Δ. Λακασάς: H Οlympia Electronics καινοτομεί, επενδύει και πάει Αυστραλία

Δ. Λακασάς: H Οlympia Electronics καινοτομεί, επενδύει και πάει Αυστραλία

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Στις αρχές του 2022 θα ξεκινήσει να υλοποιείται η Β’ Φάση του επενδυτικού προγράμματος της Olympia Electronics A.Ε., στο Αιγίνιο Πιερίας, για τη δημιουργία νέων χώρων αποθήκευσης – logistics.

H καινοτόμος βιομηχανική επιχείρηση που εξειδικεύεται στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και είναι leader στον κλάδο της στην εσωτερική αγορά, ετοιμάζεται, παράλληλα με την έναρξη του δεύτερου μέρους του επενδυτικού της σχεδίου, να κάνει και τα πρώτα της βήματα σε μία νέα για αυτή, μακρινή αγορά, της Αυστραλίας.

Eξαγωγές σε 72 χώρες, τώρα και στην Αυστραλία

«Η Olympia Electronics είναι μία εξωστρεφής εταιρεία. Οι εξαγωγές αντιστοιχούν στο 68% του κύκλου εργασιών μας και προϊόντα μας διατίθενται σε 72 χώρες του κόσμου. Αυτή την περίοδο ανοίγουμε μία νέα για εμάς αγορά. Μπαίνουμε στo residential market της Αυστραλίας, διαθέτοντας μέσω αντιπροσώπου, αυτόνομα συστήματα ανίχνευσης καπνού για κατοικίες», δήλωσε στο GRTimes.gr o πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της Olympia Electronics κ. Δημήτρης Λακασάς, προσθέτοντας:

«Για το 2021 προβλέπουμε αύξηση πωλήσεων κατά 18%-20% σε σχέση με το πως εξελίχθηκε η περυσινή χρονιά, που αναπόφευκτα επηρεάσθηκε από την πανδημία. Σύμφωνα με την μέχρι σήμερα πορεία των πωλήσεων, εκτιμούμε ότι θα πιάσουμε τον κύκλο εργασιών που είχαμε προ κρίσης, δηλαδή το 2019 και, πιθανώς και να τον υπερβούμε, ξεπερνώντας έτσι τα 19,5 εκατομμύρια ευρώ».

Νέες γραμμές παραγωγής και AOI

Η εταιρεία της Πιερίας, που έχει συμπληρώσει 42 χρόνια ζωής, ήδη ολοκλήρωσε την Α’ Φάση του επενδυτικού σχεδίου επέκτασης των εγκαταστάσεών της, που προέβλεπε εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής και εφαρμογές ρομποτικής τεχνολογίας στην παραγωγική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι στο βιομηχανικό συγκρότημα του Αιγινίου είναι εγκατεστημένες πέντε υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής SMD της Fuji με χρήση ΑΟΙ. Έτσι, η Olympia Electronics,  εξοπλισμένη με υπερσύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις, πιστοποιήσεις διαδικασιών και προϊόντων και, με εξειδικευμένο προσωπικό, παράγει ποικίλα συστήματα ελέγχου και ανίχνευσης ,  ηλεκτρονικά φωτιστικά ασφαλείας, ηλεκτρονικούς θερμοστάτες χώρου, συστήματα access control, ενώ στα νέα προϊόντα της ανήκουν και διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης.

B’ Φάση επενδυτικού, 3 εκατ. ευρώ

Η Β’ Φάση του επενδυτικού σχεδίου, που αναμένεται να εγκριθεί για ένταξη στο νέο αναπτυξιακό νόμο, είναι ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, του αυτού ύψους ποσού με την Α’ Φάση. Η επένδυση θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 18 μηνών από την έναρξη των εργασιών και, θα διευκολύνει σημαντικά στην εξυπηρέτηση των πελατών της αναπτυσσόμενης επιχείρησης.

«Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της φετινής χρονιάς καθώς σταδιακά η οικονομία ανασυντάσσεται, με την υποχώρηση του covid-19. Ένα πρόβλημα αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο και είναι η έλλειψη πρώτων υλών στη διεθνή αγορά, ένα πρόβλημα που μας αναγκάζει να φρενάρουμε  την αύξηση της παραγωγής», τόνισε ο κ. Λακασάς.

Να σημειωθεί ότι το 2020, λόγω της πανδημίας, οι πωλήσεις κατέγραψαν μία κάμψη της τάξης 17%-18%, ενώ ανάλογη ήταν και η μείωση της κερδών της Εταιρείας, αν και τα αποτελέσματά της ήταν θετικά και μάλιστα ισχυρά. Επίσης, όπως είπε ο κ. Λακασάς, το 2020, μειώθηκε ο δανεισμός της Olympia Electronics. Ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις του 2020 θα δημοσιευτούν στις επόμενες ημέρες.

Γενικότερα, οι προοπτικές ανάπτυξης για την Εταιρεία της Πιερίας, δείχνουν θετικές καθώς πολλοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας επανακάμπτουν με την πανδημία ενώ η οικονομία της Ε.Ε., συνολικά, θα δεχθεί για τα επόμενα χρόνια τους τεράστιους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ