ΑΝΘΡΩΠΟΣ 4.0: Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Λακασά (ΦΩΤΟ)

ΑΝΘΡΩΠΟΣ 4.0: Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Λακασά (ΦΩΤΟ)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Palace στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε σήμερα το βιβλίο με τίτλο «Άνθρωπος 4.0». Συγγραφέας του ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, ιδρυτής του think tank SEVE και CEO της Olympia Electronics, Δημήτρης Λακασάς.

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος», αναφέρεται στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά. Και με την ίδια απλή ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ξεκινώντας από την – ευρύτατα συνειδητοποιημένη πλέον – διαπίστωση ότι «ποτέ άλλοτε οι τεχνολογικές επαναστάσεις δεν είχαν τέτοια επίδραση στον άνθρωπο» αλλά και ότι ο ρυθμός των εξελίξεων αυτών συνεχώς επιταχύνεται, ο Δημήτρης Λακασάς, με δραστηριότητα ακριβώς στον χώρο της τεχνολογίας, έρχεται να τοποθετηθεί υπέρμαχος μιας καθαρά ανθρωπιστικής προσέγγισης στην ανάλυση αυτού του δεδομένου.

Έρχεται να εξηγήσει πως η ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε κάθε βήμα της καθημερινότητας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο διαβίωσης, αλλά και πως κινδυνεύει να οδηγήσει σε αυτοπαγιδεύσεις‘ να δείξει τις προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις έντασης τεχνολογίας, αλλά και τι θα απογίνουν οι υπόλοιπες σε μια εποχή κυριαρχίας των δεδομένων.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γούτα, απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ για το περιεχόμενο του βιβλίου μίλησαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μίλησαν η Μαρίκα Λάμπρου, Σύμβουλος Eπιχειρήσεων, Συγγραφέας (διαδικτυακά), ο Νικόλαος Παπαϊωάννου Καθηγητής, Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, o Παναγιώτης Κετικίδης, Καθηγητής-Αντιπρόεδρος Έρευνας & Καινοτομίας City College, University of York Campus, o Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος, ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων, o Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Alumil ΑΕ, o Δημήτριος Μπουραντάς, Καθηγητής, Πρύτανης, New York College (διαδικτυακά), ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτριος Λακασάς, CEO OLYMPIA ELECTRONICS Α.Ε. και ο επιστημονικός επιμελητής του βιβλίου Δημήτριος Γούλιας, Οικονομικός Αναλυτής, ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Να σημειωθεί ότι για την είσοδο στον χώρο τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Δείτε την παρουσίαση:

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Λακασά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Δ. Λακασάς για το βιβλίο του «Άνθρωπος 4.0» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δ. Λακασάς: H Οlympia Electronics καινοτομεί, επενδύει και πάει Αυστραλία

Λακασάς: Η 4η βιομηχανική επανάσταση και ο… Προμηθέας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΑΠΘ: Στην επιτροπή “ηθικής και δεοντολογίας” ο Δ. Λακασάς

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ