Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (28/3) πολίτες ξεκίνησαν να καταφθάνουν στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, στη Θεσσαλονίκη, ώστε να συμμετάσχουν σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις εργασίας, την INTERNISA Job Fair, την οποία συντονίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

«Το διήμερο εργασίας έχει σκοπό από τη μια πλευρά να γνωρίσουν οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας 30 από τις εταιρείες τεχνολογίας από τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροδιατροφή και το εμπόριο που έχουν “ανοιχτές” θέσεις εργασίας και από την άλλη να δώσουν έναν ψηφιακό γραμματισμό, έτσι ώστε να είναι οι πρώτοι που θα μάθουν για τις δεξιότητες και τα skills που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να δουλέψει σε εταιρείες τεχνολογίας» τόνισε στο GRTimes.gr o αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΠΚΜ, Άγγελος Χαριστέας.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον διήμερο (28 και 29 Μαρτίου) με τίτλο “INTERNISA Job Fair” διεξάγεται στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Digital Transformation and Digital Skill Center (DT&S) – Cisco, στην οδό 26ης Οκτωβρίου 21, στη Θεσσαλονίκη, υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη χρηματοδότηση από το ENI CAC “Mediterranean Sea Basin Programme” 2014 – 2020.

Μιλώντας στο GRTimes o αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Γιουτίκας υπογράμμισε πως οι ψηφιακές εφαρμογές έχουν διεισδύσει πλέον στην καθημερινότητά μας και παράλληλα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας δημιουργούνται καινούργια δεδομένα στην αγορά εργασίας.

Διάγνωση των αναγκών της αγοράς εργασίας

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργούμε τον μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας. Ένα σύγχρονο πολυεργαλείο, το οποίο πραγματοποιεί πρωτογενείς έρευνες σε όλες τις επιχειρήσεις, σε κάθε Περιφέρεια, κι έτσι σε πραγματικό χρόνο γνωρίζουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων και τις δεξιότητες που αναζητούν από το ανθρώπινο δυναμικό» σημείωσε ο κ. Γιουτίκας.

Το συνολικό έργο «INTERNISA» στοχεύει σε μια «έξυπνη» αγοράς εργασίας λειτουργώντας ως ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ επιχειρήσεων του τεχνολογικού κλάδου και υποψήφιου ψηφιακά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού. Με αυτό τον τρόπο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό του τόπου.

Τέλος, στην έκθεση Εργασίας πέραν της διασύνδεσης ατόμων με την αγορά εργασίας, πολλές παράλληλες δράσεις θα επιχειρήσουν να εφοδιάσουν και να προετοιμάσουν τους συμμετέχοντες με διάφορα σημαντικά εργαλεία διαχείρισης καριέρας, με γνώσεις σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες, τα επαγγέλματα του μέλλοντος αλλά και όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά προγράμματα ιδρυμάτων, φορέων και εταιρειών.

*Η Έκθεση Εργασίας “INTERNISA Job Fair”, υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου INTERNISA, ENI CBC “Mediterranean Sea Basin Programme” 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του “INTERNISA Job Fair”,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«INTERNISA Job Fair» – Χαριστέας: Γυναίκες πρωταγωνιστούν στον κλάδο της τεχνολογίας – Θέσεις εργασίας σε 30+ κορυφαίες εταιρείες

INTERNISA Job Fair: Διήμερη έκθεση εργασίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (LIVE)

Λουτρά Θέρμης: «Εγκαταλελειμμένο στολίδι» που μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Δίκη των 12: “Εσείς το κάνατε”, ξέσπασαν οι γονείς του Άλκη

Αντίθετοι στο να μπει το τσουρέκι στο “Καλάθι του Πάσχα” οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης

Χαλκιδική: Απειλές, ξύλο, αίματα και διακοπή σε αγώνα μπάσκετ Κ21 (ΦΩΤΟ)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top