Νano- rapid test, υπόσχεται πιο αξιόπιστη ανίχνευση του covid-19

Νano- rapid test, υπόσχεται πιο αξιόπιστη ανίχνευση του covid-19

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Η Νανοτεχνολογία δίνει τις επόμενες ημέρες, στην αγορά, ένα ακόμη ακριβέστερο rapid test για τον covid 19, με το οποίο η ΒL NanoBiomed υπόσχεται μία πιο αξιόπιστη και εκλεκτική ανίχνευση του κορωνοϊού, μέσω αντισωμάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Τσιμενίδης, υπεύθυνος τεχνολογικών  εφαρμογών της  Εταιρείας, η εξέταση θα γίνεται με τη λήψη δείγματος αίματος, από τον ίδιο τον εξεταζόμενο και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν σε λιγότερο από 10 λεπτά της ώρας.

Η συγκεκριμένη μέθοδος ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία πολλά παρόμοιων διαγνωστικών τεστ με δεύτερο επόμενο το τεστ για την ανίχνευση της καρδιακής τροπονίνης, υπεύθυνης για το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η Εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα συνδυασμό Βιοιατρικής και Νανοτεχνολογίας και θα παρουσιάσει το rapid test για την ανίχνευση του covid-19 στο Συνέδριο Νανοτεχνολογίας (3-11/7/2021).

Με την ευκαιρία παρουσίασης του Συνεδρίου σε συνέντευξη τύπου , μία ακόμη start up , η ΟΕΤ, που εργάζεται πάνω στα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοτεχνολογία, αναφέρθηκε σε ένα νέο της προϊόν, το ενεργειακό στέγαστρο στάθμευσης οχημάτων. Το συγκεκριμένο στέγαστρο θα είναι ντυμένο με οργανικά φωτοβολταϊκά, τα οποία θα τροφοδοτούν με πράσινη ενέργεια ένα φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Με το στέγαστρο αυτό, διασφαλίζεται ότι η πράσινη αυτοκίνηση, θα τροφοδοτείται με την παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top