Entranet: Το talk2lift μπροστά σε παγκόσμια εμπορική επιτυχία

Entranet: Το talk2lift μπροστά σε παγκόσμια εμπορική επιτυχία

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

«talk2lift», ένα προϊόν που παράγεται στη Θεσσαλονίκη,  ένα προϊόν που έφτιαξαν Έλληνες μηχανικοί, ξεκινάει μία πορεία μαγική, για όλη την αγορά, για όλο τον πλανήτη.

Τα παραπάνω είναι μόνο κάποια από τα λίγα λόγια με τα οποία ο μηχανικός και CEO της Entranet κ. Λευτέρης Παπαγεωργίου, συνοδεύει το μικρό βιντεάκι που ανάρτησε στα social media, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, καθώς τις ώρες που οι περισσότεροι Έλληνες ήταν στις παραλίες και χαλάρωναν στις διακοπές τους, οι άνθρωποι της Εταιρείας συσκεύαζαν συστήματα talk2lift για να σταλούν στην Ιταλία, τη Βρετανία, στις ΗΠΑ σε Φλόριντα, Κάνσας και Κολοράντο.

Η πανδημία του covid-19 και οι δραματικές επιπτώσεις της στη ζωή εκατομμυρίων ατόμων, η διαπίστωση ότι ο ιός μένει ζωντανός για εννέα ημέρες, πάνω στα κουμπιά των ανελκυστήρων, εκτίναξε τη ζήτηση, παγκοσμίως, για το talk2lift. Έτσι, η καινοτόμος εταιρεία της Θεσσαλονίκης, μία εταιρεία που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις αναγνώρισης φωνής και η οποία αναπτύσσει τόσο το hardware όσο και το software των προϊόντων της, έριξε ξανά το βάρος στο talk2lift.

Γιατί το talk2lift, το πρώτο παγκοσμίως σύστημα φωνητικού ελέγχου του θαλάμου του ανελκυστήρα, όπως αποδεικνύεται στις παρούσες συνθήκες, δημιουργεί μία ακόμη ασπίδα προστασίας από τον covid-19 και δεν είναι μία λύση χρήσιμη μόνο για άτομα με αναπηρίες.

Η απλή λειτουργία του talk2lift

Το talk2lift, στην βελτιωμένη του έκδοση, δεν χρειάζεται καν άγγιγμα για να ενεργοποιηθεί αρχικά από το χρήστη. Τοποθετείται εύκολα στη θέση του κομβιοδόχου του θαλάμου, από τον κάθε εγκαταστάτη και ενεργοποιείται με ένα απλό πέρασμα- wave- του χεριού του χρήστη μπροστά από το σύστημα. Ο χρήστης, δίνει φωνητική εντολή για τον όροφο στον οποίο θέλει να πάει ή το τμήμα ενός π.χ. επαγγελματικού κτιρίου και, η εντολή εύκολα, άμεσα και με ασφάλεια, εκτελείται.

Geplaatst door Lefteris Papageorgiou op Donderdag 13 augustus 2020

Το διαδραστικό talk2lift, διαθέσιμο σε 20 γλώσσες, αυτή την περίοδο, «ζητείται σαν τρελό» από την αγορά, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr. Υπάρχει ζήτηση από τη Μέση Ανατολή, από την Ινδία, από την Πολωνία, από την  Καλιφόρνια αλλά και από την εσωτερική αγορά.

Η πανδημία του covid-19 ήρθε και ανέτρεψε πολλές, παγιωμένες συνήθειές μας, αντικαθιστώντας τες με νέες, προσαρμοσμένες σε απαιτητικότερες συνθήκες για την προστασία της δημόσιας υγείας. Έτσι, πολύ πιθανό είναι, ειδικά σε δημόσια κτίρια, υπηρεσίες, πολυκαταστήματα, κτίρια γραφείων και επιχειρήσεων, που μπαινοβγαίνουν δεκάδες και εκατοντάδες ατόμων κάθε ημέρα, το talk2lift, να έρθει και «να κάνει εμπορική καριέρα», μετά και την υποχώρηση της πανδημίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Entranet, που αρχίζει να βιώνει ημέρες εμπορικής επιτυχίας με το συγκεκριμένο σύστημα, έχει να επιδείξει σημαντικές περγαμηνές καινοτομικότητας.

Ποια είναι η Entranet

Η Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2009, ήταν εθνική πρωταθλήτρια καινοτομίας στα European Business Awards 2014-2015 και βραβευμένη από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Wider» για το σπίτι του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους.

Η Entranet, με παρουσία στη βρετανική και την αμερικανική αγορά με τις Entranet Ltd και Entranet Ιnc. αντίστοιχα, έχει πάρει την έγκριση για την είσοδό της στην Παράλληλη Αγορά OTCQB του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου, ενώ είναι έτοιμη να περάσει στη μαζική παραγωγή του «housemate», του συστήματος με το οποίο ελέγχεται πλήρως ένα έξυπνο σπίτι, με φωνητικές εντολές.

Σημειωτέον ότι  η Entranet ήταν η πρώτη εταιρεία, παγκοσμίως, που στην SHWS του Λονδίνου, είχε παρουσιάσει συσκευή φωνητικού ελέγχου έξυπνου σπιτιού, πρώτη πριν την Amazon με την Αlexa και τη Google, με το Google Home.

Η Εταιρεία, άντεξε στη δεκαετή κρίση και τα capital controls, που είχαν ανακόψει τότε και την πορεία του talk2lift στη διεθνή αγορά. Τώρα πλέον το talk2lift, είναι περιζήτητο σε Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική, δίνοντας στην Εntranet, το διαβατήριο για μία μεγάλη εμπορική επιτυχία.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top