«Ζεστή» η γερμανική Prodyna, για παράρτημα στα Ιωάννινα

«Ζεστή» η γερμανική Prodyna, για παράρτημα στα Ιωάννινα

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τα Ιωάννινα και το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής έχουν τραβήξει για τα καλά το ενδιαφέρον της γερμανικής εταιρείας του κλάδου ΙΤ, PRODYNA AG, αφού ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας κ. Huseyin Cifci πρόκειται σε διάστημα μόλις δύο μηνών να επισκεφθεί για δεύτερη φορά την πόλη όπως και τη Θεσσαλονίκη, όπου η Prodyna Greece λειτουργεί από τις αρχές του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr ο κ. Cifci, που επισκέφθηκε στα μέσα Νοεμβρίου 2019 τα Ιωάννινα, πρόκειται να ξαναέλθει περί τα μέσα Ιανουαρίου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, ενώ ήδη η Εταιρεία αναζητεί προσωπικό για τα Γιάννενα όπου και σκέπτεται  να επεκτείνει τις δραστηριότητές της με παράρτημα. Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη επίσκεψή του στα Ιωάννινα ο κ. Cifci είχε επισκεφθεί το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ είχε συναντηθεί και με τον δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μωυσή Eλισάφ. 

Όπως είπε ο κ. Ελισάφ στο GRTimes.gr, ο Δήμος έχει ήδη ετοιμάσει ένα φάκελο με διαθέσιμους χώρους στους οποίους αρχικά θα μπορούσε να εγκατασταθεί η Prodyna για να ξεκινήσει εργασίες, κάποιοι από τους οποίους είναι κληροδοτήματα του Δήμου, ενώ η δημοτική αρχή βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου, σε αδόμητες εκτάσεις εντός των ορίων του Δήμου, ιδιοκτησίας είτε της Περιφέρειας, είτε του Δήμου, να δημιουργηθεί μία Τεχνόπολη που θα πληροί τις προϋποθέσεις των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας , κυρίως όσον αφορά δίκτυα.

H Prodyna AG, ένας Liferay Platinum Partner, εξειδικεύεται στην ανάπτυξη σύνθετων εφαρμογών για επιχειρήσεις και web, με βάση προϊόντα ανοικτού κώδικα, ενώ δίνει έμφαση και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών Πληροφορικής.

Η Prodyna και στη Νέα Υόρκη

Η Εταιρεία, που το 2019 διέσχισε τον Ατλαντικό και πλέον έχει γραφεία και στη Νέα Υόρκη, έχει έδρα στη Φρανκφούρτη και παρουσία σε 14 πόλεις πλην της Θεσσαλονίκης, ενώ εκτός Γερμανίας δραστηριοποιείται σε Ζυρίχη, Βιέννη, Λονδίνο, Άμστερντααμ και Βελιγράδι.

Σήμερα, η Prodyna Greece απασχολεί στη Θεσσαλονίκη περισσότερα των 20 ατόμων και σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση δημιουργίας παραρτήματος στα Ιωάννινα, θα ενισχύσει με τη δραστηριοποίησή της στην περιοχή, την ανάπτυξη ενός κλάδου με πολύ σημαντικές προοπτικές για την Ήπειρο αλλά και τη Δυτική Μακεδονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον Ιανουάριο θα γίνουν στα Ιωάννινα και τα επίσημα εγκαίνια της TeamViewer, εταιρείας leader στον χώρο της cloud διασυνδεσιμότητας, την έλευση της οποίας στην Ελλάδα είχε αποκαλύψει το GRTimes.gr .

Bεβαίως στα Ιωάννινα  λειτουργεί η θυγατρική και μίας ακόμη γερμανικής εταιρείας του ΙΤ, της P&I Hellas, η οποία έχει κλείσει ήδη παρουσία δύο ετών και παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι η μητρική P&I AG, όπως ανακοινώθηκε στις 23/12/2019, περνάει στον έλεγχο του επενδυτικού κεφαλαίου Hg Saturn Fund μετά από ένα deal των 2 δις. ευρώ, με την εταιρεία συμμετοχών Permira να κρατάει ένα μειοψηφικό μετοχικό μερίδιο στην P & I AG.

Ελληνικές αλλά και σημαντικές ξένες εταιρείες, κυριολεκτικώς διαγκωνίζονται πλέον για στελέχη της Πληροφορικής στην ελληνική αγορά, καθώς οι ζητήσεις- με τη δημιουργία και των Τεχνολογικών Κέντρων της Cisco και της Pfizer στη Θεσσαλονίκη- δεν θα είναι σε επίπεδο δεκάδων αλλά εκατοντάδων επιστημόνων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ