Classter: Εκπαιδεύοντας τεχνολογικά την… Εκπαίδευση

Classter: Εκπαιδεύοντας τεχνολογικά την… Εκπαίδευση

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Για την VERTITECH, το 2019 είναι μία χρονιά σημαντικών διακρίσεων με το ‘Classter’  σε Ελλάδα και Ευρώπη, διακρίσεων που έρχονται να επιβραβεύσoυν τη διεθνή της αναγνώριση από την ίδια την αγορά, καθώς η Καβαλιώτικη εταιρεία που εξειδικεύεται στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης μάθησης και εκπαιδευτικών φορέων, ετοιμάζεται να γίνει και content provider.

Σε μία παγκόσμια αγορά των 450 δις. δολαρίων, ταχύτατα αναπτυσσόμενη και με τεράστιο έλλειμμα προσαρμογής στις νέες τεχνολογίας, όπως συμβαίνει με το χώρο της Εκπαίδευσης, η VERTITECH είναι ήδη στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά, σε Γερμανία, κάνει βήματα στη Σκανδιναβία, τη βόρειο Αφρική και  τη Μέση Ανατολή, σκανάροντας παράλληλα τις άπειρες προοπτικές ανάπτυξης στην Ασία.

Η VERTITECH με το ‘Classter’, μπορεί και επιχειρεί να ….εκπαιδεύσει την Εκπαίδευση, όπως είπε στο GRTimes.gr o ιδρυτής της εταιρείας και CEO κ. Νικόλαος Νίκου προσθέτοντας ότι ήδη έχουν αρχίσει επαφές με ventures capitals για την προσέλκυση κεφαλαίων 2 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Νίκου, έχουν ήδη γίνει προτάσεις εξαγορά της start-up VERTITECH, η οποία το 2018 διπλασίασε τον κύκλο εργασιών της στα 500.000 ευρώ, εκτιμώντας ότι η φετινή εταιρική χρήση θα κλείσει κοντά στις 700.000 ευρώ. Αλλά η πώληση της Εταιρείας δεν απασχολεί τη VERTITECH, που βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης με το ‘Classter’, προϊόν και υπηρεσίες που την έχουν κάνει γνωστή στη διεθνή αγορά και μάλιστα στο πλέον εξελιγμένο και απαιτητικό section της.

Tι είναι το ‘Classter’ για την Εκπαίδευση

To ‘Classter’, έρχεται να ενοποιήσει διαδραστικά σε μία πλατφόρμα, αξιοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και cloud και μέσα από μία σπονδυλωτή (modules) αρχιτεκτονική, όλους τους εμπλεκόμενους στην εσωτερική λειτουργία ενός σχολείου αλλά και τους συνδεδεμένους τρίτους, π.χ. γονείς, προσαρμόζοντας πάνω απ’ όλα την εκπαιδευτική διαδικασία στα σύγχρονα δεδομένα και αντιλήψεις.

Το Classter, κάνει για όλη την Εκπαίδευση, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο, από σχολές χορού μέχρι και φροντιστήρια, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Νίκου. Είναι modular, παραμετροποιείται εύκολα, είναι πολυγλωσσικό και ευπροσάρμοστο σε διαφορετικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, είναι πολυγλωσσικό καθώς πέραν της ελληνικής, «μιλάει» αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά και αραβικά.

«Οι μέθοδοι διδασκαλίας στα σχολεία, είναι σχεδόν όπως πριν 30 ή και παραπάνω χρόνια. Ωστόσο, η Εκπαίδευση κατευθύνεται στην εφαρμογή μίας νέας προσέγγισης που θέλει τη διδακτέα ύλη προσαρμοσμένη στον κάθε μαθητή, και τον  εκπαιδευτικό περισσότερο σε ρόλο coach και λιγότερο στο ρόλο του κλασικού δάσκαλου. Στην εφαρμογή αυτών των νέων αντιλήψεων στην πράξη, η τεχνολογία δίνει τη λύση, αλλά στο βαθμό και με τους  αποσπασματικούς τρόπους που έχουν  υϊοθετηθεί λύσεις ως τώρα, όπου έχουν υϊοθετηθεί, υπάρχουν  μόνο τεχνολογικές νησίδες σε ένα περιβάλλον χωρίς στρατηγική οργάνωση», τόνισε ο κ. Νίκου.

classter

Το ‘Classter’ λοιπόν, διαθέτοντας μια cloud-based αρχιτεκτονική (SaaS) που υποστηρίζεται από την υποδομή του Microsoft Azure, ενσωματώνει λειτουργίες 5 διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης:

  • SMS(Student Management System),
  • SIS(School Information System),
  • LMS(Learning Management System),
  • ERP(Enterprise Resource Planning) και
  • Educational CRM(Customer RelationshipManagement).

Έχει τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους αναπτύσσεται και είναι οι : adapted learning, unified system και open school καθώς θέλει την επικοινωνία του σχολείου με γονείς, μέντορες, μαθητικές κοινότητες κ.αλ.

Το success story του Classter

Η VERTITECH ξεκίνησε το ‘Classter’ τον Ιούνιο του 2015 και άντλησε στο επόμενο δίμηνο capital 750.000 ευρώ από την Odyssey Venture Partners, επιτυγχάνοντας σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, το ‘Classter’ να είναι εγκατεστημένο σε περισσότερες από 20 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, ορισμένες Αφρικανικές και της Μέσης Ανατολής, ενώ την all- in- one και end- to – end πλατφόρμα που αξιοποιεί τις τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και cloud, εμπιστεύονται ορισμένα από τα αξιολογότερα ιδιωτικά ελληνικά εκπαιδευτήρια.

«Ξεκινήσαμε δίνοντας έμφαση στην ελληνική αγορά. Σήμερα η Ελλάδα αντιπροσωπεύει ποσοστό 20% του κύκλου εργασιών μας , ο οποίος το 2018 διπλασιάσθηκε και ανήλθε στις 500.000 ευρώ, εμφανίζοντας έντονα αυξητικές τάσεις το 2019, καθώς υπογράψαμε φέτος ένας μεγάλο έργο για το Πανεπιστήμιο MCAST της Μάλτας ύψους 1 εκατ. ευρώ και διαρκείας πέντε ετών», είπε στο GRTimets.gr ο κ. Νίκου, προσθέτοντας:

«Πολύ σημαντική ήταν επίσης και η συμφωνία που υπογράψαμε με την γερμανική VEBS για 100 σχολεία της, με το έργο να αρχίζει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε τρία από αυτά».

Σήμερα το ‘Classter’ έχει περί τις 500.000 συνδεδεμένους χρήστες και στόχος της Εταιρείας είναι να φτάσει στο 1 εκατ., στόχος που θα επιτευχθεί με τη διείσδυση της πλατφόρμας σε νέες αγορές και τις συμφωνίες με νέους πελάτες.

Classter- περιπτερο

Και διακρίσεις σε διαγωνισμούς

Η αναγνώριση για το ‘Classter’ ήρθε από την αγορά, ενώ πρόσφατα επισφραγίσθηκε στο πλαίσιο δύο μεγάλων διαγωνισμών. Η VERTITECH με το ‘Classter’ αναδείχθηκε σε μια από τις 5 κορυφαίες νεοφυείς εταιρίες στον διαγωνισμό Start-ups d.Day 2019 του ΣΕΠΕ, αλλά και εθνικός φιναλίστ στην κατηγορία Start-up of the Year στα South Europe Start-up Awards. O τελικός των South Europe Start- up Awards θα διεξαχθεί 27 & 28 Φεβρουαρίου 2020, στο Τορίνο, ενώ δικαίωμα ψήφου έχει και το κοινό.

Ζώνες ανάπτυξης και στο βάθος….Ασία

Η VERTITECH διαθέτει μία ισχυρή ομάδα 20 ατόμων, ένα διεθνές δίκτυο 11 μεταπωλητών και ένα σαφές στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, όπως εξήγησε ο κ. Νίκου.

«Η διεθνής ανάπτυξή μας ακολουθεί τρεις μεγάλες ζώνες. Η πρώτη είναι της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά όπου απευθυνόμαστε κυρίως με λύσεις cloud σε κολλέγια και training centers. Έχουν γίνει τα πρώτα βήματα σε μία τεράστια αγορά στην οποία, οι μεγάλοι Αμερικανοί παίκτες δεν παρέχουν λύσεις cloud.

«Η δεύτερη ζώνη είναι η Ευρωπαϊκή. Στην Ευρώπη απευθυνόμαστε σε ιδιωτικά σχολεία, όπου για παράδειγμα σε Σκανδιναβία και τώρα, σταδιακά και στη Γερμανία, χρησιμοποιείται το σύστημα των κουπονιών εκπαίδευσης

«Η τρίτη ζώνη, είναι αυτή της Μέσης Ανατολής όπου σε χώρες όπως η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και το Ντουμπάϊ υπάρχει τεράστια ανάπτυξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης για τους πολίτες άλλων κρατών.

«Εξετάζουμε και τη Λατινική Αμερική, αλλά για το ‘Classter’ η πιο μεγάλη, η πιο καλή αγορά σε επόμενη φάση, θα είναι της Ασίας», εξήγησε ο κ. Νίκου.

Και content provider

Κλείνοντας ο CEO της VERTITECH, μίλησε και για το επόμενο βήμα του ‘Classter’, όταν η πλατφόρμα θα γίνει σταδιακά και content provider, reseller και broker εκπαιδευτικής πληροφορίας, υλικού και εφαρμογών.

«Η ενσωμάτωση στοιχείων και η επεξεργασία τους θα μας δίνει δευτερογενή πληροφόρηση που θα μας επιτρέπει να προτείνουμε συγκεκριμένα εργαλεία υποβοήθησης της μάθησης μέσω του ‘Classter’, αυτό θα είναι και το επόμενο βήμα μας», κατέληξε ο κ. Νίκου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top