Μπουρλά: Μέσα στο 2021, τα αποτελέσματα των μελετών για το χάπι κατά του covid19

Μπουρλά: Μέσα στο 2021, τα αποτελέσματα των μελετών για το χάπι κατά του covid19

Πριν το τέλος της χρονιάς η Pfizer θα έχει τα αποτελέσματα των μελετών για το αντιϊκό φάρμακο που αναπτύσσει, για την αντιμετώπιση του covid19, αποκάλυψε σε διαδικτυακή του συνέντευξη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου Βιοφαρμακευτικού Ομίλου κ. Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο κ. Μπουρλά, που ήταν στη Θεσσαλονίκη σήμερα, για τα εγκαίνια του νέου μεγάλου hub της Pfizer στην πόλη, δήλωσε αισιόδοξος καθώς αναμένει θετικά αποτελέσματα από τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μάλιστα η αισιοδοξία του είναι τόση ώστε έδωσε εντολή να αρχίσει η υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος 1 δις. δολαρίων πριν την εξαγωγή των τελικών αποτελεσμάτων των μελετών.

«Το νέο αυτό φάρμακο, χάπι, έχει σοβαρή αντιϊκή δράση σε ελέγχους που γίνονται στο εργαστήριο αλλά και σε πειραματόζωα.

«Σε κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, διαπιστώνεται ότι η φαρμακοδυναμική του σκευάσματος είναι τέτοια, που συγκεντρώνεται σε ικανοποιητικές ποσότητες στους ιστούς – στόχους, ενώ έχει εξαιρετικό safety profile».

Οι επενδύσεις  για την παραγωγή του συγκεκριμένου χαπιού σε εργοστάσια της Pfizer, έχουν ήδη δρομολογηθεί, με την προμήθεια των απαιτούμενων ακριβών υλικών, ενώ δεν εξετάζεται  η παραγωγή του στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Μπουρλά, ήδη μέσω συνεργατών παράγονται φάρμακα της Pfizer στην Ελλάδα, αλλά το συγκεκριμένο σκεύασμα, του οποίου την παραγωγή θέλει η εταιρεία να τρέξει, θα γίνει σε εργοστάσια της Pfizer.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο επικεφαλής του Ομίλου, τόνισε ότι η εταιρεία- παρότι πάντοτε εξετάζει όλες τις περιπτώσεις ευκαιριών- δεν σχεδιάζει την πραγματοποίηση επένδυσης σε παραγωγικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας, καθώς άλλωστε το βάρος των επενδύσεών της έχει πέσει στη Βιοτεχνολογία και τις Ψηφιακές Τεχνολογίες, επειδή στα σημεία που αυτές συναντώνται, θα γίνουν και οι μεγάλες ανακαλύψεις στο χώρο της Υγείας.

Game changer για τη Θεσσαλονίκη το hub της Pfizer

O κ. Μπουρλά, είπε χαρακτηριστικά πως «η Θεσσαλονίκη πήρε την επένδυση με το σπαθί της» κι’ όχι επειδή αυτός είναι Θεσσαλονικιός.

Το ότι είναι από τη Θεσσαλονίκη, έπαιξε ρόλο μόνο στο ότι γνώριζε το δυναμικό της πόλης, επιστημονικό και ερευνητικό.

«Υπάρχουν νέοι επιστήμονες, έτοιμοι, να δείξουν στον κόσμο την καλή Ελλάδα», τόνισε προσθέτοντας ότι απόδειξη του πόσο εξαιρετικά εξελίσσεται η δημιουργία στη Θεσσαλονίκη, δύο Κέντρων της Pfizer, παγκόσμιας εμβέλειας (Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρησιακών Λειτουργιών ) αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αποφασίσθηκε ο διπλασιασμός του προσωπικού του digital hub , από 200 σε 400 άτομα και, η δημιουργία ενός ακόμη hub, αυτού των Επιχειρησιακών Λειτουργιών.

Δύο Κέντρο, με 700 άτομα προσωπικό

«Είχαμε στόχο τα 200 άτομα προσωπικό στη διετία και ήδη φτάσαμε τα 325 στο Kέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας. Μαζί με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών έχουμε ξεπεράσει τα 500 άτομα προσωπικό και θα φτάσουμε στα 700».

Μάλιστα σε αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται η Pfizer στη Θεσσαλονίκη, έχει συμβεί μία εντυπωσιακή εξέλιξη καθώς ήδη στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας έχει σχηματιστεί ιδιαίτερη Ομάδα Κβαντικής Πληροφορικής, η οποία θα στραφεί σε επίπεδο εφαρμογών, στο χώρο της Ιατρικής.

Για τη Θεσσαλονίκη η έλευση της Pfizer ήταν game changer. «Αυτό που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, θα κάνει πολλούς Γερμανούς, Αμερικανούς, Ολλανδούς, να τρίβουν τα μάτια τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά, προσθέτοντας ότι πλέον η πόλη έχει μπει στα ραντάρ όλων των μεγάλων επιχειρήσεων του εξωτερικού που τον ρωτάνε διαπιστώνοντας την εντυπωσιακή ανάπτυξη της πρωτοβουλίας της Pfizer. Cisco, Amazon, Microsoft και πολλές ακόμη μεγάλες εταιρείες, διεθνείς όμιλοι, όλοι ρωτάνε για τη Θεσσαλονίκη.

Για τον κ. Μπουρλά, το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, είναι πλέον ευνοϊκό και η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μην κολλάνε στη γραφειοκρατία οι μεγάλες επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer, αυτό που κυρίως θέλουν οι ενδιαφερόμενοι ξένοι επενδυτές, είναι, να νοιώσουν καλοδεχούμενοι. Εάν οι τομείς στους οποίους θέλουν να επενδύσουν , είναι και τομείς προτεραιότητας για την κυβέρνηση, αν το περιβάλλον το φορολογικό είναι σταθερό, αν δεν καθυστερούν οι αδειοδοτήσεις,  τότε θα σκεφθούν σοβαρά να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η Pfizer, δεν εξετάζει επενδύσεις σε άλλα σημεία της χώρας μας. Ήδη η ανάπτυξη του hub της Θεσσαλονίκης προχωράει με υπερταχείς ρυθμούς που θα πρέπει σε επόμενη φάση να δώσουν αποτελέσματα. Η δε δημιουργία του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών στη Θεσσαλονίκης, δεν συνεπάγεται μείωση του προσωπικού της Pfizer Hellas στην Αθήνα, επειδή το συγκεκριμένο νέο κέντρο αναλαμβάνει διαδικασίες για μονάδες της Pfizer από άλλες περιοχές του κόσμου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ