Finloup: Aγορές χωρίς πιστωτική, με μηδέν τόκους και μηδέν έξοδα

Finloup: Aγορές χωρίς πιστωτική, με μηδέν τόκους και μηδέν έξοδα

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Finloup: αγορές χωρίς πιστωτική κάρτα, με άτοκες δόσεις και, χωρίς έξοδα για τον καταναλωτή. Finloup, η καινοτόμος start up που προτείνει έναν έξυπνο, συμφέροντα και εύκολο τρόπο αγορών και η οποία την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, υποδέχεται στο μετοχικό της κεφάλαιο και έναν στρατηγικό επενδυτή.

Για τη Finloup που θέλει να σπάσει τη λούπα του τοξικού δανεισμού, μίλησαν στο GRTimes.gr oι δύο από τους τέσσερις συνιδρυτές της εταιρείας, οι Αντώνης Πρέντζας, διευθύνων σύμβουλος και, Μάριος Νούτσος, γενικός διευθυντής επιχειρήσεων, με την ευκαιρία της συμμετοχής τους στην 85η ΔΕΘ, μέσω του Elevate Greece.

H συζήτηση με τους Αντώνη Πρέντζα και Μάριο Νούτσο έγινε σε μία πολύ θετική συγκυρία για την Finloup, αφού στις επόμενες ημέρες και ως τα μέσα Οκτωβρίου, κάνει boarding στις πλατφόρμες 15 επιχειρήσεων λιανικής που εμπιστεύονται τη λύση που προτείνει στους πελάτες τους, που δεν έχουν πιστωτική, αλλά θέλουν «να αγοράσουν τώρα και να πληρώσουν αργότερα»/ «buy now, pay later».

Η εποχή που οι Έλληνες μάζευαν πιστωτικές κάρτες στα πορτοφόλια τους, φόρτωναν τους λογαριασμούς τους και δανείζονταν από τη μία, για να ξεπληρώσουν την άλλη, έχει περάσει.

«Σήμερα, με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, μόλις το 13% των ενηλίκων στην Ελλάδα, έχει μία πιστωτική κάρτα, αλλά το 87%, δηλαδή σχεδόν όλοι, έχει τουλάχιστον μία χρεωστική κάρτα. Τώρα πλέον, με τη Finloup, ο καταναλωτής μέσω της χρεωστικής του μπορεί να βάλει άτοκες δόσεις , κάτι που γινότανε με τη χρήση πιστωτικών καρτών» επισήμανε ο Μάριος Νούτσος.

H πρόταση της Finloup

Η Finloup ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο από τους Αντώνη Πρέντζα, Μάριο Νούτσο, Κυριάκο Γεωργίου και Στέλιο Γασπαρινάτο

«Η Finloup, θέλει να μπει τέλος- fin- στον τοξικό δανεισμό και στην λούπα στην οποία μπαίνει ένας  καταναλωτής, παίρνοντας χρήματα από μία πιστωτική κάρτα για να καλύψει αυτά που χρωστάει. Βάζουμε συνέχεια μπροστά το συμφέρον του καταναλωτή.

«Αξιοποιώντας την ανοικτή τραπεζική, παρέχουμε τη δυνατότητα σε καταναλωτές που δεν έχουν πιστωτική, να αγοράζουν προϊόντα με άτοκες δόσεις, χωρίς έξοδα και, χωρίς  να αναγκαστούν να πάρουν δάνειο από τράπεζα», τόνισε ο κ. Πρέντζας.

Πώς λειτουργεί αυτός ο τρόπος πληρωμής; Από τη στιγμή που ο καταναλωτής δέχεται να μοιραστεί τα τραπεζικά του δεδομένα, με μία τρίτη εταιρεία, κάτι που γίνεται μέσω ανοικτής τραπεζικής, δίνει πρόσβαση στον  κωδικό του  e-banking του και στη χρεωστική του. Η Finloup εξετάζει το αξιόχρεό του, παρέχοντάς του στη συνέχεια πιστωτικό όριο ως 1.500 ευρώ. Τις αγορές που θα κάνει εύκολα και γρήγορα, είτε από e-shop, είτε από φυσικό κατάστημα, μπορεί να αποπληρώσει σε τέσσερις δόσεις, καταβάλλοντας την πρώτη με την αγορά του προϊόντος.

«Με τη λύση της Finloup, o καταναλωτής αγοράζει με Μηδέν Τόκους, Μηδέν Έξοδα. Όμως οι αγορές μέσω της Finloup, είναι συμφέρουσες και για όσους διαθέτουν πιστωτική κάρτα, αφού έτσι γλυτώνουν τους τόκους που είναι μεταξύ 15%-18%, ενώ ψωνίζοντας κάποιος με τη Finloup, δε μειώνει το όριο αγορών της πιστωτικής του», υπογράμμισε ο Αντώνης Πρέντζας.

Νέα φάση ανάπτυξης και στρατηγικός επενδυτής

Για να διαχυθεί η Finloup σαν ένας εναλλακτικός τρόπος πληρωμής, κρίσιμο είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ώστε να αποφασίσουν να μοιραστούν τα τραπεζικά τους δεδομένα.

«Ένας τρόπος για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη, είναι να συνδεθούμε με εμπόρους που έχουν γνωστό brand και καλό όνομα στην αγορά. Άλλος τρόπος, απαραίτητος, είναι να επικοινωνήσουμε το προϊόν μας και αυτό θα γίνει καθώς η Finloup μπαίνει στην επόμενη, νέα, φάση της», πρόσθεσε ο Αντ. Πρέντζας.

Αυτή η νέα φάση αρχίζει με την ολοκλήρωση ενός δεύτερου, μεγάλου γύρου χρηματοδότησης, με την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Finloup A.E. δύο θεσμικών επενδυτών, έξι επενδυτικών αγγέλων και ενός στρατηγικού επενδυτή.

Σήμερα οι μέτοχοι της Εταιρείας είναι πλέον 14 ενώ η είσοδος του στρατηγικού επενδυτή που συνδέεται με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Η καινοτόμος εφαρμογή της Finloup για αγορές με άτοκες δόσεις χωρίς κάρτα, έχει πείσει επενδυτές να υποστηρίξουν το εγχείρημά της, αλλά και επιχειρήσεις να τη συμπεριλάβουν στους τρόπους πληρωμής που δέχονται. Πρώτη εταιρεία που εμπιστεύθηκε τη Finloup είναι η Hermina Athens, ενώ έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις με τους επόμενους 15 πελάτες της, οι περισσότερες επιχειρήσεις των κλάδων ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ.

«Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε σταδιακά boarding στις πλατφόρμες τους, ως τα μέσα Οκτωβρίου», διαβεβαιώνει ο Μάριος Νούτσος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ