτημα και τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων στα οικοσυστήματα, τη θαλάσσια ζωή και την ανθρώπινη υγεία και η συλλογή δεδομένων για την ποσότητα και την κατανομή τους σύμφωνα με την Οδηγία Θαλάσσιου Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Οι κυριότεροι ρύποι

Όπως έδειξε η ανάλυση των δεδομένων το 85% των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν στους καθαρισμούς ήταν από πλαστικό, με το 61% να είναι πλαστικά μίας χρήσης, ενώ ακολουθούν γυαλί, μέταλλο, χαρτί και ύφασμα.

Στον νούμερο ένα της «μαύρης λίστας» είναι τα αποτσίγαρα και ακολουθούν τα κομμάτια πλαστικών και τα δίχτυα ψαρέματος.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, η υπεύθυνη του προγράμματος, Αναστασία Χαρίτου, ανέφερε στο GRTimes.gr πως πάρα πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το αποτσίγαρο είναι πλαστικό. «Σε ενημερώσεις που έχουμε κάνει σε σχολεία, όταν ρωτάμε τα παιδιά από τι νομίζουν ότι είναι φτιαγμένα τα φίλτρα, οι απαντήσεις τους είναι από χαρτί ή ύφασμα. Δεν τα αντιλαμβάνονται ως πλαστικό και ως απόρριμμα, το οποίο έχει επιπτώσεις και στον υδροφόρο ορίζοντα με τις χημικές ουσίες που έχει κρατήσει», τόνισε.

Οι πηγές ρύπανσης

Πέντε είναι οι βασικές κατηγορίες δραστηριοτήτων που «ενοχοποιούνται» για τη ρύπανση στις ακτές και συγκεκριμένα.

  1. Η αλιεία: δίχτυα ψαρέματος, πετονιές και σημαδούρες, κουτιά αλιευμάτων, φελιζόλ, παγίδες και διχτάκια μυδοκαλλιεργειών.
  2. Η διατροφή: συσκευασίες τροφίμων, καλαμάκια και μπουκάλια νερού, που αποδίδονται στην αυξημένη τουριστική κίνηση της Μεσογείου.
  3. Η αναψυχή: συσκευασίες αντηλιακών, σαγιονάρες, περιοδικά και σακούλες.
  4. Η υγιεινή: προφυλακτικά και μπατονέτες, που αποδίδονται επίσης στην τουριστική κίνηση αλλά και σε υπερχειλίσεις εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων
  5. Το κάπνισμα: φίλτρα τσιγάρου και ό,τι άλλο σχετίζεται με το κάπνισμα, όπως αναπτήρες.

Υπάρχουν επίσης και αντικείμενα που δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν με βάση την προέλευσή τους, όπως ξύλα, χαρτιά και κομμάτια πλαστικού.

Οι επιβαρυμένες περιοχές

Η μεγαλύτερη πυκνότητα απορριμμάτων βρέθηκε στην παραλία Ανισσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ η πιο καθαρή παραλία ήταν επίσης στην Κρήτη, στην Κυανή Ακτή Χανίων, όπου όμως μετά την τουριστική περίοδο η πυκνότητα ήταν αυξημένη.

Μόλις το 13% των παραλιών βρέθηκαν πολύ καθαρές ή καθαρές και όλες τους ήταν σε περιοχές με οργανωμένη τουριστική δραστηριότητα στην Κρήτη, στην Κεφαλονιά, στη Ζάκυνθο και στην Αλεξανδρούπολη. Και αυτές όμως ήταν πιο επιβαρυμένες στις περιόδους εκτός τουριστικής σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο έως και τον Μάρτιο, καμία από τις παραλίες δεν εντοπίστηκε να είναι καθαρή ή πολύ καθαρή.

Η περίπτωση του Θερμαϊκού

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη αποδείχτηκε η παράκτια ζώνη του Θερμαϊκού, όπου οι περισσότερες περιοχές από την ανατολική ακτή μέχρι τις αλυκές Κίτρους, ήταν από βρόμικες έως πολύ βρόμικες.

«Ο Θερμαϊκός είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι μία κλειστή θάλασσα γύρω από την οποία αναπτύσσονται διαφορετικές δραστηριότητες. Έχουμε καλλιέργειες και περισσότερα από ένα αστικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, οπότε η επιβάρυνση είναι μεγάλη», εξήγησε η κ. Χαρίτου.

Υπ’ αριθμόν ένα ρύπος είναι τα πλαστικά κομμάτια και ακολουθούν τα δίχτυα ψαρέματος, ενώ μόλις στην πέμπτη θέση είναι τα αποτσίγαρα.

Η διαφοροποίηση αυτή του Θερμαϊκού σε σχέση με τις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές οφείλεται στο γεγονός ότι στον κόλπο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το μεγαλύτερο κέντρο μυδοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

«Αυτά τα πλαστικά διχτάκια που χρησιμοποιούνται στις μυδοκαλλιέργειες χρησιμοποιούνται σε τεράστιες ποσότητες. Μιλάμε για τόνους ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Οπότε σε όλες τις περιοχές που έχουμε επισκεφτεί κι έχουμε κάνει καταγραφή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα διχτάκια αλλά και τα σκοινάκια με τα οποία τα δένουν, που είναι επίσης πλαστικά με διάμετρο ενός εκατοστού. Σε κάθε εκατό μέτρα περιοχής που καταγράφουμε βρίσκουμε κατά μέσο όρο 300 σχοινιά και 200 κομμάτια από δίχτυα μυδοκαλλιέργειας», ανέφερε η κ. Χαρίτου.

Σε αντίθεση με τον Δυτικό Θερμαϊκό, στην ανατολική πλευρά του κόλπου εντοπίστηκαν αυξημένες ποσότητες από πλαστικά μπουκάλια και σακούλες, πιθανότατα λόγω της τουριστικής δραστηριότητας. Τους καλοκαιρινούς μήνες, εξάλλου, στον Κελάριο Όρμο που είναι κοντά στο κέντρο και στην παραλία της Περαίας, όπου υπάρχει τουριστική δραστηριότητα, η μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων ήταν τα αποτσίγαρα.

Το πρόβλημα των πλαστικών απορριμμάτων

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο 8 εκ. τόνοι πλαστικών απορριμμάτων εισέρχονται στους ωκεανούς ετησίως. Συνολικά 700 διαφορετικά είδη οργανισμών επηρεάζονται αποκλειστικά από τη ρύπανση από πλαστικά, καθώς οι επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων περιλαμβάνουν τον εγκλωβισμό και την κατάποσή τους από οργανισμούς, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό τους που μπορεί να επιφέρει και θάνατο.

Ειδικότερα στη Μεσόγειο εκτιμάται ότι κάθε μέρα καταλήγουν 1.600 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων. Στην Ελλάδα τα πλαστικά που καταλήγουν στα υδάτινα οικοσυστήματα ξεπερνούν το 50% του συνόλου του όγκου των απορριμμάτων. Σημαντικό μέρος του φορτίου των πλαστικών ανήκει στην κατηγορία των μικροπλαστικών, που έχουν επιπτώσεις τόσο στους θαλάσσιους οργανισμούς, όσο και στον άνθρωπο ως τελικό αποδέκτη της τροφικής αλυσίδας.

«Η εκστρατεία γίνεται αφενός για να απομακρύνουμε τα απορρίμματα που υπάρχουν, αλλά κυρίως για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος ότι το πρόβλημα υφίσταται, γιατί δεν ήταν τόσο αποδεκτό τα προηγούμενα χρόνια κυρίως σε ό,τι αφορά τη ρύπανση από τα πλαστικά. Και πρωτίστως για να είναι ευαισθητοποιημένος για τις επιπτώσεις των καθημερινών του επιλογών, ώστε να συμβάλει στο να μειώνει το αποτύπωμά του«, τόνισε η κ. Χαρίτου.

Κομβικό σημείο αποτελεί η μείωση των πλαστικών μίας χρήσης. «Τώρα πρέπει να ενσωματωθεί στη χώρα μας η ευρωπαϊκή οδηγία και έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το σχέδιο νόμου. Λαμβάνονται μέτρα για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης. Σκοπός όμως είναι να υιοθετηθούν από το ευρύ κοινό», επισήμανε η κ. Χαρίτου.

Η δράση του iSea σε αριθμούς

Συνολικά το διάστημα από το 2016 έως το 2019 πραγματοποιήθηκαν 134 παράκτιοι και 31 υποβρύχιοι καθαρισμοί κατά τους οποίους:

  • 222 κιλά απορριμμάτων απομακρύνθηκαν
  • 804 κιλά ανακυκλώθηκαν
  • 505 μέτρα παραλίας καθαρίστηκαν
  • 100 ομάδες εθελοντών συμμετείχαν
  • 502 εθελοντές συμμετείχαν

Μάλιστα, από το 2017 έγινε η πρώτη zero waste εκστρατεία με χρήση επαναχρησιμοποιούμενων υλικών (σάκους και γάντια εργασίας φυτικής προέλευσης).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16:0821/10

Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

16:0621/10

Καράογλου: Μνημόνιο συνεργασίας με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

16:0521/10

ΝΑΤΟ: Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν περαιτέρω το 2020 Διεθνή

16:0021/10

Πόσα πρόστιμα έπεσαν για μη χρήση μάσκας Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:5021/10

Δίκη ΧΑ: Πιθανή ανακοίνωση απόφασης την Πέμπτη Πολιτική

15:4021/10

ΑΧΕΠΑ: 1.500 rapid test μετά τα 10 κρούσματα Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Υγεία

15:3521/10

ΠΚΜ: Αύριο η έκτακτη σύσκεψη για τα μέτρα παρουσία Χαρδαλιά Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

15:3021/10

Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:2021/10

ΠτΔ: Εμβολιάστηκε κατά του ιού της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου Ελλάδα ,Υγεία

15:1021/10

ΟΑΣΘ: Σε κυκλοφορία από σήμερα επιπλέον 54 λεωφορεία Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:1021/10

Στο νοσοκομείο ο Αχιλλέας Μπέος Δήμοι

15:0221/10

ΕΣΘ: Στις κάλπες οι έμποροι της Θεσσαλονίκης Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

15:0121/10

Τριμερής-Μητσοτάκης: Η Άγκυρα φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές Διεθνή

15:0021/10

«Ελλάδα 2021» : «Ας κρατήσουν οι χοροί» (VIDEO) Ελλάδα

14:5321/10

Σπάνιες ιστορίες για το Ολυμπιακός – Μαρσέιγ Αθλητισμός

14:5121/10

Πυρκαγιά σε απορρίμματα δίπλα στον οικισμό Αγίας Σοφίας (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:4521/10

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Το γράμμα του δράστη στην οικογένεια της βιολόγου Κοινωνία

14:3221/10

Οι Πωλήσεις – ΜΑΜΟΥΘ του Ολυμπιακού στην Πρέμιερ Λιγκ! Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Σημαντικά

14:3021/10

Δίκη ΧΑ: Αμετανόητος ο Κασιδιάρης – Επιχειρεί να μπλέξει πολιτικά πρόσωπα Πολιτική

14:2021/10

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» στην Κ. Μακεδονία Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

14:1621/10

Η ΕΕ να δίνει κονδύλια με γνώμονα το σεβασμό του κράτους δικαίου Άρθρα

14:1021/10

Ξεκινά σήμερα η πληρωμή Βασικής ενίσχυσης αγροτών Αγροτική Οικονομία ,Κοινωνία

14:1021/10

Τσίπρας από Κοζάνη: Κυβερνητική αδράνεια στην ενίσχυση του ΕΣΥ Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:0021/10

Ιωάννινα-Covid-19: Δύο ακόμα κρούσματα στο Γηροκομείο Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:0021/10

Εύβοια: 18 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο στα Ψαχνά Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:5321/10

Λαζάρου: Έκκληση για την πλατεία Αρχαίας Αγοράς (ΗΧΗΤΙΚΟ) Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

13:4521/10

Ζήσης Κασιάρας: Πέθανε από κορωνοϊό ο βιολιστής διάσημων τραγουδιστών Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:4421/10

LIVE οι κοινές δηλώσεις της Τριμερής Συνόδου Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου Διεθνή ,Πολιτική

13:4121/10

Λαγκαδάς: 4 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

13:3421/10

Καλαφάτης: Μάσκες παντού για να καταπολεμήσουμε την πανδημία Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

13:3021/10

Ζαχαράκη: 36 σχολεία κλειστά και 300 τμήματα λόγω κορωνοϊού Παιδεία ,Πολιτική

13:2921/10

Χρυσοχοΐδης: Αυτή είναι η ομάδα «ΔΡΑΣΗ» – Τι είπε για Έβρο Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:2521/10

Θεσσαλονίκη: Βάζουν παγκάκια στις πιάτσες οι οδηγοί ταξί Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:1521/10

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν τα rapid tests στις Σέρρες Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:0521/10

Ηράκλειο: Ολιγόωρη αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Τουρισμός

13:0021/10

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Βουλή Βουλή ,Κορωνοϊός

12:5921/10

Σιμόπουλος για covid: Μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια (HXHTIKO) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:5021/10

Σ. Μισέλ: Το Λονδίνο πρέπει να λάβει μια απόφαση για το Brexit Διεθνή ,ΕΕ

12:4021/10

Δίκη ΧΑ: Αμετακίνητη η εισαγγελέας – Εμμένει στην πρότασή της Πολιτική

12:3421/10

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αιγύπτου Πολιτική

12:3021/10

Στοίχημα: Σκοράρουν σε Ιταλία και Ολλανδία για το 1.61 και 1.96 Αθλητισμός

12:2121/10

Χρυσοχοΐδης: Κανείς δε θέλει να κυνηγάει 14χρονους (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:1521/10

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ – Και άλλος γιατρός θετικός Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

12:0721/10

Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία και αγορά (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:0021/10

Νταντάμης: To branding, επόμενο βήμα για τον τουρισμό του Δ. Κατερίνης Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Επιχειρήσεις

11:4521/10

Μεταξουργείο: Εκκένωση κατάληψης υγειονομικής «βόμβας» Κοινωνία

11:3321/10

Δίκη ΧΑ: Συνεχίζεται η διαδικασία – Παρών ο Η. Κασιδιάρης Πολιτική

11:3021/10

Δερμιτζάκης: Έως 1000 κρούσματα τη μέρα τον Οκτώβριο Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:2721/10

Τριμερής-Μητσοτάκης: Η Ευρώπη ξέρει ποιος είναι ο ταραχοποιός στη γειτονιά μας (VIDEO) Πολιτική

11:1521/10

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 15ετές ομόλογο Οικονομία

11:0521/10

Να μυρίσουμε τα νύχια μας Αθλητισμός

11:0021/10

Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κρήτη Κοινωνία

10:5821/10

Συνεργασία ΕΛΛΑΚΤΩΡ με EDP Renewables για αιολικά πάρκα 900MW Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

10:4921/10

Ζακ Κωστόπουλος: Διακοπή στη δίκη λόγω κρούσματος κορωνοϊού Κοινωνία

10:4521/10

Θανατηφόρο τροχαίο στο Λιτόχωρο Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

10:4221/10

Μετεγγραφές 2020: Όλα τα νέα δεδομένα, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία Θέματα GR Times ,Παιδεία

10:3121/10

Ολοκληρώθηκε η απολύμανση στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

10:3021/10

Aρνητικό το τεστ κορωνοϊού της φον ντερ Λάιεν Διεθνή ,ΕΕ

10:1521/10

Τζιτζικώστας: Προς lockdown η Θεσσαλονίκη – Πολύ άσχημα τα δεδομένα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:0021/10

Ηράκλειο: «Ποτάμια» οι δρόμοι- Έπεσε τμήμα οροφής στο αεροδρόμιο (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

09:5821/10

Στη ΓΑΔΘ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

09:4521/10

Κορωνοϊός-Εξαδάκτυλος: Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων Ελλάδα ,Κορωνοϊός

09:3021/10

Εκδόσεις Ηδυέπεια: «Όπου νάναι…» του Αντώνη Ζαΐρη Κοινωνία ,Πολιτισμός

09:2421/10

«Yeni Safak»: Θα παραταθεί η Navtex για το Oruc Reis Διεθνή

09:1521/10

Επιδείνωση καιρού- Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία Κοινωνία

09:1521/10

Αττική: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε οχήματα Κοινωνία

09:1021/10

Απανωτοί σεισμοί στην Κρήτη Κοινωνία

09:0021/10

Στην Καστοριά σήμερα εκτάκτως ο Χαρδαλιάς μετά τα αυξημένα κρούσματα Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

08:5121/10

Εurobank: Ασφαλή τα ebanking και mbanking Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

08:4521/10

Τριήμερο rapid test από κλιμάκιο ΕΟΔΥ στις Σέρρες Δήμοι ,Κορωνοϊός

08:3021/10

Στην Κύπρο σήμερα ο Πρωθυπουργός για την Τριμερή Σύνοδο Κοινωνία ,Πολιτική

08:2221/10

Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Άρη για τα 10 κρούσματα Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

08:1521/10

Θεσ/νίκη: Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοΐδη – Συζήτηση για εντατικοποίηση των ελέγχων Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:0021/10

Yβριδικό forum για τον τουρισμό, αντί της Philoxenia Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:4921/10

Φωτιά σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4521/10

Τουρισμός στην Πελοπόννησο: Σεζόν Covid αλλά και νότα αισιοδοξίας με «άρωμα» Ελλάδας Θέματα GR Times ,Οικονομία ,Τουρισμός

07:3021/10

Χωρίς «Πάρκο των Ευχών» αλλά με εορταστική διάθεση η Λάρισα Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

07:1521/10

Κόκκινο κρέας: πόσο συχνά μπορούμε να το καταναλώνουμε; Health-Fitness ,Θέματα GR Times

07:1421/10

Ν. Παπαϊωάννου: «Το πανεπιστήμιο είναι μέρος της κοινωνίας και αυτό το κάνουμε πράξη κα... SamTimes ,Θέματα GR Times ,Σημαντικά

07:0021/10

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου Κοινωνία ,Σημαντικά

23:5920/10

Γερμανία: Αντιπαράθεση για τη χρησιμότητα της εφαρμογής για τον κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5720/10

Κορωνοϊός-Ιταλία: 10.874 κρούσματα, 89 νεκροί το τελευταίο 24ωρο Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5020/10

Κορωνοϊός-Βουλγαρία: Ρεκόρ κρουσμάτων και μάσκα σε ανοιχτούς χώρους Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4020/10

Κορυφώνονται οι «Ωριωνίδες» στην Ελλάδα Ελλάδα

23:3520/10

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός – Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

23:3020/10

Κορωνοϊός: Παχυσαρκία και διαβήτης καθιστούν πιο ευάλωτους τους ασθενείς Κορωνοϊός

23:2220/10

Πλημμύρισαν οι δρόμοι λόγω κακοκαιρίας στην Κρήτη Κοινωνία

23:2020/10

Κορωνοϊός-Βρετανία: Πάνω από 21.000 κρούσματα και 240 θάνατοι σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1020/10

ΗΠΑ: Δεύτερη ημέρα στο σπίτι για τον Τζο Μπάιντεν Διεθνή

23:0420/10

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα αναμένονται σε περιοχές της Β. Ελλάδας Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

23:0020/10

Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση κρουσμάτων σε Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:5020/10

Ποιος κορωνοϊός; Οι Ινδοί επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4020/10

Κορωνοϊός-Ελβετία: Περισσότερα από 3.000 τα νέα κρούσματα σε μια μέρα Διεθνή

22:3020/10

Ην. Βασίλειο: Υγιείς άνθρωποι θα μολυνθούν με Covid-19 Διεθνή ,Επιστήμη ,Κοινωνία

22:2220/10

Σίνδος: Θανάσιμος τραυματισμός νεαρού μετά από πτώση Θεσσαλονίκη

22:2020/10

Κορωνοϊός-Ισπανία: Η κυβέρνηση εξετάζει επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:1020/10

Κορωνοϊός-Πολωνία: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:0820/10

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε καταπάτηση των δικαιωμάτων μας Διεθνή ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ