Τα αποτσίγαρα η Νο1 απειλή για τις ελληνικές ακτές

Τα αποτσίγαρα η Νο1 απειλή για τις ελληνικές ακτές
Φωτεινή Στεφανοπούλου

Στη μεγαλύτερη μάστιγα των ελληνικών ακτών έχουν εξελιχθεί τα φίλτρα των τσιγάρων, τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, το υλικό που απειλεί όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Αυτό προκύπτει από τη συλλογή και αξιολόγηση των δεδομένων, τα οποία συλλέχθηκαν κατά τις 134 δράσεις παράκτιων καθαρισμών που πραγματοποίησε σε όλη την Ελλάδα η οργάνωση iSea σε συνεργασία με εθελοντές, το διάστημα από το 2016 έως το 2019.

Στόχος των δράσεων ήταν η άμεση απομάκρυνση σημαντικού όγκου απορριμμάτων από τα παράκτια οικοσυστήματα, η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για το ζήτημα και τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων στα οικοσυστήματα, τη θαλάσσια ζωή και την ανθρώπινη υγεία και η συλλογή δεδομένων για την ποσότητα και την κατανομή τους σύμφωνα με την Οδηγία Θαλάσσιου Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Οι κυριότεροι ρύποι

Όπως έδειξε η ανάλυση των δεδομένων το 85% των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν στους καθαρισμούς ήταν από πλαστικό, με το 61% να είναι πλαστικά μίας χρήσης, ενώ ακολουθούν γυαλί, μέταλλο, χαρτί και ύφασμα.

Στον νούμερο ένα της «μαύρης λίστας» είναι τα αποτσίγαρα και ακολουθούν τα κομμάτια πλαστικών και τα δίχτυα ψαρέματος.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, η υπεύθυνη του προγράμματος, Αναστασία Χαρίτου, ανέφερε στο GRTimes.gr πως πάρα πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το αποτσίγαρο είναι πλαστικό. «Σε ενημερώσεις που έχουμε κάνει σε σχολεία, όταν ρωτάμε τα παιδιά από τι νομίζουν ότι είναι φτιαγμένα τα φίλτρα, οι απαντήσεις τους είναι από χαρτί ή ύφασμα. Δεν τα αντιλαμβάνονται ως πλαστικό και ως απόρριμμα, το οποίο έχει επιπτώσεις και στον υδροφόρο ορίζοντα με τις χημικές ουσίες που έχει κρατήσει», τόνισε.

Οι πηγές ρύπανσης

Πέντε είναι οι βασικές κατηγορίες δραστηριοτήτων που «ενοχοποιούνται» για τη ρύπανση στις ακτές και συγκεκριμένα.

  1. Η αλιεία: δίχτυα ψαρέματος, πετονιές και σημαδούρες, κουτιά αλιευμάτων, φελιζόλ, παγίδες και διχτάκια μυδοκαλλιεργειών.
  2. Η διατροφή: συσκευασίες τροφίμων, καλαμάκια και μπουκάλια νερού, που αποδίδονται στην αυξημένη τουριστική κίνηση της Μεσογείου.
  3. Η αναψυχή: συσκευασίες αντηλιακών, σαγιονάρες, περιοδικά και σακούλες.
  4. Η υγιεινή: προφυλακτικά και μπατονέτες, που αποδίδονται επίσης στην τουριστική κίνηση αλλά και σε υπερχειλίσεις εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων
  5. Το κάπνισμα: φίλτρα τσιγάρου και ό,τι άλλο σχετίζεται με το κάπνισμα, όπως αναπτήρες.

Υπάρχουν επίσης και αντικείμενα που δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν με βάση την προέλευσή τους, όπως ξύλα, χαρτιά και κομμάτια πλαστικού.

Οι επιβαρυμένες περιοχές

Η μεγαλύτερη πυκνότητα απορριμμάτων βρέθηκε στην παραλία Ανισσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ η πιο καθαρή παραλία ήταν επίσης στην Κρήτη, στην Κυανή Ακτή Χανίων, όπου όμως μετά την τουριστική περίοδο η πυκνότητα ήταν αυξημένη.

Μόλις το 13% των παραλιών βρέθηκαν πολύ καθαρές ή καθαρές και όλες τους ήταν σε περιοχές με οργανωμένη τουριστική δραστηριότητα στην Κρήτη, στην Κεφαλονιά, στη Ζάκυνθο και στην Αλεξανδρούπολη. Και αυτές όμως ήταν πιο επιβαρυμένες στις περιόδους εκτός τουριστικής σεζόν.

Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο έως και τον Μάρτιο, καμία από τις παραλίες δεν εντοπίστηκε να είναι καθαρή ή πολύ καθαρή.

Η περίπτωση του Θερμαϊκού

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη αποδείχτηκε η παράκτια ζώνη του Θερμαϊκού, όπου οι περισσότερες περιοχές από την ανατολική ακτή μέχρι τις αλυκές Κίτρους, ήταν από βρόμικες έως πολύ βρόμικες.

«Ο Θερμαϊκός είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι μία κλειστή θάλασσα γύρω από την οποία αναπτύσσονται διαφορετικές δραστηριότητες. Έχουμε καλλιέργειες και περισσότερα από ένα αστικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, οπότε η επιβάρυνση είναι μεγάλη», εξήγησε η κ. Χαρίτου.

Υπ’ αριθμόν ένα ρύπος είναι τα πλαστικά κομμάτια και ακολουθούν τα δίχτυα ψαρέματος, ενώ μόλις στην πέμπτη θέση είναι τα αποτσίγαρα.

Η διαφοροποίηση αυτή του Θερμαϊκού σε σχέση με τις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές οφείλεται στο γεγονός ότι στον κόλπο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το μεγαλύτερο κέντρο μυδοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

«Αυτά τα πλαστικά διχτάκια που χρησιμοποιούνται στις μυδοκαλλιέργειες χρησιμοποιούνται σε τεράστιες ποσότητες. Μιλάμε για τόνους ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Οπότε σε όλες τις περιοχές που έχουμε επισκεφτεί κι έχουμε κάνει καταγραφή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα διχτάκια αλλά και τα σκοινάκια με τα οποία τα δένουν, που είναι επίσης πλαστικά με διάμετρο ενός εκατοστού. Σε κάθε εκατό μέτρα περιοχής που καταγράφουμε βρίσκουμε κατά μέσο όρο 300 σχοινιά και 200 κομμάτια από δίχτυα μυδοκαλλιέργειας», ανέφερε η κ. Χαρίτου.

Σε αντίθεση με τον Δυτικό Θερμαϊκό, στην ανατολική πλευρά του κόλπου εντοπίστηκαν αυξημένες ποσότητες από πλαστικά μπουκάλια και σακούλες, πιθανότατα λόγω της τουριστικής δραστηριότητας. Τους καλοκαιρινούς μήνες, εξάλλου, στον Κελάριο Όρμο που είναι κοντά στο κέντρο και στην παραλία της Περαίας, όπου υπάρχει τουριστική δραστηριότητα, η μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων ήταν τα αποτσίγαρα.

Το πρόβλημα των πλαστικών απορριμμάτων

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο 8 εκ. τόνοι πλαστικών απορριμμάτων εισέρχονται στους ωκεανούς ετησίως. Συνολικά 700 διαφορετικά είδη οργανισμών επηρεάζονται αποκλειστικά από τη ρύπανση από πλαστικά, καθώς οι επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων περιλαμβάνουν τον εγκλωβισμό και την κατάποσή τους από οργανισμούς, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό τους που μπορεί να επιφέρει και θάνατο.

Ειδικότερα στη Μεσόγειο εκτιμάται ότι κάθε μέρα καταλήγουν 1.600 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων. Στην Ελλάδα τα πλαστικά που καταλήγουν στα υδάτινα οικοσυστήματα ξεπερνούν το 50% του συνόλου του όγκου των απορριμμάτων. Σημαντικό μέρος του φορτίου των πλαστικών ανήκει στην κατηγορία των μικροπλαστικών, που έχουν επιπτώσεις τόσο στους θαλάσσιους οργανισμούς, όσο και στον άνθρωπο ως τελικό αποδέκτη της τροφικής αλυσίδας.

«Η εκστρατεία γίνεται αφενός για να απομακρύνουμε τα απορρίμματα που υπάρχουν, αλλά κυρίως για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος ότι το πρόβλημα υφίσταται, γιατί δεν ήταν τόσο αποδεκτό τα προηγούμενα χρόνια κυρίως σε ό,τι αφορά τη ρύπανση από τα πλαστικά. Και πρωτίστως για να είναι ευαισθητοποιημένος για τις επιπτώσεις των καθημερινών του επιλογών, ώστε να συμβάλει στο να μειώνει το αποτύπωμά του«, τόνισε η κ. Χαρίτου.

Κομβικό σημείο αποτελεί η μείωση των πλαστικών μίας χρήσης. «Τώρα πρέπει να ενσωματωθεί στη χώρα μας η ευρωπαϊκή οδηγία και έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το σχέδιο νόμου. Λαμβάνονται μέτρα για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης. Σκοπός όμως είναι να υιοθετηθούν από το ευρύ κοινό», επισήμανε η κ. Χαρίτου.

Η δράση του iSea σε αριθμούς

Συνολικά το διάστημα από το 2016 έως το 2019 πραγματοποιήθηκαν 134 παράκτιοι και 31 υποβρύχιοι καθαρισμοί κατά τους οποίους:

  • 222 κιλά απορριμμάτων απομακρύνθηκαν
  • 804 κιλά ανακυκλώθηκαν
  • 505 μέτρα παραλίας καθαρίστηκαν
  • 100 ομάδες εθελοντών συμμετείχαν
  • 502 εθελοντές συμμετείχαν

Μάλιστα, από το 2017 έγινε η πρώτη zero waste εκστρατεία με χρήση επαναχρησιμοποιούμενων υλικών (σάκους και γάντια εργασίας φυτικής προέλευσης).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

00:0028/01

Ρεκόρ στη θερμοκρασία του πλανήτη, για τα τελευταία 12.000 χρόνια Περιβάλλον

23:5027/01

Πρόστιμα ύψους 21.000 ευρώ επέβαλλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Οικονομία

23:4027/01

Τηλεδιάσκεψη Μ. Βαρβιτσιώτη με τον Ιρλανδό αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για ευρωπαϊκές υπ... Πολιτική

23:3027/01

Γαλλία: Αναβάλλεται για τον Ιούλιο το Φεστιβάλ των Καννών Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2627/01

Βουλή: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση για την «Ολοκληρωμένη θαλάσσια και νησιωτική πο... Βουλή

23:2527/01

Καθαρό χρονοδιάγραμμα παραδόσεων ζήτησε η Ε.Ε. από AstraZeneca Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

23:2027/01

Βρετανία: 1.725 επιπλέον θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1427/01

Θεσσαλονίκη: Νέος συντονιστής Επιχειρήσεων στην Πυροσβεστική Θεσσαλονίκη

23:1027/01

O απολογισμός της τετραετίας 2017 – 2020 της ΕΟΕ από τον Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο Αθλητισμός

23:0827/01

Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

23:0527/01

Μόσιαλος για τα εμβόλια: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άργησε να κάνει τις παραγγελίες Κορωνοϊός

23:0527/01

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Εξαντλήθηκαν σε 20 λεπτά τα κονδύλια για Δυτική Μακεδονία Κοινωνία ,Περιβάλλον

23:0027/01

Βουλγαρία: Μόνο με αρνητικό PCR τεστ η είσοδος στη χώρα από την Παρασκευή Διεθνή

22:5527/01

Ελπιδοφόρος: Η αντίθεση στον αντισημιτισμό αποτελεί μέτρο της πνευματικής υγείας της κο... Διεθνή

22:5027/01

Μεξικό: Πάνω από 1.700 νεκροί σε 24 ώρες λόγω Covid-19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4527/01

Συνάντηση Λιβανού – Πιερρακάκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα Πολιτική

22:4027/01

Βουλγαρία: Διαμαρτυρία ιδιοκτητών – εργαζομένων στη εστίαση για συνέχιση του lock... Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:3527/01

Πιερρακάκης: Οι ψηφιακές επενδύσεις θα φέρουν πίσω τους Έλληνες που έφυγαν με την κρίση Πολιτική

22:3027/01

Άνοιγμα λιανεμπορίου στις 8/2 ζητά ο Εμπορικός Σύνδεσμος της Αυστρίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:2827/01

Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς στο Μενίδι Κοινωνία

22:2527/01

ΠΟΥ: Σε 70 χώρες το βρετανικό στέλεχος Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:2027/01

Σύλληψη 26χρονου στη Γλυφάδα για ναρκωτικά Κοινωνία

22:1527/01

Ο ΥΕΘΑ για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος Πολιτική

22:1027/01

Κορωνοϊός: Οι ηλικιωμένοι με σχιζοφρένεια έχουν σχεδόν τριπλάσιο κίνδυνο θανάτου Κορωνοϊός

22:0527/01

Κύπρος: Τρεις θάνατοι και 128 νέα κρούσματα κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:0427/01

ΕΕΘ: Η Επιστρεπτέα ‘5’ αδικεί τις επιχειρήσεις εστίασης Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

22:0027/01

Γερμανία: Μόνο το 13% περιμένει ότι το 2021 η ζωή θα ξαναγίνει όπως πριν Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:5927/01

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο έλεγχος πέρασε στη Reggeborgh- νέο δ.σ. Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

21:5727/01

Super League 1: Δεν έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός – 3-0 τον ΠΑΟΚ Αθλητισμός

21:5527/01

Παρατείνεται ο διαδικτυακός διάλογος «Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση» Αθλητισμός

21:5027/01

Ιταλία: Ο Ματαρέλα ξεκινά διαβουλεύσεις – Τα πιθανά σενάρια της κρίσης Διεθνή

21:4527/01

Παράταση στην μίσθωση των ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο ζητά το ΕΕΑ Επιχειρήσεις ,Οικονομία

21:4027/01

24ωρη απεργία στα λιμάνια- συμπαράσταση στους πλοηγούς Κοινωνία ,Ναυτιλία ,Σημαντικά

21:4027/01

Χαλαρώνουν κάποια περιοριστικά μέτρα στη Μόσχα Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:3727/01

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κυψέλη – Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένη χωρίς τις αισθήσεις της Κοινωνία

21:3527/01

Ιταλία: 15.204 νέα κρούσματα κορωνοϊού – 467 θάνατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:3427/01

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορωνοϊού σε κέντρο αποκατάστασης Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

21:3027/01

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Υλοποιείται η ανάπλαση των πάρκων Ελπίδος και Σμύρνης Δήμοι

21:2527/01

Επίδομα θέρμανσης – Αποζημίωση Ενοικίου: Εκπνέει η προθεσμία για τις δηλώσεις IBAN Κοινωνία ,Οικονομία

21:2027/01

Covid-19: Πάνω από 100 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:1527/01

Κατρούγκαλος: «Ναι» στην άρση πατέντας στα εμβόλια, «όχι» στην πρόταση Μητσοτάκη Κόμματα ,Πολιτική

21:1427/01

Σύψας: Εισηγήσεις για κλειστά λύκεια-γυμνάσια και click away Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

21:1027/01

Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη: Για πρώτη φορά ιατρείο στην Εξοχή για άτομα τρίτης ηλικίας Δήμοι

21:0527/01

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα λύσουν τα προβλήματα στα Πανεπιστήμια οι ένοπλοι αστυνομικοί Κόμματα ,Πολιτική

21:0027/01

Μετέτρεψαν κατάστημα σε παράνομο «μίνι καζίνο» – 24 συλλήψεις (VIDEO) Κοινωνία

20:5827/01

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων την Πέμπτη Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

20:5027/01

Τηλεδιάσκεψη Θεοχάρη με την υπουργό Τουρισμού της Σερβίας Κορωνοϊός ,Πολιτική

20:4027/01

Καιρός: Στα λευκά η Λέσβος – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Κοινωνία

20:3027/01

Μόσχα: Η υπόθεση Ναβάλνι μπορεί να υπονομεύσει την μελλοντική συνεργασία Ρωσίας-ΕΕ Διεθνή

20:2027/01

Αυγενάκης: Στον Εισαγγελέα οι καταγγελίες κατά της κωπηλατικής Ομοσπονδίας Αθλητισμός ,Πολιτική

20:1027/01

ΗΠΑ: Τα σχολεία δεν συμβάλλουν στην εξάπλωση του ιού εάν τηρούνται μέτρα Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:0527/01

Μεγάλη ανάσα για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

20:0227/01

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης επανεντάσσεται στην Ευρω-ομάδα της ΝΔ Αθλητισμός ,Πολιτική ,Σημαντικά

20:0027/01

Κορωνοϊός: 75 νέα κρούσματα στην Κίνα σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:5027/01

Γερμανία: Περίπου 1.000 νεκροί λόγω Covid-19 σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:4427/01

Σεισμική δόνηση στην Κρήτη Κοινωνία

19:4227/01

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο Ελλάδα ,Πολιτική ,Σημαντικά

19:4027/01

Βορίδης: Καταστροφικός για τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης ο εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική

19:3827/01

Πότε πληρώνονται «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», δώρο Χριστουγέννων και αναστολές Κοινωνία ,Οικονομία ,Σημαντικά

19:3027/01

Κυριακίδου για εμβόλια: Η ΕΕ έχει τα μέσα να μάθει τι συμβαίνει Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

19:2827/01

Βrexit: «Ζημίες» αλλά και κέρδη για την Ελλάδα Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Οικονομία

19:2027/01

Θεσ/νίκη: Επιστρέφουν στην κανονικότητα τα νοσοκομεία Γεννηματάς και Άγιος Παύλος Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

19:2027/01

Ισπανία: Παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου ταξιδιωτών από τη Βρετανία Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:1527/01

Ποια μπορεί να είναι η επόμενη ημέρα των διερευνητικών; Άρθρα

19:1027/01

ΔΝΤ: Να είμαστε προετοιμασμένοι για διόρθωση στις αγορές Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:0027/01

Βατόπουλος, Λινού στην ημερίδα της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:5027/01

Χρ. Σταϊκούρας-ομόλογο: Η Ελλάδα άντλησε 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο περίπου 0,8% Οικονομία ,Πολιτική

18:4027/01

Πάνω από 22 δισ. ευρώ η ζήτηση για το 10ετες ομόλογο Οικονομία

18:3027/01

Υποδομές και επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο για Ιωαννίδη – Αντωνίου Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

18:2927/01

Κικίλιας: Με την ομάδα 70-74 ετών θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:2127/01

Χρ. Ταραντίλης: Είναι καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να επιτίθεται στην ίδια του τη χώρα Πολιτική

18:2027/01

Σαρηγιάννης: Προς τον Μάρτιο θα πάμε σε αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:1027/01

Κ. Χατζηδάκης προς ΑΔΕΔΥ: Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι η Νο 1 προτεραιότητά μου Κοινωνία ,Πολιτική

18:0027/01

Δείτε LIVE την ενημέρωση Κικίλια για τον κορωνοϊό Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

17:5527/01

Χάρτης κρουσμάτων: Πρώτη η Αττική, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:5027/01

Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός και η εκβάθυνση των εκβολών του ποταμού Λουδία (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

17:4827/01

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός γενικού πληθυσμού στο Καστελόριζο Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

17:4027/01

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Πιστώθηκαν 639 εκατ. ευρώ σε 203.964 δικαιούχους Κοινωνία ,Οικονομία

17:3827/01

Κορωνοϊός: 858 κρούσματα σήμερα, 274 διασωληνωμένοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:3027/01

Συνάντηση Δένδια με τον νέο πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας Πολιτική

17:2027/01

Καράογλου: O δήμος Θέρμης είναι αναπτυξιακός κόμβος της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλο... Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

17:1027/01

Σε εξέλιξη η αποκατάσταση της υδροδότησης στο Ωραιόκαστρο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

17:1027/01

Καλαφάτης: Ας κρατάμε ζωντανή τη μνήμη των ηρώων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος Πολιτική

17:0027/01

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει κάθε αντίδραση της κοινωνίας Κορωνοϊός ,Πολιτική

16:5027/01

Θετικός στον κορωνοϊό ο Ρικ Πιτίνο Αθλητισμός ,Κορωνοϊός

16:4927/01

Σε σταθερά επίπεδα το ιικό φορτίο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

16:4927/01

ΕΕ και ΗΠΑ δομούν νέα σχέση συνεργασίας και αλληλεγγύης Άρθρα

16:4827/01

Νέα κινητικότητα για την επέκταση του ΚΥΤ Ορεστιάδας Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

16:4027/01

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στον Δήμο Αχαρνών Ελλάδα ,Κορωνοϊός

16:3627/01

Η κόρη του «109565»: Έτσι έζησε ο πατέρας μου στο Άουσβιτς Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

16:3027/01

«Ποτέ ξανά», το συλλογικό μήνυμα από τα Τρίκαλα για το Ολοκαύτωμα Δήμοι

16:2027/01

«Εδώ δεν κολλάει;»: Παρέμβαση φοιτητών σε εμπορικό κέντρο στην Αθήνα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:1127/01

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ξενοδόχων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

16:1027/01

Μήνυμα Γκουτέρες για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος Διεθνή

16:0027/01

Χρυσό Μετάλλιο στον Μόσιαλο από τον Δ. Τρικκαίων Δήμοι ,Κοινωνία

15:5027/01

Θεσσαλονίκη: Δίπλα στις ευπαθείς ομάδες η Δημοτική Αστυνομία (VIDEO) Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

15:4127/01

ΝΔ απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο κορωνοϊός κολλάει παντού. Δεν κάνει διακρίσεις Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

15:4027/01

Σακελλαροπούλου: Το Ολοκαύτωμα μας αφορά όλους, όχι μόνο τον εβραϊκό λαό Ελλάδα ,Πολιτική

15:3627/01

Άνοιξε το ΟΝΟΜΑ, το 5άστερο smart ξενοδοχείο της «Anatolia» Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

15:3027/01

Διαδικτυακά σεμινάρια θεάτρου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

15:2427/01

BBC: Ύποπτο πακέτο στο εργοστάσιο της AstraZeneca Διεθνή ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:2027/01

Μεταφορά ηλικιωμένων στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά για εμβολιασμούς Δήμοι ,Κοινωνία

15:1527/01

Τον δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ υποδέχθηκε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Δήμοι ,Κοινωνία ,Σημαντικά

15:1027/01

Αργεντινή: Στάχτη έγιναν 65.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων Διεθνή

15:0727/01

Δ. Θεσσαλονίκης: Με μεγάλη ανταπόκριση η εκστρατεία αιμοδοσίας (VIDEO) Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

15:0027/01

Κυρ. Μητσοτάκης: Τιμούμε τη μνήμη των Εβραίων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα Πολιτική

14:5027/01

Την απόσυρση νομοσχεδίου Κεραμέως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – «Υποβαθμίζει τα ΑΕΙ» Πολιτική

14:4027/01

Σε εξέλιξη η κατασκευή αγωγού για πόσιμο νερό στη Ν.Καλλικράτεια Δήμοι ,Ελλάδα

14:3827/01

Το 1/5 των αναπληρωτών εκπ/κών που διορίστηκαν δεν ανέλαβε υπηρεσία Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Παιδεία

14:3527/01

Θάνατος Βούλγαρου οπαδού: Διαφωνία για κατηγορούμενο Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:3027/01

Χαλκιδική: Σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες Δήμοι

14:2327/01

Γρηγόρης Δημητριάδης: Ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού γραφείου που επηρεάζει και εμπνέει Θέματα GR Times ,Παραπολιτικά ,Πολιτική

14:2027/01

Βραδιά με Κύπελλα, αουτσάιντερ και ελλείψεις Αθλητισμός

14:1227/01

Forum «Η Ελλάδα το 2040»: Η σύνθεση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για το μέλλον της χώρας... Ελλάδα ,Πολιτική

14:1027/01

Μήνυμα Δένδια για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος Πολιτική

14:0327/01

Αναθεωρεί η Astra Zeneca – Επανέρχεται στις συνομιλίες με Κομισιόν Διεθνή ,Σημαντικά

13:5427/01

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:4527/01

Προμηθεύτηκαν 30 εκατ. μάσκες από φαρμακεία οι Θεσσαλονικείς Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:3127/01

H Jysk στους top employers της Ελλάδας Επιχειρήσεις

13:3027/01

Άρχισαν οι εργασίες για τη νέα παιδική χαρά στη Ροτόντα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:2627/01

Συνάντηση Φωτιάδη με τον δήμαρχο Δέλτα Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

13:1527/01

Βραζιλία-Covid-19: Αγγίζουν τα 9 εκατομμύρια τα κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

13:1027/01

Πρύτανης ΑΠΘ: Περιπτώσεις «Μπουραντώνη» δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες (VIDEO) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Παιδεία

13:0827/01

Κοζάνη: Συγκλονίζει η μαρτυρία άνεργου καρκινοπαθή που του έκοψαν το ρεύμα με -6 Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

13:0327/01

Θεσσαλονίκη: Βουτιά τζίρου για το 81% των επιχειρήσεων Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:0027/01

Κορωνοϊός: «Κοκτέιλ» μονοκλωνικών αντισωμάτων φαίνεται να λειτουργεί σαν παθητικό εμβόλιο Κορωνοϊός

12:5827/01

Αποχώρησε η Astrazeneca από τις συνομιλίες με την Κομισιόν Κορωνοϊός

12:5627/01

Ζ. Δεμέστιχα: Οι τροφικές αλλεργίες και ο κίνδυνος αναφυλακτικού σοκ (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Υγεία

12:5427/01

Κρούσμα κορωνοϊού στο 9ο Δημοτικό Ευόσμου Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός ,Παιδεία

12:4627/01

Τ. Γαϊτάνης: Η θωράκιση της Δημοκρατίας πρέπει να είναι διαρκής Κοινωνία ,Πολιτική

12:4527/01

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία έχει δείξει διάθεση για αλλαγή πλεύσης Ελλάδα ,Πολιτική

12:3027/01

Ξάνθη: Είχαν κλέψει επτά αυτοκίνητα Ελλάδα ,Κοινωνία

12:2827/01

“Ποτέ ξανά”: Η Θεσσαλονίκη τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:1827/01

Θεσσαλονίκη: Έκδοση Σύρου καταζητούμενου για τρομοκρατία Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:1527/01

Κύπρος: Αναμένεται σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων Διεθνή ,Κορωνοϊός

12:0027/01

Εντοπίστηκαν σε σπίτι πάνω από 380 εικόνες και εκκλησιαστικά είδη Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

11:5127/01

“Ζωντανή Βιβλιοθήκη με θέμα το Περιβάλλον” Κοινωνία ,Περιβάλλον

11:5127/01

Δασκάλου: Ένα κανάλι για να με κρατά σε επαφή με τον κόσμο (ΗΧΗΤΙΚΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

11:4527/01

ΑΠΘ: Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης από φοιτητές Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:4027/01

Κόπτσης: Είμαστε έτοιμοι για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων (ΗΧΗΤΙΚΟ) Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

11:3027/01

ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν φιάλες φρέον αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ! Ελλάδα

11:1827/01

Πλημμύρισε (ξανά) το Μαυρομμάτι Ροδόπης – Προβλήματα σε Έβρο, Αγρίνιο Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

11:1527/01

Με το combo της Σεβίλλης και αγγλικά γκολ στο 1.75 Αθλητισμός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ