Deloitte- Θεσσαλονίκη: Διεθνής ανάπτυξη, πρόσθετα γραφεία, 700 στελέχη

Deloitte- Θεσσαλονίκη: Διεθνής ανάπτυξη, πρόσθετα γραφεία, 700 στελέχη

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Mε τον κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη, η Deloitte Eλλάδος γίνεται κυριολεκτικώς international, ξεχωρίζοντας πλέον ως Competence Centre της πολυεθνικής Deloitte Touche Tohmatsu Ltd.

To Deloitte Alexander Competence Centre (DACC), στα μόλις τρία χρόνια από τη δημιουργία του, εντυπωσιάζει με την εκρηκτική ανάπτυξη που διαγράφει, η οποία συνδέεται με την ανάληψη σημαντικών έργων για μεγάλους πελάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και πέραν αυτής, στη Μέση Ανατολή.

Η ποιότητα και το εύρος των λύσεων που αναπτύσσονται στο DACC, αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι στελέχη του δουλεύουν πάνω σε ιδιαίτερα προηγμένα έργα εκθετικών τεχνολογιών σε κορυφαίους οργανισμούς παγκοσμίως.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr o κ. Βασίλης Καφάτος, εταίρος της Deloitte Ελλάδος και επικεφαλής του DACC, το Κέντρο πλησιάζει να απασχολεί 700 άτομα προσωπικό, τα οποία εντός του 2022 εκτιμάται ότι θα αυξηθούν στα 1.000.

Ο πολλαπλασιαστής της ανάπτυξης

Πρόκειται για μία ασύλληπτη ανάπτυξη για το DACC, που το Μάϊο του 2018 ξεκινούσε τη διαδρομή σαν κέντρο ανάπτυξης καινοτομίας και λύσεων για Ευρωπαίους πελάτες της πολυεθνικής, κάνοντας χρήση τεχνολογιών αιχμής των κλάδων Πληροφορικής και Επικοινωνιών.  Τότε ο στόχος για τη διετία ήταν, τα 200 άτομα προσωπικό, φιλόδοξος στόχος και εκείνος αφού το Κέντρο μαζί με τους περίπου 25 απασχολούμενους στο Γραφείο Θεσσαλονίκης, ξεκινούσε με σχεδόν 60 άτομα προσωπικό.

Το DACC μεγαλώνει με ρυθμούς υπερταχείς και οι εγκαταστάσεις που έχει νοικιάσει στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, δεν επαρκούν. Να σημειωθεί ότι αρχικά η Deloitte είχε μισθώσει δύο ορόφους στο κτήριο ιδιοκτησίας της Oktabit, στη συνέχεια μίσθωσε και το υπόλοιπο, ενώ πρόσφατα πήρε επιπλέον γραφειακούς χώρους στο Phoenix Centre.

H Deloitte ανοίγει προοπτικές στους νέους επιστήμονες και δεν φείδεται πόρων καθώς συστηματικά επενδύει σε αυτούς με την διενέργεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων (boot camps) αλλά και στη σύνδεσή τους με τις νέες τεχνολογίες in the making, στην καθημερινότητα  της οικονομικής πράξης.

επίσκεψη Μητσοτάκη στο DACC

Το πρόγραμμα απασχόλησης ‘gen D’

«Η σημαντικότερη επένδυση που πραγματοποιεί η Deloitte είναι στο ανθρώπινο δυναμικό της. Στην Deloitte, προ πανδημίας ακόμη, υποστηρίζαμε την εξ’ αποστάσεως εργασία μέσω του προγράμματος smart working. Τώρα πλέον, αντλώντας και από τα μαθήματα που μας δίδαξε ο covid, εφαρμόζουμε στη Deloitte το πρόγραμμα ‘gen D’,  που απευθύνεται σε νέους ταλαντούχους επιστήμονες και τους επιτρέπει να εστιάσουν στο αντικείμενο στο οποίο θέλουν να δουλέψουν,  χωρίς ο τόπος κατοικίας τους να αποτελεί δεσμευτικό παράγοντα», είπε ο κ. Καφάτος και πρόσθεσε:

“Φανταστείτε λοιπόν να ζείτε εκεί που επιθυμείτε, να εργάζεστε συνδυαστικά “phygital” από το σπίτι σας και τα γραφεία μας σε όλη την Ελλάδα, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αντικείμενο αιχμής σε συνεργασία με πολύ διαφορετικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο”.

Nα σημειωθεί  ότι πρόσφατα η Deloitte Ελλάδος ανακοίνωσε πως πρόκειται να προσλάβει 400 νέους εργαζομένους στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο καθώς και στα νέα γραφεία στην Πάτρα. Η εντυπωσιακή αυτή ανάπτυξη στηρίζεται στη στενή συνεργασία της Deloitte με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και στην επένδυση και αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Ελλάδας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ