Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2023: στροφή προς τα ψηφιακά μέσα και τον εναλλακτικό τουρισμό

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2023: στροφή προς τα ψηφιακά μέσα και τον εναλλακτικό τουρισμό

Με την συμμετοχή της ηγεσίας τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων των συλλογικών επαγγελματικών φορέων του τουρισμού και των επιμελητηρίων, διεξήχθησαν οι εργασίες της Επιτροπής Τουρισμού με κεντρικό θέμα το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2023.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διατυπώθηκαν ουσιαστικές απόψεις από όλους τους συμμετέχοντες, με γνώμονα την διαμόρφωση ενός Προγράμματος Τουριστικής Προβολής αποτελεσματικού που να υπηρετεί τους αναπτυξιακούς στόχους των εμπλεκόμενων με την τουριστική ανάπτυξη φορέων και επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος στην τοποθέτησή του επεσήμανε ότι «έχει καταβληθεί σημαντική προσπάθεια από τα στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού κα Άννα Καλογεροπούλου, ούτως ώστε, να υπάρξει μια όσο τον δυνατόν πιο στοχευμένη και ορθολογική διαχείριση των διαθεσίμων πόρων και την κατάρτιση ενός Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, με γνώμονα την αποτελεσματικότερη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που λαμβάνει υπόψη σε μεγάλο βαθμό τις κατατεθείσες προτάσεις του Οργανισμού μας και των υπολοίπων φορέων αλλά και τις νέες τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στην μετά covid εποχή. Χαρακτηρίζεται από πληρότητα και ικανοποιητικό εύρος δραστηριοτήτων με κύριο προσανατολισμό τις εκδηλώσεις βιωματικού χαρακτήρα, την προώθηση του τουριστικού προϊόντος με τη βοήθεια ψηφιακών μέσων, καναλιών και παραγωγής περιεχομένου αλλά και την συμπερίληψη εκθέσεων που να εστιάζουν στις ειδικές και θεματικές μορφές τουρισμού, δράσεις που σε κάθε περίπτωση θεωρούνται, με βάση τις διεθνείς πρακτικές, ιδιαίτερα διεισδυτικές και περισσότερο αποτελεσματικές. Είναι σημαντικό όλοι οι εμπλεκόμενοι με την τουριστική αναπτυξιακή διαδικασία φορείς να κρατηθούμε στην πρώτη γραμμή για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε της κρίσεις και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας»

Στα γενικότερα θέματα από όλους τους παρευρισκόμενους χαρακτηρίστηκε υψίστης σημασίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η διοργάνωση τον ερχόμενο Μάιο του TBEX Europe 2023 – Peloponnese, το μεγαλύτερου συνεδρίου και εκδήλωσης δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, ταξιδιωτικών εταιρειών και επαγγελματιών του κλάδου που με έδρα την Καλαμάτα, θα διαχυθεί σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου -και μέσω των travelmedia -στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον.
Από την άλλη, έντονος προβληματισμός εκφράστηκε από τους επαγγελματικούς φορείς για το σημαντικό έλλειμα εργαζομένων και εξειδικευμένου προσωπικού που διαπιστώνεται στις υπηρεσίες φιλοξενίας, εστίασης αλλά κα σε πολλές συμπληρωματικές υπηρεσίες. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κωσταντίνος Μαρινάκος κατέθεσε πρόταση , η οποία και έγινε δεκτή από όλους τους παρευρισκόμενους, για την σύγκληση το αμεσότερο μιας διευρυμένης σύσκεψης, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την κατάθεση προτάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών σχεδιασμού και ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τουρισμό με την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Αύριο ο διαγωνισμός των ελληνικών start-up επιχειρήσεων, WMF Worldwide Event Greece

Χιονοδρομικά κέντρα: Δίχως χιόνι αλλά με ανοιχτά τα σαλέ για βόλτα

Θεσσαλονίκη: Ως και 4.200 €/τ.μ. τα νεόδμητα στην Πυλαία- Τι ισχύει σε Θέρμη και Πανόραμα

Δήμος Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για συγκέντρωση δώρων για τους άστεγους πολίτες

Qatargate: Απολογία 10 ωρών από τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι – Ανέλαβε όλη την ευθύνη για τα χρήματα

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν σήμερα αίτηση για τα 250 ευρώ

Λονδίνο: Τέσσερις άνθρωποι σε «κρίσιμη» κατάσταση – Ποδοπατήθηκαν σε είσοδο αίθουσας συναυλιών (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: 17χρονος άνοιξε με συνεργούς του ντεπόζιτο αυτοκινήτου και έκλεψαν βενζίνη

Σε εφαρμογή πέντε τομές του νόμου «Δουλειές Ξανά»

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στην Ανάληψη 

Επίδομα θέρμανσης: Προσεχώς η πρώτη πληρωμή-Ποιοι θα πάρουν όλο το ποσό της επιδότησης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top