Classter: Εκπαιδεύοντας τεχνολογικά την… Εκπαίδευση

Classter: Εκπαιδεύοντας τεχνολογικά την… Εκπαίδευση
Άννη Καρολίδου

Για την VERTITECH, το 2019 είναι μία χρονιά σημαντικών διακρίσεων με το ‘Classter’  σε Ελλάδα και Ευρώπη, διακρίσεων που έρχονται να επιβραβεύσoυν τη διεθνή της αναγνώριση από την ίδια την αγορά, καθώς η Καβαλιώτικη εταιρεία που εξειδικεύεται στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης μάθησης και εκπαιδευτικών φορέων, ετοιμάζεται να γίνει και content provider.

Σε μία παγκόσμια αγορά των 450 δις. δολαρίων, ταχύτατα αναπτυσσόμενη και με τεράστιο έλλειμμα προσαρμογής στις νέες τεχνολογίας, όπως συμβαίνει με το χώρο της Εκπαίδευσης, η VERTITECH είναι ήδη στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά, σε Γερμανία, κάνει βήματα στη Σκανδιναβία, τη βόρειο Αφρική και  τη Μέση Ανατολή, σκανάροντας παράλληλα τις άπειρες προοπτικές ανάπτυξης στην Ασία.

Η VERTITECH με το ‘Classter’, μπορεί και επιχειρεί να ….εκπαιδεύσει την Εκπαίδευση, όπως είπε στο GRTimes.gr o ιδρυτής της εταιρείας και CEO κ. Νικόλαος Νίκου προσθέτοντας ότι ήδη έχουν αρχίσει επαφές με ventures capitals για την προσέλκυση κεφαλαίων 2 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Νίκου, έχουν ήδη γίνει προτάσεις εξαγορά της start-up VERTITECH, η οποία το 2018 διπλασίασε τον κύκλο εργασιών της στα 500.000 ευρώ, εκτιμώντας ότι η φετινή εταιρική χρήση θα κλείσει κοντά στις 700.000 ευρώ. Αλλά η πώληση της Εταιρείας δεν απασχολεί τη VERTITECH, που βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης με το ‘Classter’, προϊόν και υπηρεσίες που την έχουν κάνει γνωστή στη διεθνή αγορά και μάλιστα στο πλέον εξελιγμένο και απαιτητικό section της.

Tι είναι το ‘Classter’ για την Εκπαίδευση

To ‘Classter’, έρχεται να ενοποιήσει διαδραστικά σε μία πλατφόρμα, αξιοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και cloud και μέσα από μία σπονδυλωτή (modules) αρχιτεκτονική, όλους τους εμπλεκόμενους στην εσωτερική λειτουργία ενός σχολείου αλλά και τους συνδεδεμένους τρίτους, π.χ. γονείς, προσαρμόζοντας πάνω απ’ όλα την εκπαιδευτική διαδικασία στα σύγχρονα δεδομένα και αντιλήψεις.

Το Classter, κάνει για όλη την Εκπαίδευση, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο, από σχολές χορού μέχρι και φροντιστήρια, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Νίκου. Είναι modular, παραμετροποιείται εύκολα, είναι πολυγλωσσικό και ευπροσάρμοστο σε διαφορετικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, είναι πολυγλωσσικό καθώς πέραν της ελληνικής, «μιλάει» αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά και αραβικά.

«Οι μέθοδοι διδασκαλίας στα σχολεία, είναι σχεδόν όπως πριν 30 ή και παραπάνω χρόνια. Ωστόσο, η Εκπαίδευση κατευθύνεται στην εφαρμογή μίας νέας προσέγγισης που θέλει τη διδακτέα ύλη προσαρμοσμένη στον κάθε μαθητή, και τον  εκπαιδευτικό περισσότερο σε ρόλο coach και λιγότερο στο ρόλο του κλασικού δάσκαλου. Στην εφαρμογή αυτών των νέων αντιλήψεων στην πράξη, η τεχνολογία δίνει τη λύση, αλλά στο βαθμό και με τους  αποσπασματικούς τρόπους που έχουν  υϊοθετηθεί λύσεις ως τώρα, όπου έχουν υϊοθετηθεί, υπάρχουν  μόνο τεχνολογικές νησίδες σε ένα περιβάλλον χωρίς στρατηγική οργάνωση», τόνισε ο κ. Νίκου.

classter

Το ‘Classter’ λοιπόν, διαθέτοντας μια cloud-based αρχιτεκτονική (SaaS) που υποστηρίζεται από την υποδομή του Microsoft Azure, ενσωματώνει λειτουργίες 5 διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης:

  • SMS(Student Management System),
  • SIS(School Information System),
  • LMS(Learning Management System),
  • ERP(Enterprise Resource Planning) και
  • Educational CRM(Customer RelationshipManagement).

Έχει τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους αναπτύσσεται και είναι οι : adapted learning, unified system και open school καθώς θέλει την επικοινωνία του σχολείου με γονείς, μέντορες, μαθητικές κοινότητες κ.αλ.

Το success story του Classter

Η VERTITECH ξεκίνησε το ‘Classter’ τον Ιούνιο του 2015 και άντλησε στο επόμενο δίμηνο capital 750.000 ευρώ από την Odyssey Venture Partners, επιτυγχάνοντας σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, το ‘Classter’ να είναι εγκατεστημένο σε περισσότερες από 20 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, ορισμένες Αφρικανικές και της Μέσης Ανατολής, ενώ την all- in- one και end- to – end πλατφόρμα που αξιοποιεί τις τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και cloud, εμπιστεύονται ορισμένα από τα αξιολογότερα ιδιωτικά ελληνικά εκπαιδευτήρια.

«Ξεκινήσαμε δίνοντας έμφαση στην ελληνική αγορά. Σήμερα η Ελλάδα αντιπροσωπεύει ποσοστό 20% του κύκλου εργασιών μας , ο οποίος το 2018 διπλασιάσθηκε και ανήλθε στις 500.000 ευρώ, εμφανίζοντας έντονα αυξητικές τάσεις το 2019, καθώς υπογράψαμε φέτος ένας μεγάλο έργο για το Πανεπιστήμιο MCAST της Μάλτας ύψους 1 εκατ. ευρώ και διαρκείας πέντε ετών», είπε στο GRTimets.gr ο κ. Νίκου, προσθέτοντας:

«Πολύ σημαντική ήταν επίσης και η συμφωνία που υπογράψαμε με την γερμανική VEBS για 100 σχολεία της, με το έργο να αρχίζει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε τρία από αυτά».

Σήμερα το ‘Classter’ έχει περί τις 500.000 συνδεδεμένους χρήστες και στόχος της Εταιρείας είναι να φτάσει στο 1 εκατ., στόχος που θα επιτευχθεί με τη διείσδυση της πλατφόρμας σε νέες αγορές και τις συμφωνίες με νέους πελάτες.

Classter- περιπτερο

Και διακρίσεις σε διαγωνισμούς

Η αναγνώριση για το ‘Classter’ ήρθε από την αγορά, ενώ πρόσφατα επισφραγίσθηκε στο πλαίσιο δύο μεγάλων διαγωνισμών. Η VERTITECH με το ‘Classter’ αναδείχθηκε σε μια από τις 5 κορυφαίες νεοφυείς εταιρίες στον διαγωνισμό Start-ups d.Day 2019 του ΣΕΠΕ, αλλά και εθνικός φιναλίστ στην κατηγορία Start-up of the Year στα South Europe Start-up Awards. O τελικός των South Europe Start- up Awards θα διεξαχθεί 27 & 28 Φεβρουαρίου 2020, στο Τορίνο, ενώ δικαίωμα ψήφου έχει και το κοινό.

Ζώνες ανάπτυξης και στο βάθος….Ασία

Η VERTITECH διαθέτει μία ισχυρή ομάδα 20 ατόμων, ένα διεθνές δίκτυο 11 μεταπωλητών και ένα σαφές στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, όπως εξήγησε ο κ. Νίκου.

«Η διεθνής ανάπτυξή μας ακολουθεί τρεις μεγάλες ζώνες. Η πρώτη είναι της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά όπου απευθυνόμαστε κυρίως με λύσεις cloud σε κολλέγια και training centers. Έχουν γίνει τα πρώτα βήματα σε μία τεράστια αγορά στην οποία, οι μεγάλοι Αμερικανοί παίκτες δεν παρέχουν λύσεις cloud.

«Η δεύτερη ζώνη είναι η Ευρωπαϊκή. Στην Ευρώπη απευθυνόμαστε σε ιδιωτικά σχολεία, όπου για παράδειγμα σε Σκανδιναβία και τώρα, σταδιακά και στη Γερμανία, χρησιμοποιείται το σύστημα των κουπονιών εκπαίδευσης

«Η τρίτη ζώνη, είναι αυτή της Μέσης Ανατολής όπου σε χώρες όπως η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και το Ντουμπάϊ υπάρχει τεράστια ανάπτυξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης για τους πολίτες άλλων κρατών.

«Εξετάζουμε και τη Λατινική Αμερική, αλλά για το ‘Classter’ η πιο μεγάλη, η πιο καλή αγορά σε επόμενη φάση, θα είναι της Ασίας», εξήγησε ο κ. Νίκου.

Και content provider

Κλείνοντας ο CEO της VERTITECH, μίλησε και για το επόμενο βήμα του ‘Classter’, όταν η πλατφόρμα θα γίνει σταδιακά και content provider, reseller και broker εκπαιδευτικής πληροφορίας, υλικού και εφαρμογών.

«Η ενσωμάτωση στοιχείων και η επεξεργασία τους θα μας δίνει δευτερογενή πληροφόρηση που θα μας επιτρέπει να προτείνουμε συγκεκριμένα εργαλεία υποβοήθησης της μάθησης μέσω του ‘Classter’, αυτό θα είναι και το επόμενο βήμα μας», κατέληξε ο κ. Νίκου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15:3026/05

Δ. Αθηναίων: Επιχείρηση αντιγκράφιτι σε Αναφιώτικα και Πλάκα Δήμοι ,Ελλάδα

15:2926/05

Και πάλι ηλεκτρικό πατίνι στον Θερμαϊκό (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:2026/05

Πέθανε ο Βασιλιάς του Τζόγου στο Μακάο Διεθνή

15:1426/05

ΣΕΠΕΕ: Μετακινήσεις των επιχειρηματιών ένδυσης Επιχειρήσεις

15:1326/05

Τεχνικά προβλήματα στο Χρηματιστήριο Αθηνών Ελλάδα ,Οικονομία

15:1026/05

Πέτσας: Τι ανέφερε για τα εποχικά καταλύματα Ελλάδα ,Πολιτική ,Τουρισμός

15:0426/05

ΤΑΙΠΕΔ: Βάζει την αειφορία στα περιουσιακά του στοιχεία Οικονομία

15:0026/05

Λαϊκές αγορές: Στα «κάγκελα» για το νέο χαράτσι Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

14:5726/05

Eurobank: Nέα γενικά «πράσινων» βιοδιασπώμενων καρτών Επιχειρήσεις

14:4826/05

Webinar για τον τουρισμό σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική Τουρισμός

14:4526/05

Κιλκίς: Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

14:4226/05

Janssen Ελλάδος: Νέα CEO η Gisella Dante Επιχειρήσεις

14:3626/05

Σύσκεψη Μητσοτάκη με φορείς της πόλης στο ΥΜΑΘ (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Πολιτική ,Σημαντικά

14:3026/05

Άσπρισαν οι δρόμοι στη Χαλκιδική από το χαλάζι (ΦΩΤΟ-VIDEO) Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

14:2926/05

Βραβεύτηκε το private banking της Τρ. Πειραιώς Επιχειρήσεις

14:2526/05

Ημέρα καριέρας από το Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ και Deloitte Επιχειρήσεις ,Παιδεία

14:2226/05

Μητσοτάκης: Ανοίγουν τα χερσαία σύνορα για τον οδικό τουρισμό έως 15 Ιουνίου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:2226/05

Η Δόμνα Μιχαηλίδου σε κοινωνικές δομές του Δ. Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

14:2126/05

Σειρά σεμιναρίων διοργανώνει η ΑΖΚ Επιχειρήσεις

14:1526/05

Μενδώνη: Προετοιμαζόμαστε για άνοιγμα θεάτρων-κινηματογράφων Ελλάδα ,Πολιτική ,Πολιτισμός

14:1226/05

Το Σεπτέμβριο με νέο concept η ΙFA 2020 Επιχειρήσεις

14:0426/05

Μητσοτάκης: Η δουλειά για τη Θεσσαλονίκη δεν σταμάτησε ούτε λεπτό (ΦΩΤΟ -ΒΙΤΕΟ) Δήμοι ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

14:0026/05

Ραγδαίες εξελίξεις στην επίθεση με βιτριόλι Ελλάδα ,Κοινωνία

13:4726/05

Στο ΑΧΕΠΑ ο Κ. Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Πολιτική ,Σημαντικά

13:4526/05

Μεγάλη ανταπόκριση προεγγραφής στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» Αθλητισμός

13:4526/05

Δένδιας: Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης συνόρων Ελλάδα ,Πολιτική

13:3526/05

Εύσημα Σταϊκούρα προς το ΤΑΙΠΕΔ Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

13:3026/05

Συμμορία «άδειαζε» τα ράφια σούπερ μάρκετ Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:1526/05

Βόλος: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου 14χρονης σε λούνα παρκ Ελλάδα ,Κοινωνία

12:5226/05

Τζιτζικώστας σε ρόλο φωτογράφου Θεσσαλονίκη ,Παραπολιτικά

12:4826/05

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Κ. Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ) Δήμοι ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

12:4526/05

Τα… δανεικά της Μπάγερν στην (υπό χρεοκοπία) Ντόρτμουντ Αθλητισμός

12:3026/05

ΗΠΑ-Covid-19: Μειωμένος ο ημερήσιος απολογισμός θυμάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

12:1226/05

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΟΤΑ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:0026/05

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα Ελλάδα ,Παιδεία

11:5426/05

Στο νέο κτίριο της Περιφέρειας ο Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Πολιτική ,Σημαντικά

11:4526/05

Έρχονται νέα φάρμακα στην αγορά Ελλάδα ,Υγεία

11:3526/05

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

11:3026/05

Κλοπές σε Σέρρες και Κιλκίς Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

11:2326/05

Ο πρωθυπουργός στον σταθμό ΚΤΕΛ Μακεδονία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

11:1526/05

Καταδικάστηκε για σωματεμπορία και κυκλοφορούσε ελεύθερος Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0026/05

Ληστείες σε βάρος πεζών σε Μετέωρα-Δρυμό Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:5026/05

Θεσ/νίκη: Τι λέει η ΕΛΑΣ για το θανατηφόρο τροχαίο στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

10:4526/05

Κεραμέως: Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:3026/05

Γαλλογερμανική έκκληση για άμεσο άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

10:1526/05

Γεωργιάδης: Ικανοποιητική η πρεμιέρα στο άνοιγμα της εστίασης Ελλάδα ,Πολιτική

10:0026/05

Πώς θα γίνουν συμψηφισμός φόρων -επιστροφή για χαμένα ενοίκια Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

09:4526/05

Γερμανία: Σχεδιάζει άρση απαγορεύσεων για τουριστικά ταξίδια Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

09:4326/05

Θεσ/νίκη: Αφγανός ασελγούσε σε εξάχρονο κορίτσι Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3026/05

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

09:1526/05

Σύψας: Ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί σαν πυρκαγιά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:0926/05

Θεοδωρικάκος: Σήμερα η ΚΥΑ για την κοινωφελή εργασία Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:0026/05

Δένδιας: «Τα σύνορα δεν αλλάζουν» Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

08:4526/05

Κορωνοϊός-Γερμανία: Άλλοι 45 θάνατοι σε 24 ώρες Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

08:3026/05

Έδειραν και λήστεψαν πεζό στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:1526/05

Απόψε η αναστάσιμη λειτουργία! Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:0026/05

Γονίδιο της άνοιας αυξάνει τον κίνδυνο για Covid-19 Κορωνοϊός ,Υγεία

07:5026/05

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4026/05

Θεσ/νίκη: Φωτιά σε εταιρία ανακύκλωσης Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3026/05

Θεσσαλονίκη: Tο 30% των ξενοδοχείων θα ανοίξει την 1η Ιουνίου Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

07:2026/05

Διακοπές ρεύματος στη Χαλκιδική Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

07:1026/05

ΠΚΜ: Σε ποια σημεία εκτελούνται σήμερα εργασίες Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0526/05

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0026/05

Ο καιρός για σήμερα, Τρίτη, σε όλη τη χώρα Κοινωνία ,Σημαντικά

23:5925/05

Δανία: Άνοιξαν τα σύνορα για ζευγάρια που έχουν… αποδείξεις για τη σχέση Διεθνή

23:5025/05

Ουκρανία: Τη βίασαν αστυνομικοί μέσα σε αστυνομικό τμήμα Διεθνή

23:4025/05

Κορωνοϊός: Πάνω από 344.000 άνθρωποι νεκροί Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:3525/05

Αδ. Γεωργιάδης:Γενναία η μείωση προκαταβολής φόρου Ειδήσεις ,Κορωνοϊός

23:3025/05

ΚΚΕ για Μητσοτάκη: Ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο Πολιτική

23:2825/05

Θανατηφόρο τροχαίο στην εξωτερική Περιφερειακή Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

23:2025/05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – αλ Σίσι Πολιτική

23:1025/05

Ρωσία: Περίπου 9.000 τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:0025/05

Γερμανική Bild: «Το ελληνικό κρασί είναι ήδη παγωμένο!» Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Τουρισμός

22:5025/05

«Όχι» στη μεταφορά του κέντρου πληροφόρησης Δέλτα Αξιού Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

22:4025/05

Κ. Χατζηδάκης: Ποιους προτείνει για στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ Βουλή ,Κοινωνία

22:3925/05

Βουλή:Λύση για εργαζόμενους καθαριότητας στα σχολεία Βουλή ,Κοινωνία

22:3025/05

Πάτρα: ηλικιωμένος μπούκαρε σε συνεργείο – ένας νεκρός (ΒΙΝΤΕΟ) Κοινωνία

22:2025/05

ΚΕΔΕ: Δράσεις για μια «ανθρώπινη» πόλη Δήμοι ,Κοινωνία

22:1025/05

Συνάντηση με τον Γ. Πλακιωτάκη είχαν οι ακτοπλόοι Κορωνοϊός ,Ναυτιλία

22:0025/05

Πανδημία: Καμπανάκι Π.Ο.Υ για «άμεση δεύτερη κορύφωση» Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:5025/05

22ο ΦΝΘ: Με φόντο την ανθρωπόκαινο εποχή Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:4025/05

Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ