H ‘Beyond 4.0.’ κάνει πρεμιέρα με Τεχνητή Νοημοσύνη

Tags#: Beyond 4.0 | ΔΕΘ

H ‘Beyond 4.0.’ κάνει πρεμιέρα  με  Τεχνητή Νοημοσύνη

H ‘Beyond 4.0.’ έρχεται στις 14-16 Οκτωβρίου και είναι  η εκθεσιακή απάντηση της ΔΕΘ- Ηelexpo στις ανάγκες της αγοράς αλλά και του Οικοσυστήματος Καινοτομίας, για μία Σύγχρονη Τεχνολογική Έκθεση, στη χώρα μας. Η “Beyond 4.0’ ανοίγει λοιπόν και βάζει την υπογραφή της στο εκθεσιακό περιβάλλον με την Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Η Ελλάδα, έχει μπροστά της τα 80 δισ. ευρώ και πλέον, των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης, του Νέου ΕΣΠΑ, του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” και της Νέας ΚΑΠ, τεράστιους πόρους που μοχλευμένα μπορούν να φτάσουν στα 100 δισ. ευρώ. Σε αυτό το χρηματοδοτικό περιβάλλον,  έρχεται η ‘Beyond 4.0’ να βοηθήσει επιχειρήσεις και δημόσιο τομέα να αξιοποιήσουν το μεγάλο αυτό  “υπερπακέτο” της επόμενης επταετίας, που έχει δύο πυλώνες , την Ψηφιακή Μετάβαση και την Πράσινη Οικονομία. 

Τα παραπάνω τονίσθηκαν κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας Έκθεσης Τεχνολογίας και Καινοτομίας που διοργανώνει η ΔΕΘ – Ηelexpo κι’ έχει την πρεμιέρα της , αύριο Πέμπτη 14/10/2021.

Εχει η Ελλάδα οικοσύστημα καινοτομίας

Η ‘Βeyond 4.0’ μπορεί να γίνει ένα πολύ σημαντικό εφαλτήριο για να αναδειχθεί  και η Ελλάδα σε παράδειγμα ανάπτυξης στο κόσμο των Ψηφιακών Τεχνολογιών αλλά και των δυναμικών Καινοτόμων start ups, καθώς η χώρα μας πλέον διαθέτει ένα δομημένο οικοσύστημα καινοτομίας που κερδίζει πόντους στη διεθνή αγορά. Μάλιστα η ‘Βeyond 4.0’ ξεκινάει με το Α.Ι., εστιάζοντας στο αντικείμενο της Τεχνητής Νοημοσύνης, που της ανοίγει δίοδο στον ανταγωνιστικό κόσμο της εκθεσιακής αγοράς.

Η ‘Βeyond 4.0’- παρά το μούδιασμα που ακόμη υπάρχει στην εκθεσιακή δραστηριότητα λόγω covid19-  ξεκινάει με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, με 4 δυνατά fora, που φιλοξενούν μεγάλες προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας της Νέας Οικονομίας, των Ψηφιακών Τεχνολογιών και του Α.Ι., της Τεχνητής Νοημοσύνης δηλαδή, που έχει έρθει για να διευρύνει τις προοπτικές της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. 

“H περιοχή μας,  είχε ανάγκη από μία μεγάλη, περιφερειακή, σύγχρονη τεχνολογική έκθεση στα πρότυπα της FWC της Βαρκελώνης που με επιτυχία αντικατέστησε την CEBIT του Αννόβερου”, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Ηelexpo κ. Τάσος Τζήκας παρουσιάζοντας την πρώτη Έκθεση Νέων Τεχνολογιών ‘Beyond 4.0.’.

Η ‘ Beyond 4.0’ από τη μια επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων και, από την άλλη τη δυναμική ανάπτυξη του digital world, της Πληροφορικής και των τεχνολογιών τoυ Industry 4.0, δηλαδή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. 

Συνεργασία ΔΕΘ και ΚΕΔΕ

Όπως είπε ο κ. Τζήκας, η ‘Beyond 4.0.’, οφείλει πολλά στην ΚΕΔΕ και στη συνεργασία μαζί της,  αλλά και στη στήριξη που έχει από το Υφυπ. Εσωτερικών, στις επιχειρήσεις που στηρίζουν την έκθεση, στην οργανωτική συμπαράσταση των Βe Best και Ιndustry Disruptors. Aυτό το σύμπλεγμα των συνεργασιών είναι που δίνει στην Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη, τη διοργάνωση μίας Έκθεσης Τεχνολογίας που θα είναι Περιφερειακής εμβέλειας και όχι μόνο εθνικής.  

Της Θεσσαλονίκης της αξίζει η ‘ Βeyond 4.0’ υποστήριξε ο Υφυπ. Εσωτερικών /ΥΜΑΘ κ. Σταύρος Καλαφάτης, λέγοντας ότι η πόλη με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται σε κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας και επόμενο είναι να θέλουμε στην περιοχή, μέσα και από μία Τεχνολογική έκθεση, να προσελκύουμε διεθνείς παίκτες, πρωτοπόρους στοχαστές και επιχειρήσεις αιχμής. Επόμενο ήταν η ΔΕΘ, να πιάσει τους ρυθμούς της εποχής, δηλαδή να εντάξει την Τεχνολογία στις κλαδικές της εκθέσεις. 

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς της βρίσκονται κοντά στη ‘Beyond 4.0.’ , την υποστηρίζουν ενεργά γιατί οι Δήμοι χρειάζονται την Τεχνολογία και την Καινοτομία για να αξιοποιήσουν προς όφελος των έξυπνων και πράσινων πόλεων, τους τεράστιους πόρους του “Αντ. Τρίτσης”, του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Την υποστήριξη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στη διοργάνωση μετέφερε ο εκπρόσωπός της, εντεταλμένος σύμβουλος κ. Νίκος Τζόλλας, ενώ τόσο ο κ. Βαγγέλης Χαραλάμπους της Be-Best, όσο και ο κ. Μιχάλης Στάγγος της Industry Disruptors, υποστήριξαν ότι η ‘Beyond 4.0’ διοργανώνεται σε μία περίοδο που οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες, με την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση να προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ η πανδημία λειτούργησε θετικά, σαν επιταχυντής της εξέλιξης.

120 εκθέτες και 4 fora

Στη ‘Beyond 4.0.’  συμμετέχουν 120 εκθέτες, 30 από τους οποίους αναπτύσσουν προϊόντα και εφαρμογές για τις έξυπνες πόλεις. Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 60 start ups, ενώ υπάρχουν και ξένες συμμετοχές, άμεσες και έμμεσες, από 10 χώρες. Συμμετοχή στην έκθεση θα έχει και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ειδικά για το θέμα του Cyber Security. 

Στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν τρία fora, το ‘Beyond AI Forum 2021’, το ‘Technology Forum 2021’, το ‘Industry 4.0 2021’ και ο διαγωνισμός για start ups WMF , που διοργανώνει το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΕΒΕΘ και τη ΔΕΘ. 

Στο πλαίσιο του WMF θα διαγωνιστούν 15 νεοφυείς επιχειρήσεις, προκειμένου οι τρεις πρώτες να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο
Συνέδριο του WMF! Festival στο Rimini της Ιταλίας τον Ιούνιο του 2022. Όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Σαραντόπουλος, το WMF είναι διαγωνισμός για καινοτόμες start ups, που πραγματοποιείται φέτος στο πλαίσιο της ‘Beyond 4.0.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ