Classter: Εκπαιδεύοντας τεχνολογικά την… Εκπαίδευση

Classter: Εκπαιδεύοντας τεχνολογικά την… Εκπαίδευση
Άννη Καρολίδου

Για την VERTITECH, το 2019 είναι μία χρονιά σημαντικών διακρίσεων με το ‘Classter’  σε Ελλάδα και Ευρώπη, διακρίσεων που έρχονται να επιβραβεύσoυν τη διεθνή της αναγνώριση από την ίδια την αγορά, καθώς η Καβαλιώτικη εταιρεία που εξειδικεύεται στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης μάθησης και εκπαιδευτικών φορέων, ετοιμάζεται να γίνει και content provider.

Σε μία παγκόσμια αγορά των 450 δις. δολαρίων, ταχύτατα αναπτυσσόμενη και με τεράστιο έλλειμμα προσαρμογής στις νέες τεχνολογίας, όπως συμβαίνει με το χώρο της Εκπαίδευσης, η VERTITECH είναι ήδη στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά, σε Γερμανία, κάνει βήματα στη Σκανδιναβία, τη βόρειο Αφρική και  τη Μέση Ανατολή, σκανάροντας παράλληλα τις άπειρες προοπτικές ανάπτυξης στην Ασία.

Η VERTITECH με το ‘Classter’, μπορεί και επιχειρεί να ….εκπαιδεύσει την Εκπαίδευση, όπως είπε στο GRTimes.gr o ιδρυτής της εταιρείας και CEO κ. Νικόλαος Νίκου προσθέτοντας ότι ήδη έχουν αρχίσει επαφές με ventures capitals για την προσέλκυση κεφαλαίων 2 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Νίκου, έχουν ήδη γίνει προτάσεις εξαγορά της start-up VERTITECH, η οποία το 2018 διπλασίασε τον κύκλο εργασιών της στα 500.000 ευρώ, εκτιμώντας ότι η φετινή εταιρική χρήση θα κλείσει κοντά στις 700.000 ευρώ. Αλλά η πώληση της Εταιρείας δεν απασχολεί τη VERTITECH, που βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης με το ‘Classter’, προϊόν και υπηρεσίες που την έχουν κάνει γνωστή στη διεθνή αγορά και μάλιστα στο πλέον εξελιγμένο και απαιτητικό section της.

Tι είναι το ‘Classter’ για την Εκπαίδευση

To ‘Classter’, έρχεται να ενοποιήσει διαδραστικά σε μία πλατφόρμα, αξιοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και cloud και μέσα από μία σπονδυλωτή (modules) αρχιτεκτονική, όλους τους εμπλεκόμενους στην εσωτερική λειτουργία ενός σχολείου αλλά και τους συνδεδεμένους τρίτους, π.χ. γονείς, προσαρμόζοντας πάνω απ’ όλα την εκπαιδευτική διαδικασία στα σύγχρονα δεδομένα και αντιλήψεις.

Το Classter, κάνει για όλη την Εκπαίδευση, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο, από σχολές χορού μέχρι και φροντιστήρια, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Νίκου. Είναι modular, παραμετροποιείται εύκολα, είναι πολυγλωσσικό και ευπροσάρμοστο σε διαφορετικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, είναι πολυγλωσσικό καθώς πέραν της ελληνικής, «μιλάει» αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά και αραβικά.

«Οι μέθοδοι διδασκαλίας στα σχολεία, είναι σχεδόν όπως πριν 30 ή και παραπάνω χρόνια. Ωστόσο, η Εκπαίδευση κατευθύνεται στην εφαρμογή μίας νέας προσέγγισης που θέλει τη διδακτέα ύλη προσαρμοσμένη στον κάθε μαθητή, και τον  εκπαιδευτικό περισσότερο σε ρόλο coach και λιγότερο στο ρόλο του κλασικού δάσκαλου. Στην εφαρμογή αυτών των νέων αντιλήψεων στην πράξη, η τεχνολογία δίνει τη λύση, αλλά στο βαθμό και με τους  αποσπασματικούς τρόπους που έχουν  υϊοθετηθεί λύσεις ως τώρα, όπου έχουν υϊοθετηθεί, υπάρχουν  μόνο τεχνολογικές νησίδες σε ένα περιβάλλον χωρίς στρατηγική οργάνωση», τόνισε ο κ. Νίκου.

classter

Το ‘Classter’ λοιπόν, διαθέτοντας μια cloud-based αρχιτεκτονική (SaaS) που υποστηρίζεται από την υποδομή του Microsoft Azure, ενσωματώνει λειτουργίες 5 διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης:

  • SMS(Student Management System),
  • SIS(School Information System),
  • LMS(Learning Management System),
  • ERP(Enterprise Resource Planning) και
  • Educational CRM(Customer RelationshipManagement).

Έχει τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους αναπτύσσεται και είναι οι : adapted learning, unified system και open school καθώς θέλει την επικοινωνία του σχολείου με γονείς, μέντορες, μαθητικές κοινότητες κ.αλ.

Το success story του Classter

Η VERTITECH ξεκίνησε το ‘Classter’ τον Ιούνιο του 2015 και άντλησε στο επόμενο δίμηνο capital 750.000 ευρώ από την Odyssey Venture Partners, επιτυγχάνοντας σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, το ‘Classter’ να είναι εγκατεστημένο σε περισσότερες από 20 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, ορισμένες Αφρικανικές και της Μέσης Ανατολής, ενώ την all- in- one και end- to – end πλατφόρμα που αξιοποιεί τις τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και cloud, εμπιστεύονται ορισμένα από τα αξιολογότερα ιδιωτικά ελληνικά εκπαιδευτήρια.

«Ξεκινήσαμε δίνοντας έμφαση στην ελληνική αγορά. Σήμερα η Ελλάδα αντιπροσωπεύει ποσοστό 20% του κύκλου εργασιών μας , ο οποίος το 2018 διπλασιάσθηκε και ανήλθε στις 500.000 ευρώ, εμφανίζοντας έντονα αυξητικές τάσεις το 2019, καθώς υπογράψαμε φέτος ένας μεγάλο έργο για το Πανεπιστήμιο MCAST της Μάλτας ύψους 1 εκατ. ευρώ και διαρκείας πέντε ετών», είπε στο GRTimets.gr ο κ. Νίκου, προσθέτοντας:

«Πολύ σημαντική ήταν επίσης και η συμφωνία που υπογράψαμε με την γερμανική VEBS για 100 σχολεία της, με το έργο να αρχίζει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε τρία από αυτά».

Σήμερα το ‘Classter’ έχει περί τις 500.000 συνδεδεμένους χρήστες και στόχος της Εταιρείας είναι να φτάσει στο 1 εκατ., στόχος που θα επιτευχθεί με τη διείσδυση της πλατφόρμας σε νέες αγορές και τις συμφωνίες με νέους πελάτες.

Classter- περιπτερο

Και διακρίσεις σε διαγωνισμούς

Η αναγνώριση για το ‘Classter’ ήρθε από την αγορά, ενώ πρόσφατα επισφραγίσθηκε στο πλαίσιο δύο μεγάλων διαγωνισμών. Η VERTITECH με το ‘Classter’ αναδείχθηκε σε μια από τις 5 κορυφαίες νεοφυείς εταιρίες στον διαγωνισμό Start-ups d.Day 2019 του ΣΕΠΕ, αλλά και εθνικός φιναλίστ στην κατηγορία Start-up of the Year στα South Europe Start-up Awards. O τελικός των South Europe Start- up Awards θα διεξαχθεί 27 & 28 Φεβρουαρίου 2020, στο Τορίνο, ενώ δικαίωμα ψήφου έχει και το κοινό.

Ζώνες ανάπτυξης και στο βάθος….Ασία

Η VERTITECH διαθέτει μία ισχυρή ομάδα 20 ατόμων, ένα διεθνές δίκτυο 11 μεταπωλητών και ένα σαφές στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, όπως εξήγησε ο κ. Νίκου.

«Η διεθνής ανάπτυξή μας ακολουθεί τρεις μεγάλες ζώνες. Η πρώτη είναι της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά όπου απευθυνόμαστε κυρίως με λύσεις cloud σε κολλέγια και training centers. Έχουν γίνει τα πρώτα βήματα σε μία τεράστια αγορά στην οποία, οι μεγάλοι Αμερικανοί παίκτες δεν παρέχουν λύσεις cloud.

«Η δεύτερη ζώνη είναι η Ευρωπαϊκή. Στην Ευρώπη απευθυνόμαστε σε ιδιωτικά σχολεία, όπου για παράδειγμα σε Σκανδιναβία και τώρα, σταδιακά και στη Γερμανία, χρησιμοποιείται το σύστημα των κουπονιών εκπαίδευσης

«Η τρίτη ζώνη, είναι αυτή της Μέσης Ανατολής όπου σε χώρες όπως η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και το Ντουμπάϊ υπάρχει τεράστια ανάπτυξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης για τους πολίτες άλλων κρατών.

«Εξετάζουμε και τη Λατινική Αμερική, αλλά για το ‘Classter’ η πιο μεγάλη, η πιο καλή αγορά σε επόμενη φάση, θα είναι της Ασίας», εξήγησε ο κ. Νίκου.

Και content provider

Κλείνοντας ο CEO της VERTITECH, μίλησε και για το επόμενο βήμα του ‘Classter’, όταν η πλατφόρμα θα γίνει σταδιακά και content provider, reseller και broker εκπαιδευτικής πληροφορίας, υλικού και εφαρμογών.

«Η ενσωμάτωση στοιχείων και η επεξεργασία τους θα μας δίνει δευτερογενή πληροφόρηση που θα μας επιτρέπει να προτείνουμε συγκεκριμένα εργαλεία υποβοήθησης της μάθησης μέσω του ‘Classter’, αυτό θα είναι και το επόμενο βήμα μας», κατέληξε ο κ. Νίκου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15:2019/02

ΥΜΑΘ: Στο Βελιγράδι για την έκθεση τουρισμού Β.Ελλάδα ,Τουρισμός

15:0019/02

Κακοκαιρία «Ντένις» : Πανικός σε πτήση της Ryanair Διεθνή ,Κοινωνία

14:5119/02

ONOMA hotel: Τον Αύγουστο το νέο 5αστερο του ομίλου Anatolia Σημαντικά ,Τουρισμός

14:5019/02

Κοροναϊός: Βουτιά 85% των πωλήσεων της Adidas Διεθνή

14:4819/02

Δήμος Θεσσαλονίκης: Καταγγελίες για αδιαφανείς χορηγίες Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:4019/02

Με ισοπαλίες και… εφιάλτες στο «Σαν Σίρο» η Βαλένθια Αθλητισμός

14:3719/02

Νεκρό βρέφος: Προκαταρκτική έρευνα για τον ιατροδικαστή Ελλάδα ,Πολιτική

14:3019/02

Πώς θα πάρετε το επίδομα γέννησης-Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

14:3019/02

ΘΕΣγάλα: Διάσωση και προοπτικές εξυγίανσης για το συνεταιρισμό Επιχειρήσεις

14:2019/02

«Στον αέρα» η μελέτη για το «ορφανό» χιλιόμετρο της Λαγκαδά Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες ,Σημαντικά

14:2019/02

Πέτσας: Τη Δευτέρα ξεκινούν τα έργα για τις κλειστές δομές Ελλάδα ,Πολιτική

14:1019/02

Αυξημένες οι τιμές στα ακίνητα το τελευταίο τρίμηνο του 2019 Ελλάδα ,Κοινωνία

14:0219/02

Στο Αυτόφωρο οι δύο κατηγορούμενοι για τις φθορές στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

14:0019/02

ΕΣΠΑ: Απλοποιούνται οι διαδικασίες σε 12 προσκλήσεις Ελλάδα

13:5119/02

Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από τη συνέλευση του ΝΑΤΟ Διεθνή ,Ελλάδα

13:5019/02

ΕΕΑ: Αυξάνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων Ελλάδα

13:4019/02

«Χειροπέδες» σε παίκτρια ριάλιτι για ναρκωτικά και όπλα (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

13:3019/02

Συντηρήσεις στα φράγματα των ποταμών Αξιού και Αλιάκμονα Θεσσαλονίκη

13:2019/02

Ερντογάν: Τρίτο γεωτρύπανο σε λειτουργία εντός του 2020 Χωρίς κατηγορία

13:1019/02

Βορίδης: Συνάντηση με τη διεπαγγελματική ελαιολάδου Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

13:0419/02

Eγκρίθηκε η μεταβίβαση της έκτασης για το Thess INTEC Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

13:0019/02

Προτροπή Καλαφάτη στους Βουλευτές για κοινοβουλευτική δράση Πολιτική

12:5019/02

Συνάντηση Μητσοτάκη με υπουργό επικρατείας Η.Α.Ε Πολιτική

12:4019/02

Αθήνα: Στο «φως» η νέα πλατεία Ομονοίας Ελλάδα

12:3819/02

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Σ. Πέτσα Ελλάδα ,Πολιτική

12:3019/02

Καράογλου: Μικρογραφία της Ελλάδας η ΠΕ Καβάλας (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

12:2019/02

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται προϊόν ζύμης- Δείτε ποιο Ελλάδα ,Υγεία

12:1319/02

Life Asti: Ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής Θεσσαλονίκη ,Περιβάλλον

12:1019/02

Κουμουτσάκος: Ισχύει η απόφαση για τα κλειστά κέντρα Πολιτική

12:0019/02

Καινοτόμο πρόγραμμα για την αθλητική παιδεία Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Κοινωνία

11:5619/02

Θεσσαλονίκη: Στο δημοτικό συμβούλιο το Airbnb (VIDEO) Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

11:4619/02

Χαλκιδική: Λήξη συναγερμού για πετρελαιοκηλίδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Περιβάλλον

11:4019/02

Γ. Βρούτσης: Πολλαπλά τα οφέλη με το νέο ασφαλιστικό Πολιτική

11:2519/02

Μητρόπολη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον βανδαλισμό Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:2019/02

Brexit: «Πόρτα» σε ανειδίκευτους και όσους δε γνωρίζουν αγγλικά Διεθνή

11:1019/02

Στο Ναύπλιο και φέτος το 7o Mediterranean Yacht Show Ελλάδα

11:0019/02

Στοίχημα Champions League: Κόντρα στις έδρες Αθλητισμός

10:5019/02

Συγχαρητήρια σε Τζιτζικώστα από την πρόεδρο της Κομισιόν Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Πολιτική

10:4019/02

Φλώρινα: Σύλληψη για ρευματοκλοπή Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

10:3219/02

Χαλκιδική: «Συναγερμός» για πετρελαιοκηλίδα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

10:3019/02

Τρ. Πειραιώς: 4,9 εκατ. στα ΚΤΕΛ Θεσ/νίκης για προμήθεια λεωφορείων Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:2019/02

Επιστρέφει το Oruc Reis στην Κρήτη Ελλάδα

10:1019/02

ΑΠΘ: Πρωτοποριακή επέμβαση στο Ιπποκράτειο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:0019/02

Αδ. Γεωργιάδης: Το Mega το έκλεισε ο Τσίπρας Πολιτική

09:5019/02

ΑΔΕΔΥ: Δε θα λάβουν πρόστιμα για αναδρομικά οι συνταξιούχοι Ελλάδα ,Κοινωνία

09:4019/02

Επιμένουν να οδηγούν μεθυσμένοι παρά τα πρόστιμα! Ελλάδα ,Κοινωνία

09:3019/02

Αθήνα: Τροχαίο στον Κηφισό- Ουρές χιλιομέτρων Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1919/02

Διακοπή νερού στην Πολίχνη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:1119/02

Diamond Princess: Αποβιβάζονται οι πρώτοι επιβάτες Χωρίς κατηγορία

09:0319/02

Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί Διεθνή

08:5819/02

Volkswagen: Νέα αναβολή για το εργοστάσιο στην Τουρκία Διεθνή

08:4619/02

Μαλαισία: Νέες αποκαλύψεις για την πτήση MH370 Διεθνή

08:3019/02

Στο TAXISnet η δήλωση IBAN για τις επιστροφές φόρου Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

08:2019/02

Με την ηγεσία του Λιβάνου συναντάται ο Δένδιας Ελλάδα ,Πολιτική

08:1019/02

Είχε δηλωθεί εξαφάνιση του 83χρονου που παρασύρθηκε στην Εγνατία Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:0019/02

Πετρελαιοκηλίδες και Αρώματα- Το 11ο ποδηλατικό καρναβάλι επιστρέφει Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:5219/02

Δικτύωση φορέων καινοτομίας και επιχειρήσεων Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

07:3519/02

ΕΕW: βλέπει Ελλάδα για παραγωγή ενέργειας από 2,3 tn. απορριμμάτων Ενέργεια ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:3419/02

Θεσ/νίκη: Στόχος βανδάλων η Μητρόπολη (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:3019/02

Αυγενάκης: Συναντήσεις για θέματα του χάντμπολ Αθλητισμός

07:2019/02

Σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις μόδας η ΠΚΜ Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

07:1019/02

ΠΚΜ: Σε ποια σημεία εκτελούνται εργασίες συντήρησης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0019/02

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη Κοινωνία ,Σημαντικά

06:3019/02

Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Κροατίας Διεθνή

06:0019/02

Λιβύη: Ο στρατός του Χαφτάρ κατέρριψε δύο τουρκικά drone (ΦΩΤΟ) Διεθνή

05:3019/02

Ζωγραφική: “Ξεριζωμοί ΙΙ” στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσ/νίκης Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

05:0019/02

Θεσ/νίκη: ‘’Η τσικνο-πέμπτη συμφωνία’’ στο δημαρχείο Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

04:3019/02

Η Βιολέτα Ίκαρη στο Ξέφωτο Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

04:0019/02

Σκύδρα: Πρόσκληση σε… κυνήγι θησαυρού Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

03:3019/02

Ν. Μουδανιά: Λήψη δειγμάτων εθελοντών μυελού οστών Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

03:0019/02

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Ελλάδα ,Πολιτισμός

02:3019/02

Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς Ελλάδα ,Κοινωνία ,Παιδεία

02:0019/02

Βατικανό: Στην Καπέλλα Σιστίνα οι 12 επιτοίχιοι του Ραφαήλ Διεθνή ,Πολιτισμός

01:3019/02

Λ. Πετρούνιας: Επόμενος σταθμός…Ολυμπιακοί Αγώνες! Αθλητισμός

01:0019/02

Andy Warhol: Στη δημοσιότητα σπάνια ερωτικά του σκίτσα Πολιτισμός

00:3019/02

Η έλλειψη αυτής της βιταμίνης εντείνει τον πόνο στη μέση Υγεία

23:5918/02

Βουλγαρία: Συναγερμός για κρούσματα ιού της γρίπης των πτηνών Διεθνή

23:5018/02

Ισραήλ: «Χαλαρώνει» τα μέτρα στη Λωρίδα της Γάζας Διεθνή

23:4018/02

Κροατία: Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς νέος πρόεδρος Βαλκάνια ,Διεθνή

23:3018/02

Πιθανή ποινή στον ιατροδικαστή για το βιαστικό πόρισμα Ελλάδα ,Κοινωνία

23:2018/02

Καραμανλής: Αποζημίωση από ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όσους αγόρασαν εισιτήρια Πολιτική

23:1018/02

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Γραμμένου ενόψει της άφιξης FIFA-UEFA Αθλητισμός

23:0018/02

“Ξεχάστε τα” Μάρμαρα του Παρθενώνα απαντά η Βρετανία Διεθνή

22:4418/02

Τροχαίο στην Εγνατία Οδό- Θανατηφόρα παράσυρση πεζού Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

22:3218/02

Τουρκία: Νέο ένταλμα σύλληψης για τον Οσμάν Καβαλά Διεθνή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ